PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684158
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Witam, wytlumaczcie mi co oni walą, bo widze korek, wacik, napelniajaca sie strzykawke i po tym powiekszone źrenice, a wiem ze po helenie (heroinie) i innych opiatach są zwężone... Matka wali speeda w tabsach, to skumalam... Ale co bierze Marion i Harry, noodują jak po helupie, mają skręty (glody narkotyczne jakby kto nie byl w temacie) a te powiekszone źrenice wybijaja mnie z rytmu wiec wychodziło by na to że koks.... i ten bialy proch, u nas jest brązowy jesli chodzi o helene... moze w ameryce maja bialy nie wiem nie probowalam amerykanskiej ;) czyzby aronofsky nie wiedzial ze po opio się zwęża, i jeszcze jedno uchwycilam, harry ma zakazenie na prawej ręce, a potem odcięta ma lewa...

psychonatka89

To nie tabsy ze speedem, a psychotropy.
Reszta bohaterów bierze heroinę i najprawdopodobniej kokainę, bo jest pokazane wciąganie, choć podczas filmu nie ma nic mówione o kokainie i nie zachowują się tak.
Heroina o brązowym kolorze to brown sugar, odmiana hery, tańsza i popularniejsza w Polsce, a czysta oryginalna jest biała i droższa. Taką mieli na filmie, w Polsce raczej o białą ciężko.
Źrenice czasem się zwężały, czasem rosły. Nie przyjrzałem się przy czym jakie efekty.
A z tą ręką coś ci się pomyliło.

ocenił(a) film na 6
psychonatka89

tez się zastanawiałam, nic tu siebie nie pasuje xd czasem tańczą i się śmieją jak po paleniu, czasem wyglądało to na helupe, ale źrenice nie pasowały. a i zachowanie do koksu też nie. chyba jakieś autorskie ćpanie Aronofskiego

psychonatka89

widać że jesteś ćpunka