PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685386
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Która scena?

ocenił(a) film na 10

Która ze scen wywarła na Was największe wrażenie?

Na mnie chyba scena w samochodzie której w której Harry (jeśli dobrze pamiętam imię) podnosi rękaw. Widzimy siną ranę, w którą narkoman wbija znowu strzykawke. Piorunujące! Operator pokazuje zbliżenia: to na głowy (kierowcy i pasażera), to na rękę. Muzyka - ciężko opisać: powtarzające się motywy smyczkowe (chyba), zanucić to ciężko. Ta scena może zniechęcić chętnych do zażywania narkotyków.

użytkownik usunięty
Atom

dobre pytanie
Ta scena, o ktorej piszesz najbardziej (oj bardzo) ruszyla moja dziewczyne.. Jak dla mnie to np gdy Sra tanczyla w czerwonej sukni z rozmazana szminka... albo motywy z Angelem i Marion....Wogole wypasionych scen jest pelno... Czy ten film nie zebral zadnych nagrod???

ocenił(a) film na 10

intymna i delikatna
Zapomniałem jeszcze napisac o scence z Angelem i Marion... Obraz podzielony na dwie części, oni rozmawiają i dotykają się... mistrzostwo, chyba najbardziej intymna i delikatna scena tego filmu.

Atom

dreszcz
dla mnie koncowka tego filmu, jakies ostatnie 5-10 minut jest tak niesamowite, ze prawie nie moglam oddychac... jakby calosc kilkoma drogami zmierzala do jedynego konca - tragedii. I ta muzyka... nie mozna tego opisac!