Pusty dom

Bin-jip
2004
7,7 23 tys. ocen
7,7 10 1 22870
7,3 18 krytyków
Pusty dom
powrót do forum filmu Pusty dom

Obejrzałem film... troche sie wynudziłęm... było kilka ciekawych chwil... ale czy ten film ma jakiś przekaz ?? Bo ja sie nie moge dopatrzeć... a jeśli w tym filmie nie ma przesłania to.... ale mimo wszystko wierze że ktoś mi zaraz wyjaśni mądrość życiową jaką niesie za sobą ta produkcja :P

użytkownik usunięty
Arbor

Ja Ci powiem: Ten film po prostu pojebany. Dla pseudointelektualistow i gimnazjalistek z opolskiego plastyczniaka.

Nic dodac nic ujac. Dawno nie widzialem gorszego, nudniejszego, bardziej nielogicznego filmu. Ludzie zachowuja sie jak idioci a caly film realnoscia przypomina filmy sf. Problem w tym ze sam do tego miana nie pretenduje. Nie mowiac juz o tych genialnych i bogatych w tresc dialogach. Nie polecam.

Arbor

W pewnej recenzji przeczytalem - ciekawe spojzenia na reinkarnacje i ja sie z tym zgadzam.

ocenił(a) film na 8
Arbor

To film o naszej obecności w swiecie - naszych uczuciach, które nie mozna latwo nazwac i okreslic. Wreszcie to film pokazujący, ze prawdziwe zycie toczy sie nie w tej relalistycznym swiecie, ktory widzimy, tylo gdzies obok. Prawdziwe zycie toczy sie w wymairze duchyowym. Wreszcie to film o tym, ze prawdziwa miłosc to zespolenie dusz, a nie ciał.
Kolejna interpetacja jest nawiązanie do buddyzmu - czyli wyzwalania sie od ograniczen swiata, wyzwalanie się z fizycznej formy . Na koncu udaje sie to bohaterowi, staje sie czysta duchowością i dopiero teraz może byc na zawsze przy ukochanej.
Ten film ma wiele interperatcji i wbrew pozorom nie jest to dom pusty.

ocenił(a) film na 4
Arbor

Do mnie tez niestety ten film nie przemawia, chociaz lubie filmy tego typu.

ocenił(a) film na 10
Arbor

Ten film zawiera w sobie specyficzną subtelność. Jest bardzo delikatny w przekazie, nie każdy go "poczuje", a on jest właśnie do czucia, nie do rozumienia.

ocenił(a) film na 8
JuliaDM

Ja mysle, ze czucie nie wyklucza rozumienia. Dla mnie ten film jest do czucia i do rozumienia.

fidelio

a dla mnie ten film jest do dupy. :)

Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 10
_REX_

"a dla mnie ten film jest do dupy."
Doprawdy głębokie przesłanie....