PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685388
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Najbardziej przejmujący film o samodegradacji, jaki widziałam! "Trainspotting" niech się schowa!!!

agat

Dokładnie
O "Trainspottingu" napisałem,że jest wstrząsający,ale ten film bije go na głowę.Oglądając go byłem w szoku.To chyba nie na moje nerwy.Nawet nie potrafię powiedzieć czy mi się podoba.

użytkownik usunięty
Martin_Eden

Nie o to chodzi by się podobał...
Siła "Requiem..." tkwi oczywiście w mocnej fabule, ale też w świetnym montażu i przejmującej muzyce. "Trainspotting" jest w niektórych momentach równie obrzydliwy i brutalny, ale suma sumarum lżejszy. "Requiem..." drażni przez bardzo długi czas. Nie wiem czy to może się podobać, ale na pewno przejmuje... i o to chodzi!

użytkownik usunięty

No chyba,że tak
Jeśli chodzi o to aby zrobić przejmujące wrażenie na widzu,to jak najbardziej spełnia tą rolę.Jest wstrząsający i momentami obrzydliwy.Do tego zrobiony ciekawą techniką.Moja ocena to 10/10,ale nie wiem ,czy jeszcze kiedyś obejrzę ten film.

ocenił(a) film na 10

Wystarczy raz, a dobrze :-)
Widziałam go raz - kiedy był na ekranach kin, a angażuję się w dyskusje nawet 3 lata później, o czymś to świadczy :-) Wystarczy że od czasu do czasu włączę sobie fragament ścieżki dźwiękowej... Tobie też to polecam - niezapomniane doznania.