PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465674}

Resident Evil: Degeneracja

Baiohazâdo: Dijenerêshon
2008
6,8 14 tys. ocen
6,8 10 1 13519
5,7 6 krytyków
Resident Evil: Degeneracja
powrót do forum filmu Resident Evil: Degeneracja

Gdzie jest Alice?? Nie oglądałem tej części na pustyni, ale ona jest chyba nie zniszczalna.... Może
mi ktoś powiedzieć co się stało że jej tu nie ma??

ocenił(a) film na 7
kamil98760

W animacjach nie ma Alice fabularnie są powiązane z grami a w nich na postać nie istnieje.

Asura

Aha. Dzięki za wyjaśnienie. Według mnie w animacji też powinna być Alice -.-

ocenił(a) film na 7
kamil98760

Z twojej wypowiedzi wnioskuje ze nie grałeś w żadna cześć growe uniwersum resident evil było najpierw a animacje bazują na nim i są pomostami miedzy kolejnymi częściami gier filmowe residenty tylko bazują na tym świecie ale nie są fabularnie powiązane z żadna gra ani animacja postać Alice powstała tylko na potrzeby filmu.

Asura

Masz rację Nie grałem w żadną grę ale filmy oglądałem.

ocenił(a) film na 9
kamil98760

To zagraj !!!!

ocenił(a) film na 7
kamil98760

Chodzi Ci o Zagładę? Jak tak to masz jeszcze do nadrobienia Afterlife i Retrybucję.

luk52

Nie chodziło mi o ten film animowany ale to już nieważne.

ocenił(a) film na 8
kamil98760

Warto zagrać w gry bo ich fabuła jest lepsza i bardziej sensowna niż w filmach. Chociażby to, że nie było w nich żadnej apokalipsy bo bohaterowie (agenci i komandosi) pracując dla specjalnych bojówek ONZ (część też dla rządu USA) skutecznie zwalczają tam bioterroryzm i handlarzy wirusami zamieniającymi ludzi w zombie i inne stwory. W filmach aktorskich czasami pojawia się jakaś postać, która była w grach, ale ich losy nie mają nic wspólnego z tym co było pokazane w grach, po prostu tak samo się nazywają i na tym kończą się podobieństwa filmu do oryginału (gier). W grach i powiązanych z nimi filmach "rysunkowych" jak widać główni bohaterowie są zupełnie inni i Alice tam wcale nie ma, jak już pisali wcześniej :)

ocenił(a) film na 9
barry4500

Nie zdziwilbym sie jakby capcom wydal residenta w ktorym bylaby alice i okazaloby sie ze ona zawsze byla

ocenił(a) film na 8
kamil98760

Alice nie jest postacią z gry.

ocenił(a) film na 9
kamil98760

Gościu,wtf?! xD
Ta część jest na podstawie gry,powiązana z postaciami z nią związanymi.
Resident Evil z Alice jest tylko adaptacją historii z gry,więc to chyba raczej logiczne,że jej tu niema? xD

ocenił(a) film na 7
Lokiller

To albo troll, albo gimb. Nie ma co się produkować.

kamil98760

"Alice! Who the f**k is Alice??!!"
;)