Rango

2011
6,8 55 tys. ocen
6,8 10 1 55457
6,7 26 krytyków
Rango
powrót do forum filmu Rango

ocenił(a) film na 5

Według mnie takie bajki raczej psują wyobraźnie dziecka. Kluczem do mojego dzieciństwa były bajki rysunkowe typu: "Pinokio", "Mała Syrenka" itp. One czegoś uczyły. Dzisiejsze bajki są albo w 3D, albo komputerowe. Czy one czegoś uczą? Nie wiem. Ja współczuję dzisiejszym dzieciom, które nie posmakowały za bardzo świata Disney'a na przykład. Ale to jest tylko moja opinia.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 9
Coral_23

z tym, że Rango nie jest filmem dla dzieci, jak już wiele osób zauważyło. A zresztą nie wytłumaczyłeś czemu ten film miałby psuć czyjąkolwiek wyobraźnię.

ocenił(a) film na 5
karnifex

Nie chodzi mi konkretnie o tę bajkę tylko o komputerowe i 3D. Nie mają tego "czegoś" w sobie.

ocenił(a) film na 7
Coral_23

Ja już dawno podjęłam decyzję, że swoim dzieciom będę puszczać bajki Disneya ;].
Zgadzam się z tobą, że wszystkie te bajki, które obecnie robią dla dzieci według mnie są bez duszy zupełnie. Kiedy przełączając kanały raz wpadłam na dobranockę dziecięcą i zobaczyłam "Kubusia Puchatka" komputerowego myślałam, że spadnę z krzesła...odbierają tym bajkom to co było w nich najlepsze... nie wiem, może to moje przekonanie bo wychowałam się na innych bajkach, ale według mnie te bajki są jakieś wyblakłe, a postacie tak jak już mówiłam, nie mają duszy.
Zastanawiam się czemu Disney nie zrobi więcej bajek w klasycznej animacji tak jak zrobił to ostatnio, mówię tu o "Księżniczce i żabie". Wspaniała bajka, naprawdę trzymająca poziom bajek z dzieciństwa i przecież ludziom bardzo podobał się powrót do starej animacji...

ocenił(a) film na 8
Polilla

Ale Zaplatani byli już komputerowo i też genialna bajka.Nawet lepsza niż Księżniczka i żaba(nie mówie tego złosliwie)

ocenił(a) film na 6
Coral_23

A kluczm do mojego dzieciństwa był Rambo,Terminator i filmy z Van Dammem