Oglądałem go z kolegami i każdy mówi że był głupi , nie wiadomo o co chodzi, najpierw
jeden umiera później znowu żyje jak on przeżył??????!!!!!
Naprawdę głupie to było, cały czas tylko gadają , zero jakiejś akcji fajnej.
Ludzie którzy lubią porządne filmy z sensem i akcją mają omijać szerokim łukiem ten ngłupi
film
1/10
Boście głupi. Tutaj przecież są retrospekcje, akcja dzieje się często w odwróconej kolejności, nie chronologicznie. Nic skomplikowanego
Ambitna odpowiedź, już naliczyłem takie 3 :). Widzę, że jesteś OGRANICZONY do wciskania ctrl+c, ctrl+v :D
to chyba jest prowokacja , chyba tylko ślepy dałby 1/10 . filmy tarantino są przegadane i to jest to co tygryski lubią najbardziej. bękarty wojny jest na podobnym poziomie i też bardzo nie doceniony ." wrócę szybciej niż powiesz naleśnik z jagodami"
jesteś głupi czy udajesz?????
ten film był na prawdę spoko a jak go nie kumasz ta obejrzyj go jeszcze raz!
obejrzyj film ,,Ciało" wtedy dowiesz się co to znaczy głupi film!
obejrzałem 3 razy i ani razu nie dostrzegłem w nim NICZEGO genialnego...
nie powiem że mi się nie podobał, ale poza absurdami, które są mało absurdalne i śmiesznymi dialogami które są mało śmieszne, nie ma w tym filmie nic nadzwyczajnego
Nie wszystko musi się każdemu podobać ale ja uważam że film jest zaje.bisty...; )
Dzisiaj odpowiedziałem już na kilka Twoich idiotycznych postów, bo byłem zdziwiony, gdy zobaczyłem Cię znowu w akcji. Miało Cię już nie być (chyba, że pomyliłem z innym trollem).
Rzeczywiście prowokacja, wystarczy spojrzeć na ocenę jaką wystawił Transformerss (10/10). A Orzech się tylko ośmiesza twierdząc "negatywna opinia = prowokacja" :D, a może tylko udaje, nieważne... Film jest naprawdę przedni, uwielbiam Tarantino za jego styl chociaż czasami wydaję się że go nie ma. Często miesza różne style i eksperymentuje, używa groteski i rynsztokowego humoru ale najbardziej podobają mi się właśnie te długie sceny w których z pozoru nic się nie dzieje. PF jest filmem oryginalnym chociaż nie jest to kino wysokich lotów. Jeżeli ktoś pisze że nie rozumie filmu to niech go nie ocenia !!!, jak można oceniać coś czego się nie rozumie???. Najlepsza moim zdaniem jest scena zbierania portfeli:).
masz racje, znają się ci, którzy karcą "Taksówkarza", "Zapach kobiety" i "Pulp Fiction" a kochają "Avatar" :D nonkonformizm cie zżera co chłystku?
http://www.filmweb.pl/film/Dwunastu+gniewnych+ludzi-1957-30701/discussion/Orzech +jako%C5%9Bci+Niestety+dramaty+zawsze+pozostan%C4%85+filmami+s%C5%82abymi,166099 7
Oto post prawdziwego znawcy kina:) Enjoy it.
Pzdr.
Muszę przyznać, że ten film naprawdę dobrze się ogląda. Nie wiem czy to sprawka konstrukcji tego filmu czy nie, ale pod tym względem jest to małe mistrzostwo świata. Natomiast na pytanie: o czym jest ten film, odpowiedź jest taka, że jest faktycznie o niczym. Jest po prostu oryginalnie puszczony i cała w tym jego zasługa.
zawsze będzie jakieś votum separatum.. jednemu się podoba, drugiemu nie. Ale moim zdaniem film nie zasłużył sobie na taką opinię, jaką przedstawiają Ci głupcy, którzy mówią, że to beznadzieja.
Rozumiem, że może się komuś nie podobać ze względu na zamiłowanie do innego gatunku ale w innym przypadku nie bardzo, film jest oryginalny. To tyle mojej opinii.
Jak widzę takie komentarze to mam ochotę nawrzucać tonę nieprzyzwoitych obrzydliwych słów, ale to byłoby nadużycie...gdybyś oglądał film z uwagą to wiedziałbyś co i jak bez problemu mimo retrospekcji...widzę że ani ty ani żaden z twoich kumpli nie zaczailiście o co chodzi...mimo że film to prościzna w przekazie do widza...NIECH ŻYJE INTELIGENCJA!!!! weźcie sobie lepiej obejrzyjcie straszny film albo poznaj moich spartan>>> bo to gnioty z durnym humorem na waszym poziomie. Dla mnie film świetny a Tarantino to mistrz;-))
Nie poprostu ten film nie jest dla matołów, nie ma co doszukiwać się jakichś skomplikowanych odpowiedzi.
Jeśli oglądałeś go z kumplami i 3/4 filmu przegadaliście o pierdołach nie oglądając filmu to nie dziw się że typowe amerykanskie filmy akcji gdzie oglądniesz początek i końcówke i wiesz o co chodzi są według ciebie lepsze.