Własnie zobaczylem wersje (DVD.Rip)na kompie :)Przyjemnie sie oglada a Milla swietnie sie nadaje do tego filmu juz czekam ba czwartą czesc :)SUPER
Ja jako fan gry stwierdzę raczej, że cała seria filmów raczej słaba - a Apokalipsa szczególnie słaba jest - spodziewałem sie czegoś w stylu filmowego SH.
Ale w porównaniu to "dziełek" Uwe B. jest dobrze, nawet bardzo dobrze.
Na część czwartą nie czekam i mam nadzieję, że się nie pojawi.
Ogólnie cała serie oceniam średnio, gdyż statystykę poważnie zaniża słaba część 2, gdyz pierwszy i trzeci Resident są dobre - niestety jak dla mnie tylko dobre.
Jak dla mnie, RE baardzo przypomina serię Matrix -> pierwsza część świetna (w obydwu przypadkach choć RE nie powalił na kolana tak jak Matrix) a kolejne co raz słabsze..
RE: Zagłada to dla mnie świetne efekty specjalne(!), klimat - z każdego ujęcia wieje grozą, geniealna Milla Jovovich (możliwa literówka ;P) ale.. kompletny brak zrozumienia fabuły (primo) oraz to, że (przynajmniej ta część) porusza baardzo krótki wątek - jest akcja ale wszystko się kręci wokół tego doktorka i generalnie fabuła w tej części posunęła się o ten jeden niewielki wątek.. Pozostawiono wiele niedomówień, niezakończonych wątków co oznacza, że zapewne już w niedługim czasie będziemy mieli IV część..
Reasumując -> film świetny pod względem realizacji jednak nie podobać się może (a wręcz irytować) pozostawione w domyśle jedno wielkie TO BE CONTINUED..
W 2009 ma wyjsc RESIDENT EVIL 5 gra, z fotek wstepnych jak ma wygladac gra bardzo przypomina klimat z 3 czesc Filmu oby wyszła tez na PC bo jak na razie w planach jest wydanie na PS2
Gdyby Film miałby byc taki jak Silent Hill to twórcy musieliby bardziej pójść w stronę gry niz nowej fabuły.... A pomyślcie czy chcielibyście ogladac jakiegoś tam Leona(tzn. RE 4 gra) albo innych bohaterów gry....? Alice wszystkich ich bije na głowe, jest postacia oryginalna i ogólnie film ma lepsza formę niz gra. Jest więcej akcji i efektywnosci