PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685378
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Szukasz filmu który porusza do głębi? Skłania do refleksji? Zawiera ponadczasowy przekaz? Według mnie te 7 produkcji robi to najlepiej ;)

- 50 twarzy Greya
- Requiem dla snu
- Cannibal holocaust
- Mechaniczna pomarańcza
- Skóra, w której żyję
- Srpski film
- Piła (w szczególności 1 i 2)

Zna ktoś lepsze? Będę wdzięczny za wypisanie ;)

bar_speedcuber

Z pewnością Srpski film porusza do głębi i skłania do refleksji.

ocenił(a) film na 9
bartoszcyc8

Może akurat na Tobie nie zrobił wrażenia ;)

ocenił(a) film na 10
bar_speedcuber

No dobra, rozumiem, ze w twoim zestawieniu jest Requiem i Serbski film, ale reszta swiadczy o tym, ze jestes trolem :D

ocenił(a) film na 9
billi_boss

Właśnie nie :D To wszystko jest 100% poważnie

ocenił(a) film na 10
bar_speedcuber

No to masz bardzo ciekawe podejscie do kina ;D
No i to szanuje. Jednak wytłumacz mi bo muszę zapytać. Jak 50 twarzy Greya skłania do refleksji? Bo z każdym tytułem na twojej liście mogę się zgodzić mniej lub bardziej (Nie licząc Mechaniczna pomarańcza i Skóra, w której żyję bo nie oglądałem, ale tytuły chwytliwe i chyba je zobaczę :D), ale 5O twarzy Greya to dla mnie okropnie głupi film, bez zadnego przesłania.

ocenił(a) film na 9
billi_boss

Mechaniczna Pomarańcza - jak dla mnie ostro porąbany, na trzeźwo nie da się obejrzeć ;) po prostu fantastyka
Skóra, w której żyję - polecam, wszystko - choć też jest wątek mocno przerażający - jest w miarę logiczne i możliwe do ogarnięcia. no i kończy się happy endem :)

ocenił(a) film na 9
bar_speedcuber

proponuję REMEDIUM. skandynawski kryminał, są w nim w zasadzie 2 główne wątki, obydwa dotyczą pedofilii, ale gdy uświadamiasz sobie, jakie ludzi mogą kręcić perwersje, to naprawdę może się zebrać na wymioty