PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465674}

Resident Evil: Degeneracja

Baiohazâdo: Dijenerêshon
2008
6,8 14 tys. ocen
6,8 10 1 13518
5,7 6 krytyków
Resident Evil: Degeneracja
powrót do forum filmu Resident Evil: Degeneracja

1. Gra 2. Anime 3. Film

użytkownik usunięty

Resident Evil jako Gra była dla mnie ideałem każda kolejna część wnosiła coś nowego coś bardziej przerażającego :) i to się mi podobało bardzo. Kilka lat później wychodzi Film oczekiwania i nadzieje były wielkie i na tym się skończyło obraz Andersona zawiódł mnie pod wieloma względami prawie kompletny brak postaci, klimat średni i Lizandra jako główny boss:( gdzie w Grze ta postać ginęła od kilku kulek :(. Psy oblane rosołem:/ Matrixowe wstawki i sceneria zepsuły całkowicie klimat grozy który w grze był wyśmienicie straszny. 2 część filmu próbowała nadrobić podobnym klimatem jak w 2 części gry czyli Miasto Rabcon City i Nemezis oraz pojawieniem się Jil Valentay troszkę podniosło poziom filmów by kompletnie go zepsuć częścią 3 która już odbiegła od wszystkiego :(. Dziś w ręce wpadła mi Bajka i już od startu było widać, że ci ludzie mieli pojęcie o tym co robią i czym jest Gra odzwierciedlenie do komputerowych postaci klimat brawo.... Choć osobiście Anime było dla mnie tylko na 6 to o wiele bardziej czułem, że jest To resident dlatego też zajmuje 2 miejsce,.....