Fajnie sie oglądało nawet raz sie przestraszyłem %-)
Zakonczenie hmm czyżby czwarta część sie szykowała :)
przypnę sie tu bo po co nowy wątek..
plusy:
mila
klimat ala Fallout + troche jak Konwoj + samotny mściciel jak w westernach, ale to mocno naciągane
wizualizacja komputera umbreli :)+ psionika
muza duzy plus
minusy:
Reprodukcja Mili
ziom z mackami
zombiaki nie umierają, to z czego żyją? 5lat?
kupa nie wykorzystanych wątków, naiwność scenariusza porównywalna do Scooby Doo
co najbardziej mnie bolało, taki fajny motorek bmw gubi koło po małej glebie WTF:)?
1. Zombie nie jadły ale nie musiały jeść mięsa jak mówił Isaacs na na poczatku filmu, ich organizm juz dawno umarł, one poprostu wegetowały
2. Koleś z mackami to Tyrant z pierwszej części gry, trzaba było wstawic jakiś motyw dla fanów (zresztą jak dla mnie ten potwór jest dużym plusem;p)
3. Co do reprodukcji Milli to nic nie mam, twórcy musieli otworzyc sobie furtkę do kolejnej części, ale co z tymi klonami wyjdzie to nie wiem;p
Ogólnie film super;]
ad.1 zeby się poruszać zombi traca energię, czasem jedzą ale na smaka, nie dla paliwa. IMHO ich ruchliwość powinna sie zmniejszac, bo nie piją czyli po 5 latach powinny zostać najsilniejsze, czyli jedzace najwiecej albo stojące najdłzej na deszczu z otwartą gebą:), a reszta sprowadziłaby sie do suchych niemrawych szkielecikow
ad.2 zwracam honor, jestem ignorantem i w grę nie grałem
ad.3 mogli tez zamknąc fabułe, mila gada z komputerem, daje mu krew, komp robi lek, jakos go rozpowszechniaja, grand finale - rozpierducha w innych bazach umbeli.
wszystkim i tak nie dogodzą