Tylko co nas to europejczyków a tym bardziej polaków obchodzi. Jakieś wewnętrzne amerykańskie błache sprawy nawet nie o szpiegostwo. Tak jak amerykanie nie oglądają filmów europejskich, tak europejczycy powinni oglądać kino swoje a nie ten amerykański shit.
Obchodzi. Świat jest globalny. To, co dzieje się w USA wpływa na to, co dzieje się w Europie i odwrotnie. W każdej kwestii - gospodarczej, finansowej i politycznej. Zupełnie inaczej wyglądałby świat, gdyby prezydentem był Trump, a nie Biden - na 100% już ruscy zajęliby Ukrainę i nie wiadomo, co mielibyśmy w Polsce. Tak jak ingerują w wybory w stanach, tak samo ingerują w nasze wybory, o ile nie w większym stopniu. Zatrważający jest taki sposób myślenia, jaki reprezentujesz - żadne państwo, żaden kontynent nie jest wolny od tego, co się dzieje na świecie. Dotyczy to też pogody i całego klimatu na przykład.
zgadzam się oczywiście, że Biden jest lepszy niż tramp i niech pomaga Ukrainie jak najdłużej. Tylko film nie jest o tym, historia mówi o dziewczynce ,która wyniosła z NSA tam gdzie pracowała parę tajnych dokumentów i wysłała je do jakiegoś portalu internetowego, który to na nią doniósł do federalnych i nic nie zostało przez nich upublicznione. To więc gdzie tu szpiegostwo? A gdyby się przyznała się ,że była sygnalistką to by nie dostała takiego wyroku. Historyjka bardzo banalna, a amerykanie z tego zrobili amerykańską propagandę sukcesu .Jak to złapali wielkiego szpiega. I po co tu robić z tego światową politykę, po co. A oni jeszcze nas tym karmią tym w kinie co nas polaków to obchodzi ? Chciałem jeszcze dodać ,że Ameryka to hermetycznie zamknięty kraj i nie wpuszczają na swój rynek ani elektroniki z poza USA to samo ma się do filmów i muzyki. Czy ktoś widział w amerykańskim kinie polski film? Nie sądzę i nie mieszajmy w to pogody klimatu czy tej biednej Ukrainy. pozdrawiam gorąco.
Na jakim świecie żyjesz? Jakimś wyizolowanym? To, że Rosja pomogła Trumpowi w wyborach to już jest fakt udowodniony. W amerykańskich kinach są polskie filmy - Ida, IO, Zimna wojna, to tak pierwsze z brzegu. Co za banialuki opowiadasz.
Zgadzam się, ten typ to jakiś kompletny ignorant z małą wiedzą i jeszcze tak bardzo się z tym obnaża...
Zgadnij co ujawnił Assange lub Snowden - tego już nie pamiętam który. To napiszę bo jak nie wiesz to nie zgadniesz (poza innymi paskudztwami) oni zbierali haki (rząd USA) na polityków Europejskich - mają ich w garsci - były podsłuchiwane rozmowy itd itp.,
Poza tym Ona by za Trumpa wyszła z więzienia w niedługim czasie, natomiast wiesz co zrobią jak dorwą Assanga lub Snowdena (jeżeli już to nie zrobili) - oni (celowe słowa) popełnią im samobójstwo
A tak w ogóle to napiszę Tobie że Rosja - Ukraina to nie problem, gra idzie o dużo większą stawkę i nie podoba mi się Jankeska natarczywość w stosunku do Chin - piszę poważnie (to grozi 3 wojną światową)
Polityka stanów doprowadzila do destabilizacji europy. Myslisz ze dzieki komu mamy naplyw inzynierów i wszelkiego rodzaju ekspertów na pontonach? Od tego twojego lewackiego pie.... to idzie sraczki dostac. Wy naprawde nie potraficie uzywac swojego mózgu tylko łykacie te brednie co przeczytacie od tych pseudo ekspertów ktorzy za pieniadze gotowi sa wszystko powiedziec i sprzedac swój honor.
Aż nie.... mówiłem że się nie będę wtrącać, ale żeby "troszkę" uświadomić - zgadnij skąd Ukraina bierze ropę czy nawet gaz?
To jeszcze jeden przykład - piszesz że klimat dotyczy całego świata (ja tu się w 100% zgadzam, nie bez powodu kiedyś wspomniałem że moje poglądy są pośrodku :))) )
Ale jak wytłumaczysz że Jankesi będą sobie jeździć swoimi Ram-ami a tu się ogranicza moc silnika (można to zobaczyć np na kamerach z neta jakie tam samochody widać - bardzo często), to nie tylko to - ale dla przykładu...
ale jak to :) nalezy ogladac wszystko co dobre , otwierajace oczy ,i nie patrzec sie na innych. dah!