Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 686 tys. ocen
7,8 10 1 685958
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Przejrzałem kilka tematów tutaj na filmwebie, i zauważyłem, że jest grupa użytkowników, która
oskarża reżysera o PROPAGOWANIE KŁAMSTW NA TEMAT UZALEŻNIENIA. Nikt z nich nie raczy
jednak wyjaśnić jakie to są te kłamstwa... Czy ktoś mógłby to wytłumaczyć? Bo ja w tym filmie widzę
raczej dość precyzyjne przedstawienie mechanizmu uzależnienia. I w ogóle, trafne podjęcie tematu.

Klonazepam

Drogi kolego klozecie nie zaprzeczam. Pisząc , że narkotyki nie są złe w same w sobie . To oczywiste , że gdyby ludzie nie decydowali o umartwianiu siebie narkotyki mogłyby posłużyć na przykład do uśpienia kogoś na czas operacji , ale zawsze znajdzie się gówniarz , który uzna , że jest lepszy od wszystkich (do jednego z nich właśnie pisze) i postanowi zrobić krok w stronę tragedii jak na przykład hitler ,albo ktoś , kto właśnie zajmuje się handlem narkotykami. Jeśli ktoś miałby wybierać kto jest bliższy prawdy : ja który uważam , że człowiek jest wszystkiemu winien , czy ty , który uważasz , że wszyscy ,którzy podjęli decyzje o umartwianiu się dojdą na szczyt i będą światowymi gwiazdami przez ten krótki czas odliczania do śmierci. Pozdrawiam geniuszu

ocenił(a) film na 5
gobo33

wez kilka wdechow i napisz jeszcze raz, bo tego belkotu nie idzie zrozumiec.

ocenił(a) film na 5
gobo33

no i popros pania od polskiego o korepetycje z interpunkcji, bo nie zdasz testu gimnazjalnego,

Klonazepam

Chciałbym kontynuować z tobą dyskusje , ale nie widzę powodu. Jesteś ZEREM, ZEREM bez matury, zerem mówiącym , że narkotyki są dobre , ZEREM , które ma tylko żałosne konto na Filmwebie . Wolę rozmawiać z bardziej wykształconymi osobami . Radzę tak samo wszystkim innym użytkownikom tej dyskusji.

gobo33

Dobra , dobra , byłem za ostry . Ludzie nie muszą mieć matury , żeby być spełnieni.

Klonazepam

Przeczytałam parę Twoich komentarzy, filmu nie widziałam jeszcze, ale zamierzam bo słyszałam, że bardzo dobry, Twoje komentarze nie wskazują, że jesteś osobą inteligentną wypowiedzi w stylu "gimbusie, przygłupie" itp. w cale nie sprawią, że wygrasz dyskusję, pokazujesz tylko swoją ignorancje.
Fakt, że ktoś ma inną opinie nie daje Ci przyzwolenia wyzywania go. Poczytaj parę książek, nie wiem postudiuj coś zamiast chwalić się, cytuje "ja, jako osoba ktora miala stycznosc z narkotykami"(według mnie brzmi to raczej zabawnie w stylu "jakoż, że paliłem trawkę jestem już ekspertem, więc to jest źle pokazane). Proponowałabym również stosowanie polskich znaków "jest różnica czy robisz komuś laske czy łaskę".
Mam nadzieję, że kiedyś zrozumiesz na czym polega dyskusja, a nie będziesz kolejną osobą, która myśli, że ona ma tylko rację, a reszta to debile. Szanuj porostu zdanie innych :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Klonazepam

Inteligentna odpowiedź:)

użytkownik usunięty
hjertebarn

O ile dobrze pamiętam - to jest ten słynny film, według którego za siedzenie w poczekalni i zgorzel na ręce należy się obóz koncentracyjny. :)
Arcydzieło konsekwencji logicznej, każdy kto krytykuje ten ma 13 lat i nie zna się na kinie!

ocenił(a) film na 8

śmiesznie się czuję, ale w ogóle nie rozumiem tego komentarza :P
W sensie...o czym on jest?
A pijana nie jestem!

użytkownik usunięty
nomercy1410

O tym filmie marnym + czerstwy sarkazm.

ocenił(a) film na 5

o, elliott hehe moj idol, pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8

Przy takim aktorstwie jak tutaj opcena 1/10 pokazuje zwykłe gówniarstwo. Jaki obóz koncentracyjny dziecko ?

użytkownik usunięty
hjertebarn

bo ci co mówią, że film jest pełen kłamstw, narkotyki widzieli tylko na ekranie monitora, że o zażywaniu nie wspomne

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

leż lamusie

ocenił(a) film na 10

Najpierw naucz się polskiego, potem możesz sobie wydawać rozkazy.

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

leż lamusie

ocenił(a) film na 10

Sam se leż.

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

leż lamusie

ocenił(a) film na 10

O lamusek wrócił, jak miło.

ocenił(a) film na 5
hjertebarn

Film jest po prostu absurdalnie przesadzony i cała jego wartość polega na graniu emocjami widza. Nie było by to aż tak złe, gdyby nie to, że robi to używając bardzo tanich chwytów.

ocenił(a) film na 5
SithisDagoth

Ps. Sztampowy wyciskacz łez.