PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186641}

Resident Evil: Zagłada

Resident Evil: Extinction
2007
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 84493
4,9 16 krytyków
Resident Evil: Zagłada
powrót do forum filmu Resident Evil: Zagłada

Właśnie oglądnąłem Zagładę i muszę powiedzieć, że jest to dla mnie najsłabsza ze wszystkich części RE, a mianowicie z kilku powodów:

a) film nie trzyma się zasad, które sam stworzył [w części pierwszej zombie poruszały się mozolnie - w trzeciej jakoś nauczyły się biegać w wspinać na budynki (w jedynce nawet nie potrafiły wejść na rury kanalizacyjne, na których siedzieli główni bohaterowie)]

b) film jest moim zdaniem o połowę za krótki; gdy zaczyna się robić ciekawie - koniec filmu i napisy końcowe :(

c) fabuła opowiada o zniszczeniu całej Ziemi przez zombie, jednak nie postarano się o wytłumaczenie, ile czasu minęło od wydarzeń w części drugiej (bohaterowie, którzy występowali w części drugiej oraz występują w trzeciej nie wyglądają jakoś starzej, a weźmy pod uwagę, że takie zniszczenie planety, jakie jest opisane w filmie nie zajmuje tygodnia tylko wiele lat; nie jest to może poważny błąd, jednak ktoś może się jego uczepić)

Te braki i wiele innych zmuszają mnie do dania RE3 oceny nie wyższej niż 6/10, zobaczymy, czy powstanie część czwarta, nie wiem jednak, czy jest sens ciągnąć tę serię robiąc kolejne odsłony coraz gorszymi (swoją drogą na gdzieś rok po premierze RE 2 do internetu przeciekły plotki na temat dwóch następnych części tej sagi: na temat części trzeciej nie było wtedy nic wiadomo, lecz istniały pewne fakty dotyczące części czwartej, mianowicie, że akcja jej miałaby się toczyć w Tokio i, że część ta miałaby nosić podtytuł Afterlife - teraz te plotki nabierają sensu).

forfeitthegame

Gdzie oglądałeś ten film?
Możesz podać link?

ocenił(a) film na 5
redrum_3

Fakt, w sumie to ,że nagle zaczęły się wspinać na budynki to też mnie zraziło :/ Bzdura totalna ,ale może wirus jakoś ewoluował lol.
Ale dla mnie film jest świetną rozrywką i tak pozostanie, nawet błędy mnie nie zrażą do niego ;) Choć z końcówką trochę przesadzili..

ocenił(a) film na 5
Kwic

za to scena z "udomowianiem" zombiaka jest genialna :D:D

redrum_3

Redrum, nie wiem, czy nie dostanę bana czy coś takiego jakbym ci podał link, lecz powiem ci tylko jedno: forum.dvhk.pl

forfeitthegame

potrafily sie wspinac bo to chyba byly te zombie z tych hmmm jak to nazwac "po czesci wyleczonych" co niby troche myslaly, wiedzialy co do czego itp.....

Revan_4

Też jest rozbrajające, że wszystkie zombie, z którymi Alice i inni walczą są ubrani w te same stroje i wyglądają dokładnie tak samo (co to - Atak Klonów 2 ???)

ocenił(a) film na 7
forfeitthegame

racja to były Zombie na wpół wyleczone a dlaczego takie same to ciekawe
a co do akcji to było chyba coś o 5 latach później

ocenił(a) film na 4
Patriota

Doktorek poświęcał swoich podwładnych, stąd wypuszczeni wszyscy byli w takich samych ubrankach. Wszyscy 'doktorkowie' byli zarażeni zmutowanym z Krwi ALice- stąd mieli te niby lepsze własności.
Ale to i tak było nic, bo przecież wszyscy zombi byli nadwyraz sprytni, chociażby to jak atakowali konwój...
Musiało dużo czasu upłynąć od II części, skoro nie ma benzyny ani jedzenia- pominieto to jednak stwierdzeniem, że to już dwa lata odkąd wypuścili Alice i się odłączyła od grupy...

JPietrzyk

Akcja trójki dzieje sie 3 lata po wydarzeniach z dwójki ;)

ocenił(a) film na 6
Rafal92

Poniżej oczekiwań... niestety :(
Choć mimo to pozostaję wielkim fanem serii... :)