8,3 708 tys. ocen
8,3 10 1 707898
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Oglądałem go z kolegami i każdy mówi że był głupi , nie wiadomo o co chodzi, najpierw
jeden umiera później znowu żyje jak on przeżył??????!!!!!
Naprawdę głupie to było, cały czas tylko gadają , zero jakiejś akcji fajnej.
Ludzie którzy lubią porządne filmy z sensem i akcją mają omijać szerokim łukiem ten ngłupi
film
1/10

ocenił(a) film na 10
Transformersssss

bo to jest film zrobiony na zasadzie retrospekcji transformersie

ocenił(a) film na 10
Transformersssss

Boście głupi. Tutaj przecież są retrospekcje, akcja dzieje się często w odwróconej kolejności, nie chronologicznie. Nic skomplikowanego

ocenił(a) film na 9
dlugi john

ale weź to wytłumacz tumanowi...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
KapitanOrzech

Ambitna odpowiedź, już naliczyłem takie 3 :). Widzę, że jesteś OGRANICZONY do wciskania ctrl+c, ctrl+v :D

Darth_fan

Tak jest wygodniej.

ocenił(a) film na 10
Transformersssss

to chyba jest prowokacja , chyba tylko ślepy dałby 1/10 . filmy tarantino są przegadane i to jest to co tygryski lubią najbardziej. bękarty wojny jest na podobnym poziomie i też bardzo nie doceniony ." wrócę szybciej niż powiesz naleśnik z jagodami"

ocenił(a) film na 10
Transformersssss

jesteś głupi czy udajesz?????
ten film był na prawdę spoko a jak go nie kumasz ta obejrzyj go jeszcze raz!
obejrzyj film ,,Ciało" wtedy dowiesz się co to znaczy głupi film!

ocenił(a) film na 7
kasztan_fw

obejrzałem 3 razy i ani razu nie dostrzegłem w nim NICZEGO genialnego...
nie powiem że mi się nie podobał, ale poza absurdami, które są mało absurdalne i śmiesznymi dialogami które są mało śmieszne, nie ma w tym filmie nic nadzwyczajnego

imba

Taki cienki filmik na raz do obejrzenia i zapomnienia.

ocenił(a) film na 10
Transformersssss

Nie wszystko musi się każdemu podobać ale ja uważam że film jest zaje.bisty...; )

kaziu36

Źle uważasz.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

a ty masz złe odczucia i interpretacje ;)

KapitanOrzech

Dzisiaj odpowiedziałem już na kilka Twoich idiotycznych postów, bo byłem zdziwiony, gdy zobaczyłem Cię znowu w akcji. Miało Cię już nie być (chyba, że pomyliłem z innym trollem).

KapitanOrzech

Tym razem się za bardzo nie wysilasz, jak to już koledzy zauważyli.

ocenił(a) film na 9
Transformersssss

Rzeczywiście prowokacja, wystarczy spojrzeć na ocenę jaką wystawił Transformerss (10/10). A Orzech się tylko ośmiesza twierdząc "negatywna opinia = prowokacja" :D, a może tylko udaje, nieważne... Film jest naprawdę przedni, uwielbiam Tarantino za jego styl chociaż czasami wydaję się że go nie ma. Często miesza różne style i eksperymentuje, używa groteski i rynsztokowego humoru ale najbardziej podobają mi się właśnie te długie sceny w których z pozoru nic się nie dzieje. PF jest filmem oryginalnym chociaż nie jest to kino wysokich lotów. Jeżeli ktoś pisze że nie rozumie filmu to niech go nie ocenia !!!, jak można oceniać coś czego się nie rozumie???. Najlepsza moim zdaniem jest scena zbierania portfeli:).

Transformersssss

udana prowokacja. Lubie się pośmiać czytając takie wpisy na temat arcydzieł.

gejzermocy

Tylko że to jest gniot a ty się nie znasz na kinie.

ocenił(a) film na 9
KapitanOrzech

Gnać Orzecha kijem długim!

ocenił(a) film na 10
azeez_2

Tak po prawdzie, to szkoda kija...

azeez_2

Nie potrafisz nawet wybronić tego filmidła.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

masz racje, znają się ci, którzy karcą "Taksówkarza", "Zapach kobiety" i "Pulp Fiction" a kochają "Avatar" :D nonkonformizm cie zżera co chłystku?

KapitanOrzech

http://www.filmweb.pl/film/Dwunastu+gniewnych+ludzi-1957-30701/discussion/Orzech +jako%C5%9Bci+Niestety+dramaty+zawsze+pozostan%C4%85+filmami+s%C5%82abymi,166099 7

Oto post prawdziwego znawcy kina:) Enjoy it.
Pzdr.

ocenił(a) film na 6
Transformersssss

hahahahhaa zakładam że jesteś dresem i słuchasz sto pro hahhahaha :D

ocenił(a) film na 7
Transformersssss

Muszę przyznać, że ten film naprawdę dobrze się ogląda. Nie wiem czy to sprawka konstrukcji tego filmu czy nie, ale pod tym względem jest to małe mistrzostwo świata. Natomiast na pytanie: o czym jest ten film, odpowiedź jest taka, że jest faktycznie o niczym. Jest po prostu oryginalnie puszczony i cała w tym jego zasługa.

ocenił(a) film na 10
Transformersssss

zawsze będzie jakieś votum separatum.. jednemu się podoba, drugiemu nie. Ale moim zdaniem film nie zasłużył sobie na taką opinię, jaką przedstawiają Ci głupcy, którzy mówią, że to beznadzieja.
Rozumiem, że może się komuś nie podobać ze względu na zamiłowanie do innego gatunku ale w innym przypadku nie bardzo, film jest oryginalny. To tyle mojej opinii.

ocenił(a) film na 10
Transformersssss

Jak widzę takie komentarze to mam ochotę nawrzucać tonę nieprzyzwoitych obrzydliwych słów, ale to byłoby nadużycie...gdybyś oglądał film z uwagą to wiedziałbyś co i jak bez problemu mimo retrospekcji...widzę że ani ty ani żaden z twoich kumpli nie zaczailiście o co chodzi...mimo że film to prościzna w przekazie do widza...NIECH ŻYJE INTELIGENCJA!!!! weźcie sobie lepiej obejrzyjcie straszny film albo poznaj moich spartan>>> bo to gnioty z durnym humorem na waszym poziomie. Dla mnie film świetny a Tarantino to mistrz;-))

Transformersssss

Dobrze, że już się skruszyłeś, temu zgniłemu orzechowi radzę to samo!

ocenił(a) film na 10
Transformersssss

Nie poprostu ten film nie jest dla matołów, nie ma co doszukiwać się jakichś skomplikowanych odpowiedzi.

Jeśli oglądałeś go z kumplami i 3/4 filmu przegadaliście o pierdołach nie oglądając filmu to nie dziw się że typowe amerykanskie filmy akcji gdzie oglądniesz początek i końcówke i wiesz o co chodzi są według ciebie lepsze.