PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465674}

Resident Evil: Degeneracja

Baiohazâdo: Dijenerêshon
2008
6,8 14 tys. ocen
6,8 10 1 13518
5,7 6 krytyków
Resident Evil: Degeneracja
powrót do forum filmu Resident Evil: Degeneracja

Miałem jakby wrażenie, że przez 1,5h oglądałem filmik poprzedzający rozgrywkę w jakiejś grze konsolowej lub komputerowej. Jeszcze duuużo czasu musi minąć zanim filmy tworzone na komputerze będą wyglądały tak dobrze jak prawdziwe filmy kręcone kamerą z aktorami. Choć muszę przyznać, że w pewnych momentach poziom graficznych w tym filmie był naprawdę rewelacyjny! Ale znowu w innych momentach to całość wyglądała jak jakaś gra na PS2/PS3. Te sztuczne ruchy postaci, jakby byli robotami itd.
Co do klimatu to był dużo słabszy niż w serii gier "Resident Evil", a nawet dużo słabszy niż w serii filmów "Resident Evil" z aktorami. Ale ostatecznie nie było aż tak źle. Dużo ciekawsza była pierwsza połowa filmu, która toczyła się na lotnisku gdzie uciekali przed zombie, niż druga połowa filmu w budynku Umbrelli (na Polsacie przetłumaczyli tę nazwę na "Parasol" - hahaha) gdzie akcja była tak chaotyczna i szalona, że aż trudno było nadążyć.
Waham się nad wystawieniem oceny pomiędzy 4 a 5 w skali na 10. No, ale dam 5/10 bo wersje z aktorami, które podobały mi się bardziej, oceniłem na 6/10.

ocenił(a) film na 7
Axel

Może nie przez cały film, ale momentami faktycznie, jakby się jakieś demko z gry oglądało. :D Co do "Parasola" to nie wiem po co to tłumaczą, choć w filmie kinowym też chyba przetłumaczyli na polski. Jakoś się nie spotkałem, póki co, aby spolszczali Microsoft czy Apple...
Ten budynek, w którym potem się akcja toczyła nie był Umbrelli, tylko WiPharmy (czy jakoś tak).
Filmowi wystawiłem ocenę w tamtym roku-6/10.
!!! Aha, jestem za tym, żeby robili takie animacje (najlepiej sami twórcy gier). Odwzorowywaliby historię z gier, lub dalsze wydarzenia, tak jak to miało tutaj miejsce.

ocenił(a) film na 10
ZiD0

No i dlatego Damnation również robi Capcom. I z tego co mi wiadomo ma to być taka jakby kontynuacja tej części, w której mają się pojawić nowi bohaterowie z gry jak na przykład Chris (może będzie również Jill).

ocenił(a) film na 9
dzieciol1992

Podobały mi. Się wspomnienia Np. CLEARE gdzie byly pokazane cut scenki jak wraz z Leonem przemieszczali Roccon City!! Chciałbym żeby na. Podstawie gry 1 części oraz 2 i 3 zrobili takie Anime jak w tych wspomnienich właśnie Cleare z Roccon było by zajebiście!!!

ocenił(a) film na 5
Axel

Polecam moją listę filmów o zombie:
http://www.filmweb.pl/user/Axel/blog/546118