PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10003038}

Pukając do drzwi

Knock at the Cabin
2023
5,6 13 tys. ocen
5,6 10 1 13203
6,1 35 krytyków
Pukając do drzwi
powrót do forum filmu Pukając do drzwi

Całość psuje głupi wątek lgbt - czy każdy film musi być tym nasycony?

brof

upadek ludzi to co teraz sie dzieje to obraza boga

ocenił(a) film na 4
brof

Ale świat się nie kręci wobec ciebie. I coraz mniej osób mysli tak jak ty. Nie podoba się, wysiadaj. Nikt nie będzie na ciebie czekał. Oglądaj se Smoleńsk.

ocenił(a) film na 4
Orzeszek_120

A jakich to praw brakuje wysokim ludziom? Bo homoseksualistom brakuje możliwości zawarcia związku (może poza państwami ywilizowanymi), chociaż płacą podatku jak reszta.

ocenił(a) film na 7
wertherTom

Mimo postsowieckich rządów to Europa środkowowschodnia na czele z Polską są ostatnimi ostojami cywilizacji, wciśniętymi między zacofany wschód i neofaszystowski, imperialny zachód. Natomiast homoseksualistom nikt nie zakazuje zawierania związków, z wyjątkiem kilku krajów arabskich.

Norblin

Norblin, co ty opowiadasz? No właśnie wciska się na siłę różne ,,wyrównania” - od 2024 roku każdy film ubiegający się o Oscary w najważniejszej kategorii Best Picture będzie musiał spełnić dwa z czterech standardów wspierających inkluzywność i różnorodność, które ogłosiła Amerykańska Akademia Filmowa.
A złośliwi pytają – a co by było gdybyśmy takie parytety stosowali w NBA?
Czyli nie ma w filmie Afroamerykanów – jest rasizm. Więc muszą być na siłę. Nie ma w NBA białych – nie ma rasizmu. A gdyby właśnie na siłę byli wciskani, to byłby rasizm. NIC JUŻ NIE ROZUMIEM?

ocenił(a) film na 2
Shadow_dawnego_gggggggg

Najważniejsze, że nagrody im Lecha Kaczyńskiego tygodnika w/na/obok Sieci nie są inkluzywne, po co wam jakieś Oscary :D

Norblin

Nie wytłumaczyłeś mi powyższej nielogiczności... Bardzo prosiłbym abyś to zrobił.

ocenił(a) film na 2
Shadow_dawnego_gggggggg

Te "inkluzywne standardy", które nadal są dla niektórych nie do ogarnięcia w 2023r, to np aby w ekipie filmowej (niekoniecznie wśród aktorów) były - uwaga! - kobiety. Nie zagłębiałem się w politykę kadrową NBA ale mogę zgadywać w ciemno, że politykę równości płci mają wdrożoną jak każda typowa współczesna firma, a nawet - uwaga- polskie urzędy pod obecną władzą o_O natomiast wiem, że polscy chłopcy z sercem po prawej wolą towarzystwo swoje niż kobiet, więc nadal może to szokować :O

Norblin

,,Biali nie potrafią skakać" - rozumiesz ,,geniuszu". A ty mi o kobitach.

Norblin

A więc JUMP, JUMP, JUMP!!!!!!!!!!!!!!!!

Norblin

JUMP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - słyszałeś. Siup do wody. Pływać nie umiesz?

ocenił(a) film na 2
dariuszbando3

No wiem wiem, masz ochotę mnie obejrzeć nago ale niestety jestem zajęty. Ale jest taki lider Konfy który chętnie cię obsłuży, bo bywa widziany w pewnych saunach

tomkos2020

Uważaj, tylko się nie zaraź ;)

ocenił(a) film na 2
Tylko_w_szpilkach

Ja do dzisiaj nie potrafię zrozumieć dlaczego w przekazie antyszczepionkowym nie było jednego prostego zdania, że "szczepionki powodują homoseksualizm" - przecież samo się prosi, i zamierzony efekt byłby natychmiastowy 8)

Norblin

Serial Przyjaciele debiutował 30 lat temu, juz w pierwszych odcinkach był pokazany wątek dwóch kobiet, które będą wspólnie wychowywać dziecko w związku lesbijskim. Trzy dekady! temu tam to nikogo nie dziwiło, nikt się nie oburzał (panie chodziły razem na badania lekarskie) a u nas tyle osób ma coś "na przeciw". Nie mogę tego zrozumieć.

ocenił(a) film na 2
Tylko_w_szpilkach

I w polskich filmach też postacie gejowskie są od ponad dwudziestu lat, ja kojarzę chociażby "Egoistów" ale na pewno było tego więcej. Pierwsza tęczowa flaga w polskim teledysku była u Anity Lipnickiej w "Jestem powietrzem" (no chyba że gdzieś jeszcze, chętnie się dowiem :) więc nie jest z nami tak źle.

Norblin

Norbliny, Lipnickie, egoiści, oddajcie dzieciom tęcze.

Norblin

haha dobre dobre

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2
Galeria_Horroru

Idealny temat na następny horror lub czarną komedię to konwulsje homofoba, którego kruchy świat jest zewsząd atakowany 8)

ocenił(a) film na 7
tomkos2020

dla takich jak ty nie istnieją niegłupie wątki LGBT. zawsze macie z tym problem i nigdy nie chcielibyście tych ludzi widzięć

ocenił(a) film na 7
Maciej1982

buahaha patrzcie ludzie typ z hitlerem w profilowym hahahahahaha

ocenił(a) film na 7
Maciej1982

hahahaha nazista się nagle powstydził swojego hitlera na profilowym i go usunął hahahaha ja nie moge

ocenił(a) film na 7
Maciej1982

ahahahahah uciskaja biednego naziste w internecie teraz se innego przegrywa samobójcę ustawił na profkę błagam dajcie mi wody hahahaha XDDDD

ocenił(a) film na 6
tomkos2020

Film jest na podstawie powieści, która opowiada właśnie o rodzinie lgbt, więc nie rozumiem, dlaczego film miałby to zmieniać na parę hetero

tomkos2020

Jak się facet z kobietą liżą to jest ok? Weź się schowaj

Przemek_Lewandowski_1444

Tak, bo to jest uwarunkowane biologicznie. Ze związku homo nie będzie żadnego potomstwa.

BruceD

bedzie tylko hiv albo cos gorszego

ocenił(a) film na 4
BruceD

I co w związku z tym? W tym wypadku mają akurat dziecko. Problem jest tylko w twojej głowie.

wertherTom

Problem leży nie w mojej głowie, ale takiego dziecka. Jest spore ryzyko, że mając homo rodziców, także będzie homo. Wszak dzieci czerpią wzorce z rodziców, prawda? Im więcej będzie homo, tym mniejsza będzie dzietność.

ocenił(a) film na 10
BruceD

juz ci tlumaczylem, potrafisz jedynie stosowac agresje werbalną w obliczu wlasnej frustracji (w innym watku napisales do mnie "pier...isz", co charakteryzuje ludzi o niskim poziomie rozwoju slownictwa), zatem pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Nadal moge tlumaczyc ci logicznie procesy spoleczne, ale zaczniemy od logiki zdan, a dopiero potem trudniejsze kwestie, bo wiszę ci jedno wyjasnienie z wybielaniem postaci w kinie, ale czekam czy zrozumiesz te przyklady w ogole. Do dyspozycjim w dyskusji jakkolwiek.

ciosina10

Widzę, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, więc napiszę najprościej jak się da. Wymień mi filmy/seriale/gry, gdzie czarna postać jest zastąpiona białą.

BruceD

Nie wchodź w jakąkolwiek polemikę z tym patologicznym trollem-mitomanem, bo najpierw sprowadza "dyskusję" do swojego poziomu, a następnie pokonuje adwersarzy doświadczeniem. Zamiast mu odpowiadać, lepiej go zgłaszać do administracji w związku z łamaniem Art. 6 pkt 1 (multikonta) oraz Art. 6 pkt 7 ppkt b, c, d, k (komentarze, w których nawołuje do strzelania do strajkujących w USA aktorów i scenarzystów [powołując się na Thatcher] oraz takie, w których obraża użytkowników wyzywając ich od inceli, homofobów, rasistów, kryptogejów, transfobów etc., czym godzi w ich dobra osobiste - jedne i drugie komentarze podpadają również pod kodeks karny) regulaminu fw. Jego multikonta to https://www.filmweb.pl/user/krytycznyredaktor vel https://www.filmweb.pl/user/uczacnieuka vel https://www.filmweb.pl/user/szkolactluka vel https://www.filmweb.pl/user/ciosina10 vel https://www.filmweb.pl/user/krytykzpoznania (skasowane), ale zapewne ma jeszcze kilka innych w zanadrzu, które wybiją razem z szambem w odpowiednim momencie.

Nabongodonozor

Lubię poznęcać się nad niedorozwojami mózgowymi. Jak do akcji włączy inne konta, to zakończę. Dzięki za info.

BruceD

Raczej nie włączy ich do akcji, bo najprawdopodobniej ma je pobanowane:) Chociaż kto wie czy nie założył jakichś nowych, które nadal siedzą cicho i czekają na swój moment...
Kiedyś "walczyłem" z nim przez jakiś czas odpisując mu na komentarze, ale zauważyłem, że nie odnosi to kompletnie żadnego skutku, a tylko nakręca go bardziej. Pisał z jednego multikonta, na odpowiedź odpisywał z kolejnego (bo na poprzednim wyczerpał mu się dzienny limit na komentarze obowiązujący przez 30+60 dni od założenia konta).
Zacząłem więc uświadamiać (przez takie komentarze jw.) userów mu odpisujących w kwestii tego, z kim mają do czynienia. I wychodzi na to, że to był strzał w 10, bo wystarczyło zaledwie kilka tygodni, by najwidoczniej poszło na niego tyle zgłoszeń, że w końcu ktoś z fw nad tym się pochylił i pobanował resztę jego multi, gdyż od jakiegoś czasu nie widać żeby z nich pisał (poza tym jednym, z którego udziela się w tym wątku).

ocenił(a) film na 10
BruceD

jesli tak spedzasz czas, to wspolczuje twoim rodzicom. Wszak czy w tej wypowiedzi nie zawarles tego, że znęcasz się nad samym sobą? Glosno mysle, interopretujac na zasadzie skoro przezywasz kogos to sam sie tak postzregasz docelowo (projekcja psychologiczna).

ocenił(a) film na 10
BruceD

jestesmy w punkcie wyjscia, tlumaczylem podalem tytuly, ale ignorujesz, nie rozumiesz tego chyba zaczynam wnioskowac

ciosina10

Gdzie je podałeś? Czy opuściły one w ogóle twoją głowę?

ocenił(a) film na 10
BruceD

logika, poczekamy aż podstawy weźmiesz

ocenił(a) film na 10
BruceD

osmieszyles sie w innym watku pisząc przed lustrem gdzie masz smietnisko (na zasadzie kto sie przezywa ten sam sie tak nazywa), wiec chyba nie liczysz ze będę pisal z trolem?

ciosina10

Całe szczęście, że nic nie jadłem ani nie piłem, bo bym się chyba zadławił, tak parsknąłem śmiechem. Najpierw mi zarzuciłeś, że popieram rasizm i whitewashing. Na prośbę o podanie przykładów whitewashingu, zacząłeś jakiś pseudonaukowy bełkot, potem napisałeś, że jednak te przykłady podałeś. A na mój wpis, żebyś mi to pokazał, wyzwałeś mnie od trolli. To co? Czekamy na aktywację twoich multikont?

ocenił(a) film na 10
BruceD

multikonta są zabronione regulaminem, spam też, a ocierasz sie o spam, trolling nie wiem, ale trolujesz eweidentnie. Mam cie uczyc jak 2latka uzycia google? 100 000 artykulow ci wyskoczy na whitewashing, ale nie ty uczysz sie czytac i blagasz mnie bym ci podawal frazy z googla. Nazwac to inaczej niz troling sie da? Plus masz zespoly urojeniowe odnosnie tego co ja pisze: bo nie napisalem ci personalnie ze popierasz rasizm czy whitewashing. Czytac ze zrozumieniem tez mam cie uczyc mimo ze podatnicy skladaja sie na te funkcje w edukacji publicznej? Mam ci cytowac moje wypowiedzi z watku poprzedniego ktore obala twoje urojenia czy poprosisz kogos doroslego lub translator o przeczytanie ich jako dowody, że nigdzie personalnie nie napisalem tego, a jedynie mnie oskarzasz, co naraza cie na smiesznosc w dodatku. Z uprzejmosci nie bede wklejal cytatow licząc ze jednak przeczytasz kilka zdan po polsku i przemyslisz. Finalnie tez polecam google jako wyszukiwarke internetową. Wpisujesz hasla rozne, np. wybielanie, potem masz linki, klikasz jaki chcesz, porownujesz, ale to nawet dobrze pozycjonuje dzis hasla, prywatnie powiem. Kibicuję, że się uda.

ciosina10

To ty zacząłeś o whitewashingu, więc chcę, żebyś dokończył. Napisałeś o 100000 artykułów, to podaj co najmniej z setkę. Wybacz, ale whitewashing istnieje tylko w teorii, bo gdyby był, to trzask duży murzynów byłoby słychać aż na drugim końcu galaktyki. Bo tak naprawdę nie ma co wybielać. Za to blackwashing ma się w najlepsze, do tego stopnia, że zakłamuje się historię.

BruceD

Trzask dupy*

ocenił(a) film na 10
BruceD

do lustra

ocenił(a) film na 10
BruceD

jest masa artykulow o wybielaniu, a opanowanie zdolnosci googlowania ucza w 1 podstawowce na informatyce (okolice). Znow samoorka a jest zima, ugory zamrożone.

ciosina10

Nie łapiesz. Zacząłeś temat, więc go dokończ, a nie odsyłasz do google. Ja nie zamierzam nawet kiwnąć palcem w tej materii. Ty uważasz, że whitewashing istnieje. Udowodnij samemu, a nie każesz innym to robić.