PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685386
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

2/10

ocenił(a) film na 2

skąd ta pozycja na fw? film tak glupi, naciągany,slabo zagrany, ze az glowa mala, tylko audycje rydzyka przewyzaszja te glupoty... sam fakt tej ich "dzialalnosci" jest z ch... wziety :/ specjalisci od dealerki, gdzie oni te prochy kupowali, ze w tak krotkim czasie mieli szybki dochod? mlody kupuje pare dzialek, sprzedaje i juz kupe sałaty zarobił. a konkurencja oczywiscie zerowa, tak? zwlaszcza, ze usa to jedna wielka narkotykowa nora. zgraja malolatow panoszyla sie na rynku a oni nic? tym bardziej debilna jest sytuacja ze w metropolii w ktorej nasi bohaterowie zyli zabraklo prochow... mam uwierzyc, ze miasto, gdzie juz dwunastolatkowie napieprzaja sie na stolowkach z uzi narzekalo na brak narkotykow? i najlepiej, k>>>a urządzic wyprzedaz w podrzednym supermarkecie, a potem nastraszyc ludzi bronią...

kretynska scenka, kiedy ta stara podpisuje papiery na lobotomie. ja prdl,co ci debile lekarze nie widzieli ze stara torba ledwo zipie i nawet nie ogarnia ze juz nie siedzi w swojej norze z chodzaca lodówką? (nawiasem moówiąc w tym momencie sie czulem jakbym ogladal jakąs komedie dla autystykow). jeszcze wczesniej byla sytuacja z lekarzem, ten tez slepy, baba juz wariowała, ale nie weź sobie jeszcze pare tabletek, to dla twojego dobra...

rozumiem, ze odciecie konczyny (jeszcze do odratowania) jest na porzadku dziennym? na jakiej podstawie mu lape urżnęli? a tego czarnego za co zwineli? :D ja sie dziwie ze jeszcze nie trabia ze ten film jest rasistowski. ten mlody tez spory imbecyl. ladowac w jedno miejsce na łapie, szkoda ze sie nie pochwalil swoim achievementem przed mamusia. ta ich podroz tez, po ch.. wyjezdzali, zarobic? co za cepy, oni mysla ze tak latwo uciulac w okolicy troche hajsu? zwlaszcza ze beda tam nowi i nie beda mieli sie gdzie zamelinowac?

dawno film ogladalem, wiec wszystkich glupot nie wylapalem

2/10

ocenił(a) film na 5
GodBrother

Nie przesadzaj, sceny u Murzyna były niezłe :P

ocenił(a) film na 8
Mallor

hehe No właśnie sceny u murzyna ;-)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2
Mothyff

z pewnoscia lubi, polski kretynie

ocenił(a) film na 9
GodBrother

twój awatar jest najlepszą ripostą do twoich wypocin

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Immortal_Stasin

Dokładnie a tutaj zauważyłem że często tak jest

ocenił(a) film na 10
Siwy280987

Ja nie lubię czytać komentarzy w necie, bo wszędzie pełno hejterów, którzy atakują co popadnie, w ogóle nie rozumiem tej ich zajawki.

ocenił(a) film na 2
Immortal_Stasin

nie potrafisz odnosic sie do ludzi z szacunkiem, jestes zerem

ocenił(a) film na 10
GodBrother

a ty frajerem, haha, sorry ale się rymowało.

ocenił(a) film na 2
Immortal_Stasin

w kazdym razie opinia zera nikogo nie interesuje

ocenił(a) film na 8
GodBrother

Czytając, twoje wypiciny stwierdzam że wgl sie nie znasz na tych spawach.. "Ten film zniechęcił mnie do narkotyków bardziej niż jakakolwiek pogadanka w szkole " Skąd wiesz, że taka albo podobna historia sie nie zdażyła ?? Wiesz ile osób ćpie na codzień ? wiesz co przeżywają ? jak ? jak potem cierpią ? Ludzie umierają przez narkotyki i będą umierać.. Ten film jak dla mnie niezle odziaływuje na psychike. Amen.

ocenił(a) film na 10
frugoandme

Film bardzo dobry , ile to już osób pochłonęło to gówno , wstrząsający ,dający do myślenia i bardzo realistyczny ,,,,,do założyciela wątku ,niema co się aż tak mocno czepiać szczegółów ,wystarczy iść na dworzec PKP w każdym z większych miast w Polsce , by na własne oczy zobaczyć takich straconych przez narkotyki ludzi .

ocenił(a) film na 8
frugoandme

Jak dla mnie ten film nie ukazuje prawdziwego życia ćpunów. Zacznijmy od tego że wszystko jest dla ludzi ale z umiarem(poza herom - to uzależnia po pierwszym razie) jak było widać na początku nie ćpali oni tyle co później, fakt faktem że uzależnili się ale żeby się uzależnić musieli brać kiedy byli świadomi. Następną zabawną sprawą jest to ich zachowywanie się na boombie ;] po pier*olniku powinni odlecieć i nie mieć praktycznie kontaktu ze światem a oni sobie skaczą, bawią się itp. Temat babuni to też porażka - babka uzależniona od tv i jedzenia z jakimiś zaburzeniami rzeczywistości (scena kiedy leży w łóżku i widzi jedzonko na suficie) dostaje ona psychotropy a gdy ich działanie zaczyna słabnąć zaczyna szamać je garściami poza tym jestem ciekawy jaki organizm wytrzymał by tyle czasu na samych tabletach bez praktycznie żadnego jedzenia - tylko kawke sobie popijała. Jak ktoś chce zobaczyć życie prawdziwego ćpuna niech popatrzy sobie na filmy dokumentalne na ten temat a nie tandetne hamerykańskie kupsko które poza bardzo dobrą muzyką nie przedstawia nic racjonalnego :)

ocenił(a) film na 2
CycLopable

dzeik, kolego ,za aktualizacje glupot w requiem.

ocenił(a) film na 2
frugoandme

zaraz zaraz, kolezanko, ja nie musze ogladac zadnego filmidla zeby wiedzeic, ze narkotyki sa "be", dobra

użytkownik usunięty
frugoandme

Podpisuję się pod tym wszystkim, czym można się podpisać.

Jak dla mnie - to powinni puszczać w szkołach - najlepiej już w gimnazjum... A w liceach obowiązkowo.

ocenił(a) film na 2

trafnie oceniles target, takie filmidla nadaja sie tylko do gimbaz

ocenił(a) film na 10
GodBrother

Skoro masz tyle pytań po tym filmie to tylko pokazuje, że nie oglądałeś go z otwartm umysłem, tylko skupiałeś się na wyłapywaniu detali, mało tego próbujesz sobie logicznie tłumaczyć zachowania głównych bohaterów, a biorąc po uwagę co jest wątkiem przodującym w tym filmie to w ogóle nie powinno mieć miejsca. Moim zdaniem film jest więcej niž dobry, a muzyka rozwala system.

ocenił(a) film na 10
niki1981

Właśnie, w pełni się zgadzam :)

ocenił(a) film na 10
niki1981

Zgadzam się w 100%, a co do muzyki to w 200% :D

ocenił(a) film na 6
GodBrother

można filmowi wiele zarzucać, ale że słabo zagrany...?

Co do kilku twoich wątpliwości - nie sądzę, by ręka była do uratowania, ostatni raz gdy ją pokazywali przez moment przy kierowaniu na roboty publiczne pół ręki miał zśiniałe i prawdopodobnie zakażenie, w końcu wsadzili do do pudła zamiast leczyć. Do paki skierowali ich obydwoje za narkotyki - lekarz rozpoznał od czego to objaw, wezwał policję, a że zjawił się z młodym kolegą to i jego sobie powiązali, a że był też naszprycowany tak, że przez rok by pewnie dało się go wybadać... co do lekarza tego od pigułek, to on od początku był pokazywany, że ma całkowicie gdzieś swoich pacjentów, przepisać pigułki, zainkasować za wizytę i mieć pewność, że pacjent chudnie i przyjdzie po kolejną porcję - tyle jego uwagi. Dobro pacjentów było ostatnią rzeczą, o którą dbał.

a tak poza tematem, to wydajesz się wiedzieć całkiem sporo na temat dilerki dragów, i to w stanach, ciekawe z jakich źródeł czerpiesz swoją wiedzę... :D

ocenił(a) film na 10
Illidanka

Zgadzam się z Twoją wypowiedzią:)Ta historia zalatuje takim doktorem Dukanem ten o proteinowej diety cud:)odebrano mu prawo do wykonywania zawodu dożywotnio za przepisywanie wycofanych z rynku pigułek na odchudzanie. Bardzo dużo swego czasu w hameryce (z resztą i w polsce też) było historii gdzie wyrzucany był na rynek środek na odchudzanie, który również oschudzał zdrowie jak już po eksperymentowano na żywych organizmach i zaczynało się robić głośno o skutach ubocznych lek był wycofywany. Także motyw ten jak najbardziej prawdopodobny i realny, na mój gust idealnie zagrany

ocenił(a) film na 10
GodBrother

TROLL SPOTTED, nie wdawać się w dyskuję. Godfather, Lot nad kukułczym gniazdem ocenione podobnie.

ocenił(a) film na 7
GodBrother

To nie jest dobry film. Muzyka świetna, ale opowiedziana fabuła jest sztuczna do bólu.

ocenił(a) film na 2
Movie_Crash_Man

fabula jest nie tyle sztuczna, co idiotyczna. typowy odmozdzacz podazajacy utartym schematem.

GodBrother

Masz mem bith please jako avatara. Bith please oznacza coś jak daj spokój. Takie słowa mi się narzucają po twoich tępych rewelacjach. Okey rozumiem film trochę tandetny , ale 2/10 ? Ja w takim wypadku dałbym szeregowiec ryan 1/10.

gobo33

Chociaż cofam. Jak zobaczyłem twoje oceny widzę z jakim typem mam doczynienia.

ocenił(a) film na 2
gobo33

co ma moj awatar z tym wszystkim wspolnego? wymienilem wiekszosc bzdur w tym gniocie, a wy nie potraficie ich odeprzec

GodBrother

Potrafimy, ale twój avatar przypomina poziom inteligencji twojej wypowiedzi.

A i tak wiemy, że jesteś trollem. Oceniasz arcydzieła na 2-3.