8,3 708 tys. ocen
8,3 10 1 707898
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Przereklamowany

ocenił(a) film na 6

Oglądając ten film spodziewałem się że mnie wciągnie do reszty i się bardzo pomyliłem. Największe zastrzeżenie mam do fabuły która się wogóle kupy nie trzyma i zamiast głównego wątku mamy tu parę historyjek z których można byłoby stworzyć serial. Na plus mogę zapisać zabawne dialogi, niektóre sceny, świetną obsadę i właśnie przez te zalety oceniam go na 5/10

Bart359

Ogólnie film słaby.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
SHOGUN_

brawa na stojąco dla autora powyższego komentarza

sara_armageddon

Za najgłupszą wypowiedź roku.

ocenił(a) film na 10
vince25xx

shit happens czy jakoś tak...

ocenił(a) film na 6
SHOGUN_

uwielbiam cztac komentarze takiludzi jak ty.
ja ogladalem film z napisami i co drugie slowo lecialo 'kur*a' na zmiane z 'pierdo*e' co lekko utrudnialo odbior filmu (najzabawniejsze ze to tlumaczenie wydania dodanego do 'dziennika').
ciekawe dialogi.
troche niepoukładana fabuła.
jak dla mnie troche za wysoko w rankingu ale moze być.
6/10

nie ublizaj tym, ktorym sie ten film nie podoba i wroc do 'kubusia i hefalumpy' jesli im kazesz wrocic do Matrix'a :-)

ocenił(a) film na 1
KapitanOrzech

popieram,fani PF utworzyli jakas sekte juz i z ust do ust przechodzi stwierdzenia ''ten film jest zajebisty a ludzie ktorzy ten film krytykuja sie nie znaja'' :D i ''Jestesmy lepsi od innych bo nam sie ten filmik podoba'' hehe

swoja droga to zabawne jaka furore robi ten filmik.Kazdy zdrowy normalny czlowiek widzi ze ten film to szmira, tylko nie chce tego przyznac bo nie wypada;).Odwagi ludzie ;)

luckygirl23

ale ten film i tak jest zajebisty i juz raczej tego nie zmienisz ! każdy zdrowy normalny człowiek hahah pokaż mi takiego chociaż jednego , każdy jest popi... tylko że na swój sposób , wiec wyluzuj po co sie spinać

Puszek Fatalista

Typowy fanatyk.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

Typowy właściciel kupy zamiast mózgu.

Puszek Fatalista

Kolejna beznadziejna riposta. Oby tak dalej.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

Pulp Fiction to owszem kupa Wielkiego Kina i miałem kupę zabawy podczas oglądania tego kultowego filmu.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

jak 70 procentowa nalewka orzechowa

ocenił(a) film na 10
Bart359

Właśnie że fabuła zajebiście sie trzyma kupy, tylko film ma celowo pomieszaną chronologie wydarzeń, żeby byle jaki plebs nie zrozumiał i nie miał tej mega przyjemności oglądania tego cudu.Nie dla psa kiełbasa...

ocenił(a) film na 1
vince25xx

hehe poparcie moich slow;)''Jestesmy lepsi od innych bo nam sie ten filmik podoba''.Nazywania ludzi plebsem przez jakis glupi film jest nie na miejscu:)

ocenił(a) film na 10
luckygirl23

nazywanie tego filmu "głupi" jest bardzo nie na miejscu

ocenił(a) film na 1
vince25xx

tak? a to niby dlaczego:) wytlumacz jak mozesz;)

ocenił(a) film na 10
luckygirl23

to tak jakby dzieło sztuki np obraz Picassa nazwać głupi (bo komuś się nie podoba , bo ktoś nie rozumie o co w nim chodzi itp.)

ocenił(a) film na 10
vince25xx

Po co wdajesz się w dyskusję z luckygirl23. Oceniła PF na 1/10. Niech poda argumenty które poparły by taką ocenę.

ocenił(a) film na 10
UBEKakaPOLICJA

bo lubię pokazywać że mam racje i przewagę nad byle kim

vince25xx

Dlaczego fani pulp fiction, ojce chrzestnego itp. zawsze muszą być takimi snobami?

użytkownik usunięty
kenexgro

Ponieważ bronienie dzieł światowego dziedzictwa jak w/w "Pulp Fiction" jest warte zachodu.

Dobra, wam film może się podobać ale uszanujcie ludzi którym się nie podobał. Takie trudne?

ocenił(a) film na 9
vince25xx

Vince25xx a ty to pochodzisz z Rodziny królewskiej że się tak wywyższasz? Arystokracja pełną gębą. Zwykły plebs nie ma co wypisywać swoich głupot w tak zacnym gronie. Gdzieś ty był, kiedy w szkole uczyli o szacunku do drugiego człowieka?

ocenił(a) film na 10
azeez_2

Ja wtedy studiowałem Koran

ocenił(a) film na 10
azeez_2

To w szkole uczą takich rzeczy ?, wiedziałem że coś przegapiłem.

ocenił(a) film na 10
Bart359

Nie rozumiesz - nie oceniaj.

Nie pozdrawiam.

Xedrios

Dla was :
negatywna opinia = prowokacja
Żałosne

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

Twoje teksty o orzechach są żałosne.

ocenił(a) film na 10
vince25xx

Marcellus byłby niezadowolony...

ocenił(a) film na 10
sara_armageddon

a Vincent Vega ?

ocenił(a) film na 10
vince25xx

dostałby na łeb gdyby przeczytał wypociny tych melodramaciarzy

ocenił(a) film na 10
sara_armageddon

zdjął by ich od razu, żeby się nie męczyli

ocenił(a) film na 10
vince25xx

naturalnie

vince25xx

Ambitna wypowiedź, typowy fan pulp fiction, mało rozumny, ograniczony w słownictwie.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

typowy gość, który nie mając co powiedzieć pwtarza sie już chyba po raz trzeci tym komentarzem ;]

ocenił(a) film na 10
sara_armageddon

*powtarza się

sara_armageddon

Bo to trafna teza która wszędzie pasuje.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

"tyyyylko w twojej głowie"

sara_armageddon

Ogólnie.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

więc jesteś skazany na samotność przy trwaniu w tej tezie

vince25xx

Są uważane za mistrzostwo świata.

ocenił(a) film na 10
KapitanOrzech

Świata wielkości orzecha.

vince25xx

Nie. Przez WSZYSTKICH mieszkańców Ziemi.

KapitanOrzech

Wskaż mi jednego, palancie.

ocenił(a) film na 10
Bart359

"Fabuła, która się w ogóle kupy nie trzyma (...)" i "Zabawne dialogi...". oj... Pulp Fiction jest z założenia kiczem, przemielonym, przetrawionym i wyplutym pseudo-popkulturowym schematem. To nie jest kino gangsterskie, kino akcji ani film komediowy. Nie zapominajmy o tym. Wielopłaszczyznowość. To jeden z atutów i powodów istnienia tak szerokiego grona odbiorców, a zarazem bolączka oddanych fanów, z uwagi na swobodę interpretacyjną. Ale - to nie jest parodia. Takich, jest przecież wiele. To jest kino. Scenariusz i reżyseria - nie w stylu Wellesa, Hitchcocka, Kubricka, Zemeckisa, Camerona, Coena czy Burtona ale w stylu Tarantino!, obsada - 'złoty strzał' Travolty (musiał zatańczyć), niezawodny i zabójczo przekonujący Keitel, wprost genialna Thurman (scena w Jack Rabbit Slim's), Willis ("Zed is dead"), Tim Roth - poza konkursem i L. Jackson w przełomowej scenie 'odbioru' walizki', no i muzyka przez wielkie 'M'. Wszystko tworzy jedną wspaniałą całość. Takiej harmonii ze świecą szukać. Film nieco stracił na świeżości z uwagi na upływ lat. Zmieniły się standardy. Mimo wszystko, czy tego chcemy czy nie, Pulp Fiction pozostanie wzorcem kunsztu filmowego jeszcze przez wiele lat. Bez względu na smak i upodobania widzów film będzie się bronił sam. Nasze komentarze są niczym słowa na wiatr. A jednak nie potrafimy się oprzeć pokusie dorzucenia kilku zdań od siebie. Film legenda.