Wszystko,ok film bardzo dobry. Ale aktorzy!Bravo dla Spielberga!!Wybrał dwóch najbardziej niesympatycznych aktorów w hollywood! Farrel i Cruise? (pseudo najprzystojniejsi aktorzy-kto mnie zepchnie z okna?) Och cóż to sie działo na ekranie. Tom znowu zasunął genialnym tekstem. Dziewczyna krzyczy z bólu,a on "Chwilę,tylko musimy zobaczyć moją przyszłość". na wymioty mi sie zebrało. A ta scena z gnijącymi kanapkami??A wymienione gałki oczne?hahahahaha co to wogóle było?Tu skolei myslałamże umrę ze smiechu. Lecimy dalej. Uwaga!Dobra scena-Agata wyprowadza Cruisa z domu na ulice i przepowiada mu co ma zrobić. Potem jeszcze trochę sie poszarpią,bum,bum,bach,bach,bl ebleble no i wreszcie prosze państwa pan GŁÓWNY BOHATER ma dylemat. Zabić,nie zabić?Zasuwa mowę ,jak bardzo by chciał zabić ale w końcu,szlachetnie odczytuje prawa przestępcy. Uuhh...Film w zasadzie dobry 7/10 ale obsada i wymyslny tragizm fabuły powoduje raczej ironiczny uśmiech niż zaangazowanie widza.
Czy badałas już swój iloraz IQ? Jezeli nie, to lepiej tego nie rób. Podejrzewam wynik mniejszy niż ten Forresta Gumpa.;)
yyy a co ma aktor do scenariusza? gdybyś nie wiedziała aktorzy grają to co jest w scenariuszu (napisałem w uproszczeniu żebyś zrozumiała)
A niedpuszczasz mysli, ze to ty może jestes pokręcona, a film zbyt inteligentnydla Ciebie? Niesety nie masz zadnych filmów w rubryczce ulubione, więc trudno mi stwierdzic jakie filmy lubisz. Ale sądzac po twoim avatarze (cos w stylu tej kiczowatej lalki Britney Spears) to nie ogladasz zbyt ambitnych filmów.
Prosze bardzo moje ulubione filmy "Dogville" Von Tiera, "TELEFON"(mIMO fARRELA) Vanilla Sky(MIMO CRUISA) "Sztuczna Inteligencja" "Rain man" (MIMO CRUISA) lśnienie Kubricka "Słodkie życie" Fellinigo, dekalog kieślowskiego "oczy szeroko zamknięte" kubricka, Przekleństwa niewinności córki Coppoli, Trylogia Ojciec Chrzestny,"władca pierścieni", "American beauty", "Idioci" Tiera Obywatel kane,też fajny. A! i Nóż w wodzie Polańskiego. I 8 mila bo uwielbiam Eminema. I muholland drive(Lynch wymiata!). Zapisze to w ulubionych.
Szanuję filmy Spielberga bo są dobre,ale tego nie trawię z powyższych powodów i pewnie jak mówisz jestem na niego za mało inteligentna. Zmienię zdięcie. I postaram się oglądać lepsze filmy.
W takim razie zwracam szacunek. :) Te filmy, które podałas sa faktycznie znakomite. Zdjecie zdecydowanie sugerował co innego.
Co do Raportu mniejszosci. Zeby zrozumiec ten film warto sięgnąc po książki Phlipa K. Dicka i to nawet niekoniecznie po opowiadanie na podtsawie, którego powstal ten film. Ja czytalem kilka ksiązek Dicka i powiem ci, ze jego utwory mają skomplikwoana konstrukcję i często podważają nature rzeczywistości. Znakomita eljktura warto przeczytac, zeby zrozumiec film.
Np to, ze Raport Spielberga nie ma tak naprawde happy endu. To co suię dzieje na koncu ten caly happy end dzieje sie tylko w głwoie głownego bohatera, w marzeniach sennych uwiezionego w mentalnym wiezieniu bohatera. Warto sie wgłębic w ten filmn barzdeij i posuzkac tego typu smaczków. Naprawde nie mozna go oceniac bez znajonosci lektury ksiązek Dicka.
Ok,czemu nie, chętnie przeczytam. A zdięcie dałam pierwsze z brzegu i musze je szybko zmienić ze wzgledu na powszechną krytykę.
To samo sugeruje mi pewien fan Toma Cruisa(notabene napisał,że jestem BEZMUZGA i sam ma zdięcie które przedstawia bodaj kota na haju)
Polecam Ci przede wszystkim Ubika. Genialna książka Dicka, nie czytaj tylko streszczenia fabuły wpierw, bo starcisz wiele z lektury. Powieść bardzo zaskakująca.
Warto tez zwrócić uwagę na opowiadania na podstawie, których powstały filmy Łowca androidów, Zapłata, Impostor i Pamięć absolutna. Filmy wprowadziły dośc dużo zmian w stosunku do wersji papierowych.
A propos fotki, teraz faktycznie o wiele lepsza. :)
A co do fana Cruise'a... To bezmózga pisze sie przez Ó... A wiec poziom tego kolesia jest chyba oczywisty... Najpierw powinen nauczyc się ortografii, a nie rzucać wyzwiskami, których nawet napisac nie potrafi poprawnie. hehe.. No i musze koniecznie tego kota na haju oblookac... ;)
Heh, i zrozum ludzi, Cruisa dziewczyna nie lubi, a ze 3-4 ulubione filmy są z cruisem :D Ja chłopaka jakoś specjalnie nie kocham, ale wielki szacun, bo gdzie by nie grał gra świetnie, chociażby vanilla sky, oczy szeroko zamknięte czy jerry mcguirre, o wojnie światów i top gun złego słowa nie powiem :)
Ja tez uwazam Cruisea za bardzo dobrego aktora. Stworzył wiele nie zapomnianych ról. jak cchociazby Urodzony 4 lipca, magnolia, oczys szeroko zamnkięte, Ostatni samuraj. To tylko te najelpesze, a jest jeszcze cala masa innych bardzo dobrych jego kreacji.
Coś ty się tak tego Cruisa uczepiła?? Aktor ma talent i według mnie bardzo do filmu pasował.A wyglądu się nie wybiera
Moim zdaniem Cruise jest tu naprawdę dobry, a Farrel po prostu świetny - to właśnie on najbardziej skupał w tym filmie moją uwagę.
"Dziewczyna krzyczy z bólu,a on "Chwilę,tylko musimy zobaczyć moją przyszłość". na wymioty mi sie zebrało."
TAKKKK :| Tom jest tutaj winien na 101%. A scenariusz się nie liczy...
Przecież on grał jak mu kazano lol. Ale zawsze antyfan znajdzie, coś na swojnego wybranego by go udupić.