Rzeka tajemnic

Mystic River
2003
7,7 188 tys. ocen
7,7 10 1 187896
7,8 53 krytyków
Rzeka tajemnic
powrót do forum filmu Rzeka tajemnic

oglądając po raz pierwszy kilkanaście lat temu ten film byłem przekonany że to Dave zabił córkę Jimmiego, pozory jednak mylą

ocenił(a) film na 9
maciekd_filmweb

Ja natomiast wiedziałem że to nie Dave. Nawet jak się przyznał to myślałem że tylko po to by ustąpić Jimmiemu. Trochę głupio że Dave umarł, ale Tim Robbins w kolejnej roli niewinnie osądzonego.

ocenił(a) film na 8
KopsonKrk

czemu Sean nie aresztował Jimmi'ego ??

ocenił(a) film na 8
fireman_2

Jimmy nie powiedział wprost, że zabił Dave'a, zatem Sean nie miał żadnych dowodów jego winy.

ocenił(a) film na 9
fireman_2

Powodów może być wiele. Wg. mnie nie wsadził go dlatego, że znają się od dzieciństwa a Jimmy ma rodzinę. Śmierć jego córki i zabicie przyjaciela to wystarczające ciosy.

ocenił(a) film na 8
Krecik1218

@Krecik1218 - taka odpowiedź zadowala mnie w zupełności ;) zgadzam sie w 100 %.

ocenił(a) film na 8
KopsonKrk

Dave się w sumie nie przyznał. Na pytanie Jimma, żeby powiedział wyznał prawdę, powiedział tylko coś w stylu "tak, zrobiłem to" i zaczął mówić o tym śnie. Ale w żadnym momencie nie powiedział, że to on zabił Katie.

maciekd_filmweb

Dla mnie od początku Dave był ostatnio osobą, którą bym mogła podejrzewać o morderstwo dziewczyny.

ocenił(a) film na 7
dodsab

Dokładnie. Trzeba pamiętać, że w filmie, jeżeli kogoś najbardziej kreuje się na sprawcę, tutaj akurat wszystkie poszlaki wskazywały na Dave'a, to zazwyczaj nie on. Zupełnie nie spodziewałem się, że to bracia Brendana.

ocenił(a) film na 8
transformers

ten chłopiec, który mial tylko brata, który w dodatku postanowił zwiać ze swoją dziewczyną, był jedyną osobą która miała w ogóle jakiś motyw.

ocenił(a) film na 6
irmus

Dokładnie, dlatego w połowie filmu domyśliłem się zakończenia... jedynie zdziwiło mnie tłumaczenie, że niby "przez przypadek" ją akurat zabili... właśnie byłem przekonany, że motywem "niemowy" było to, że nie chciał by brat go opuścił.

ocenił(a) film na 8
Wad3r

nie chcieli się przyznać do morderstwa z zimną krwią - kara i wstyd mniejsze.