PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=269812}

Rozdział 27

Chapter 27
2007
6,3 11 tys. ocen
6,3 10 1 10923
5,5 4 krytyków
Rozdział 27
powrót do forum filmu Rozdział 27

Ten gość zabił Lennona, żeby dzięki temu stać się sławnym, a oni robią o nim filmy. Gratulacje. Film z perspektywy mordercy. Utwierdzają go, że dobrze zrobić. Niemoralne. Porażka.
Ten człowiek powinien zostać zapomniany. To byłaby dla niego najgorsza kara.

emeela

amen

emeela

Niemoralne? Tak, zabrońmy produkcji wszelkich filmów z przemocą. Poje.bało?

GodWhore

Przeczytaj argumentację. Nie wiem, na ile znasz historię zabójstwa Lennona. Zapewne niewiele. Z tego pewnie wynika święte oburzenie i brak kultury.

emeela

Jaką argumentacje? "A zróbmy gościowi na złość, niech się piekli, krzyczy i płacze, że nie robią o nim filmów"? Serio? Jakby
to miało jakoś zwrócić nam Lennona. Takie osoby są chore psychicznie i naprawdę nie widzę najmniejszego powodu, żeby zniżać się do ich poziomu.

GodWhore

Nie, to napiszmy mu śliczny pomniczek, w którym go wygłaszczemy i ukażemy jako biednego świra. Serio? Może zróbmy jakiś fajny filmik z Trynkiewiczem jako głównym bohaterem? To by było szałowe! Bo przecież nie zrobimy mu na złość.
Po cholerę robić film o kimś, kto morduje drugiego człowieka, bo chce być sławny? To jak robienie mu dobrze.

emeela

to prawdopodobne, że prędzej czy później jakiś film o osobie pokroju trynkiewicza bądź waśniewskiej powstanie (książka o niej wyszła szybko).
tak już jest i nic z tym nie zrobisz.

Fornettka

I nie mów mi, że to jest wg Ciebie spoko...

emeela

Nie jest
Troche pozno ale dopiero dotarlem do tego wątku przy okazji zglebiania tworczosci Leto. Niesamowicie zgadzam się z tą opinią, jednak jestesmy tylko ludzmi a w zwiazku z tym zawsze znajdzie się grupa spoleczna która temu przyklasnie i bedzie powodować popyt. Trzeba by się zapytać tworcy filmu jakie były jego zamierzenia bo na pewno tez by się z Tobą zgodzil.

GodWhore

Przepraszam. Nie znam filmu. Kto gra w nim Lennona?
Bo przecież bez postaci Lennona w filmie, trudno żeby ten film nam go "próbował zwrócić".

the_men_from_okinawa

Mark Lindsay Chapman - a więc jednak ktoś w tym filmie odtwarza postać Lennona. Jednak pewnie nie jest on nawet postacią 2-go planową skoro trzeba się zagłębić w obsadę żeby go odszukać. Może po prostu Lennon nie jest w głównym nurcie zainteresowanie tego filmu.

p.s. mogę pierniczyć głupoty bo nie widziałem tego filmu jeszcze.