PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186641}

Resident Evil: Zagłada

Resident Evil: Extinction
2007
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 84493
4,9 16 krytyków
Resident Evil: Zagłada
powrót do forum filmu Resident Evil: Zagłada

Po co????? Po co robic tak mało odkrywczy, denny, NIE oryginalny, mało ciekawy i nawet nie straszny film (jedyne wystrasznie widza poprzez efekty dźwiękowe) ?! Ten film inny niż kiespki nie mógł powstac. Z takim pomysłem???!!!
Dla Milli? Fajnie to wygląda na plakatach i zwiastunie, ale w filmie już tak nie jest. POSIADŁA ONA BOWIEM JAKIEŚ, BOŻE!, SIŁY NADPRZYRODZONE !!! telepatia itp. ehhhh..... co to, X-men?
I korzysta z nich kiedy tylko może. Zamiast wyciągac giwerę i kosic..

Dalej: Brawo! dla twórców, którzy postanowili stworzyc myślące zombiaki. Żeby je oswoic ! skąd się biorą takie pomysły?
Dlaczego twórcy nie wezmą najpierw poprzednich filmów na ten tamat i nie zrobią sobie maratonu z nimi, zamiast pisac scenariusze, produkowac, reżyserowac wg nich oryginalne pomysły. Albo karmic nas chłamem i zbijac kase z tego. Zdenerwowałem się strasznie. Ale wracajmy do filmu.
Początek ciekawy. Do walki z psami włącznie. Potem atak ptaków (denny pomysł, ale dobre wykonanie) i dopiero kolejna walka w Las Vegas, do momentu użycia cudownych sił. Potem to jedyne o czym można wspomniec to wjazd tira w tłum zombiaków.
A koniec : ŻENADA!!!! Cóż to za stwór?? I dlaczego ten agent nie strzelił mu w głowę jak zabija się każdego zombiaka, a nóż by coś dało. ??? cholerka. ;-//
Ten film to 3-4 sekwencje scen walki - tylko dwie dobre! Reszta filmu to... to NIC. Mało istotne podróżowanie przez pustynie! I co chwila odkrywanie nikczemnych planów przez Doktorka.
Plusik to też obsada. Oprócz Milli, bardzo ładne dziewczyny :)

Zupełnie nie tego sie spodziwałem. Totalna poracha. Jak w temacie: jak tak dalej pójdzie to czeka nas zagłada gatunku filmów o Zombie. A na pewno, mam nadzieje, jeśli idzie o serię Resident Evil!
tyle,
pzdr.

WojtaSz

Filmu jeszcze nie widziałem, ale odpowiem Ci na pytanie co to za stwór - aęc... nie grałeś w takim razie Resident Evil :P, takie filmy są raczej dla fanów gry, żeby ich trochę podenerwować, co do samego stwora to jest Tyrant - ostatni boss z pierwszej części gry i raczej jakaś tam kula w łeb by go nie zabiła ;), ale fakty zostały oczywiście pozmieniane, bo Tyrant nie był żadnym doktorkiem po mutacji (jak William Birkin w RE2), był tylko biologiczną maszynką do zabijania i mówić raczej też nie potrafił, ale to co widziałem z trailerów, to tylko Tyrant mi się podobał (w RE:A Nemesis też im się udał), a film zapewne badziew...

nihilus

masz racje, nie grałem nigdy w Resident Evil. Ale i tak sądzę, że strasznie kiespki jest to motyw. Jakieś długie macki zamiast dłoni i strasznie brzydki. :) Jego śmierc za to efektowna.
Ale kto wie. może fanom gry się spodoba ten film...
pzdr.

ocenił(a) film na 2
WojtaSz

Nie no, potwór wyglądał jeszcze dość Residentowo, jednak co z tego, skoro jego powstanie było głupsze niż politycy Samoobrony...

ocenił(a) film na 10
WojtaSz

No cóż drogi kolego co do twojej oceny (bardzo sceptycznej zresztą) należało by wprowadzić kilka sprostowań, bo wszystkie (a przynajmniej większość) "minusów" podanych przez ciebie jest bezpośrednio powiązana z serią gier na podstawie których powstał ten film !
I właśnie:
1.Nadprzyrodzone moce Alis są uzasadnione działaniem T-virus, który to wywoływał różnorakie mutacje czego dowodem może być notatka znaleziona przeze mnie w laboratorium (Resident Evil 2).
2.Ptaki - Dość często można było je spotkać w grze, i właśnie tak działały jak było powiedziane i pokazane.
3.A mutant z zakończenia do złudzenia przypominał bossa właśnie z gry ?

A i odpowiem na to mało inteligentne pytanie "dlaczego ten agent nie strzelił mu w głowę jak zabija się każdego zombiaka" Bo to nie był agent tylko dowódca placówki Umbrela, a czemu nie strzelił mu w łeb: bo tamten nie był zombiakiem i jakoś nikt go nie poinformował że w doktorku mogły zajść jakieś zmiany :)

Brakiss_2

przemawia do mnie to wytłumaczenie. Serio. Zatem to gra ma tyle kiepskich motywów. Tzn. , sorki, nie kiespkich. Po prostu kiepsko wykorzystanych w filmie!
Nie zmienia to jednak mojej oceny na temat filmu. Nie bawiłem sie na nim dobrze. Dzięki twojej ripoście poprawiłem zdanie co do fabularncyh rozwiązań, ale nie tłumaczy to kiepskiej realizacji. Czułem, że gdzies to juz wszystko było. Bez sensu uważam robienie filmów TYLKO dla graczy tej gry.
O ile atak ptaków był po prostu efektowny, dlatego jest tą jedną z bardzo niewielu scen, które podobały mi się, o tyle siły Alice są tak kiepsko wykorzytywane, że do niczego to nie podobne, a juz na pewno nie do filmu o zombie. Brakuje tylko mocy Harrego Pottera! ;/

Ale dzięki. Teraz zamiast mówic: "Strasznie to kiepski film, nie warto na niego iśc" bedę jeszcze dodawac: "chyba, że jesteś fanem RE. Byc może ci się spodoba"

AHA! a ten "tylko" dowódca placówki Umbrella i tak jest tępym frajerem :) Nic go nie usprawiedliwi.
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
WojtaSz

Cóż, mnie jako fanowi w filmie widziałem dużo powiązań z seria gier o tym samym tytule, ale masz racie film jest po prostu słaby !

ocenił(a) film na 5
Brakiss_2

poprawcie mnie jesli sie myle.. ale zdolnosc przemieszczania przedmiotow na odleglosc to telekineza a nie telepatia, ktora raczej jest zdolnoscia czytania umyslu badz .. bla bla bla.. nie chce mi sie pisac...

nie jestem nawiedzonym fanem gry <szacuneczek fanom/fankom>, ale po tych komentach wyglada jakby na sile chcieli wsadzic motywy z gry do filmu... posklejac... a po cholere klimat.

no i tu spaprali robote...

wrony spoko.. prawie jak Ptaki Hiczkoka (spolszczylem bo nie wiem jak sie pisze), wjazd tirem efektowny... ale juz ten motyw milosny? litosci.

i tak dalej, i tak dalej... kawa mi stygnie..

pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
rafael_0210

Ale tak prawdę mówiąc to Tyrant im cienko wyszedł :/ Właśnie jak oglądałem te końcowe sceny to mi się z nim skojarzył, ale brakowało tego "oka" na prawym ramieniu.

Est85

I kolejna uwaga... ten boss w grze nazywal sie "William Birkin" (RE 2:). Od razu mi sie z nim zkojarzyl, tylko szkoda ze tego "oka" na prawej (lewej ?) rece nie dodali. Ogolnie film nie jest zly- spodziewalem sie ze z 1 nie bedzie sie rownac, ale od 2 czesci jest napewno lepsza

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
RiDeR882

Bardzo dobrze wiem jak wygladal William Birkin w RE 2 :]:]:]. W koncu przeszlo sie gre w 1:30 H... A Licker to rowniez RE 2 (oraz 2 poprzednie czesci filmu...). I nie mysl ze tylko Ty grales w Resident Evil, bo jak woidzisz jest nas wiecej. jesli jestes taki dobry to powiedz mi w jakiej czesci wystapil boss o imieniu "Alexia" ??. W sumie co to za pytanie... google.pl prawde Ci powiem :]

ocenił(a) film na 4
Shagohad

Alexia Ashford w RE: Code Veronica......I ja nie musze wchodzic w google zeby pamietac, pozatym wiem ze nie kazdy ale ja nie mowilem o tobie tylko o tym kto przed tobą post wpisal....Tak wygladalo jakby mylil bossów...Zresztą wiesz ze rozni ludzie chodzą po ziemi.

RiDeR882

Wiem wiem, spoko, nie mam zalu :). Po prostu... przybylo mase znawcow po obejrzeniu film, a historii z gier w ogole nie znaja :/. A wracajac do filmu... zaczyna sie robic z tego telenowela :(. Szkoda... 1 byla taka super, a pozostale... chodz 3 o niebo lepsza jak 2...
Pozdro dla Ciebie... fana gier :)

P.S. RE:CV to moim zdaniem najlepsza czesc z gier :)

Shagohad

Tak RE CV jest najlepsza bo ma taką fabułę jak żadna inna. A filmiki przerywnikowe są czasami naprawdę straszne i żaden horror nie dorównuje im!

ocenił(a) film na 10
Shagohad

jestem fanem gry i film mi się podobał. owszem te nadprzyrodzone siły były zbyteczne, ale trzecia część zdecydowanie lepsza od dwójki. dużo akcji, dobre efekty specjalne...mimo że fabuła odbiega od gry, fani nie powinni być zawiedzeni. podsumowując: jeśli jesteś fanem gry, warto iść! raczej się spodoba.

ocenił(a) film na 2
darkmeister

Równie dobrze można w takim razie obejrzeć sobie np "Ziemię Żywych Trupów", bo ma taki sam związek z grą, jak i to...(oprócz może kilku zacnych nazw, jak Umbrella corp. i T-Virus) :]

WojtaSz

Witam i powiem tak. Grałem we wszystkie części residenta od zero po czwarta część, choć można powiedzieć że raczej piątą wliczając code veronica. Jak pierwsza część filmu jeszcze coś miala wspólnego z residentem i druga to niestety ta trzecia jest totalną porażką. Oczywiście ptaki, zombiaki wystepują ale fabuła jest do niczego, nie umie zrozumieć mieć taka fabułę podaną na talerzu przez grę i jeszcze zrobić z niej byle jaki film. Jeżeli ten film by miał inną nazwę nic bym do niego niemiał ale to niejest resident evil.Pierwsza część jeszcze jakoś miała klimat residenta (likier, walka w wagonie pod koniec i wogóle całe te laboratorium) druga część też mogła być (Nemesis, miasto Racoon City i walka o przetrwanie w nim pomijając kaskaderskie wyczyny Milli) a w tej częsci co to ma być, cały świat opanowany przez zarazę?? Milla lepiej walcząca niż Jet Li, jakiś płotek powstrzymujący zombiaków przed wejściem do Umbrellli a koncówka filmu to już parodia oczywiście kto oglądał ten wie. Niestety trzecia część jest dla mnie tylko filmem który powinien się nazywac "Inteligent zombies", niedopracowany, nietrzymający się fabuły o ile można to nazwać fabułą, po prostu kiepski.

ocenił(a) film na 3
WojtaSz

heh . . . spodziewałem się czegoś lepszego, po drugiej części można było zrobić cokolwiek . . . "wszystkie chwyty dozwolone". Chociażby 100% siekanka byłaby z jakiejś strony OK, a to co nam pokazali twórcy . . . brak konceptu; pozostawia wiele do życzenia :S

ocenił(a) film na 8
WojtaSz

Witam!
W gre nigdy nie gralam wiec oceniam film jako film i z przykroscia musze stwierdzic ze poza kilkoma dobrymi scenami i swietna muzyka Charliego Clousera ten film nic specjalnego nie moze zaoferowac no moze poza obsada bo tutaj nie mozemy chyba marudzic Ali, Oded,Milla wypadli calkiem nie zle:) nie podoba mi sie (uwaga spoiler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
ze Carlos zginal, przeciez w dwojce zostal takze ukaszony i dostal antidotum doskonale wiemy ze nie od razu minelo chyba wiecej czasu niz w tej czesci ( ale moge sie mylic bo dawno nie ogladalam:) i wszystko bylo ok tutaj takze mogloby sie udac ale nie trzeba bylo fajna postac unicestwic i w zamian za to stworzyc (kolejny spoiler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
milion Alice ......... phi......