PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465674}

Resident Evil: Degeneracja

Baiohazâdo: Dijenerêshon
2008
6,8 14 tys. ocen
6,8 10 1 13518
5,7 6 krytyków
Resident Evil: Degeneracja
powrót do forum filmu Resident Evil: Degeneracja
ocenił(a) film na 7
Ottiss14

Nie wiem, ale póki nie gryzie się z jakimiś innymi produkcjami to można to uznać za kanoniczne, tym bardziej że wszystkie pozostałe filmy kanoniczne nie są.

foxmeister

Moje pytanie jest stad ,ze w filmie mamy przebitki wspomnień bohaterki z wydarzeń drugiej części a potem identycznym potworem staje sie jej brat. Wiec chyba niekanoniczne.

ocenił(a) film na 8
Ottiss14

Film jest kanoniczny w odniesieniu do uniwersum z serii gier komputerowych. Przedstawiona fabuła nie 'gryzie się' z tym co zostało ukazane w grach. Bohaterką drugiej części RE była Claire Redfield ale to nie jej brat przemienia się w tym filmie w potwora zarażonego wirusem G tylko brat innej bohaterki (Angeli Miller). Pewnie pomyliło Ci się dlatego, że obie postacie- Claire i Angela są do siebie dość podobne z twarzy.

stodzio

To szczegòl chodzilo mi raczej o to ,ze dwie rozne osoby zmutowaly identycznie. Jest to takie pojscie na lateizne ze zalatuje niekanonicznoscia.

ocenił(a) film na 8
Ottiss14

Po prostu ten wirus u każdego wywoływał takie efekty i tyle. W grach było chyba sporo Nemesisów, a w filmach fabularnych, które są niekanoniczne był tylko jeden.

barry4500

Tak ,ale z tego co wiem to kazdy nemezis był inny.