PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7738}

Raport mniejszości

Minority Report
2002
7,3 232 tys. ocen
7,3 10 1 232377
7,2 62 krytyków
Raport mniejszości
powrót do forum filmu Raport mniejszości

Genialna intryga

użytkownik usunięty

Film jest niesamowity ! Jeden z najlepszych w reżyserii Stevena. Spojler ----------------- Tak naprawdę to nadal nie wiadomo kto i dlaczego porwał Seana (który żyje, a może i nie. A nie jest w kocu powiedziane czy za tym wszystkim stał Lamar, który tak naprawdę miał do ukrycia tylko sprawę Annie), wiele scen wskazuje na to iż za wszystkim stała Aghata (niby chciała aby John nie zabijał Crowa ale z drugiej strony bardzo umiejętnie pomagała mu w ucieczce, już nie wspominając o tym iż bardzo pragnęła by morderca jej matki za wszystko zapłacił i cały koszmar dobiegł końca), możliwe również iż 3 akt filmu (od uwięzienia i przypięcia Andertonowi aureolki) to tylko marzenia głównego bohatera (stąd tak słodkie zakończenie, pamiętacie jak Gideon mówi do niego, że tak naprawdę aureolka nie jest taka zła, bo można marzyć, a te marzenia się spełniają?) Naprawdę jest to film skłaniający do myślenia, a rozwiązań jego dość zawiłej fabuły może być tyle ile widzów, którzy go obejrzeli (no może trochę mniej:)). Normalne jest iż nie na wszystkie rozwiązania wpadłem osobiście, ale czyż nie wydają się wam prawdopodobne? Nie wiem jak wy, ale ja z przyjemnością zobaczę go jeszcze przynajmniej 2-3 razy, żeby wyłapać wszystkie smaczki z fabuły, a dopiero później będę mógł go oglądać tylko dla podziwiania strony wizualnej.

użytkownik usunięty

;-)
Dewey czy ja Cię wszędzie muszeęspotykać?! ;-))) A film rzeczywiscie jest dobry. Polecam wszystkim miłośnikom sf . Pozycja nie do ominięcia. Nawet jeśli komuś się nie spodoba. Świetne zdjęcia, dobre aktorstwo, trochę humoru i moment refleksji też sieę znajdzie. Tylko to zakończenie... Zbyt optymistyczne, może rzeczywiście to tylko marzenie Andertona? To byłoby bardziej w stylu Dicka.

użytkownik usunięty

Admete...
...widać taki już Twój los :) A może to przeznaczenie ? :D

użytkownik usunięty

Hmmm...
Niech Ci się nic nie zdaje :D To tylko pozory...Wszystko jest złudne;-)

użytkownik usunięty

ciekawa koncepcja
zakończenie rzeczywiście jest do bani ale pomysł, że to tylko marzenia Johna jest ciekawy. tylko z drugiej strony nie wiem czy on tak by sobie to wymarzył... nie mam na myśli tej ckliwej sceny rodzinnej tylko całą sekwencję od zamknięcia go w więzieniu aż do samobójstwa jego szefa.

użytkownik usunięty

ale o co chodzi?
przepraszam ale o jakim filmie piszesz ? bo albo go nie oglądałeś albo ja na innym byłem ? film tylko na początku ma jakieś intrygi a reszta to banalne hollywodzkie kino :))))