Rzeka tajemnic

Mystic River
2003
7,7 188 tys. ocen
7,7 10 1 187902
7,8 53 krytyków
Rzeka tajemnic
powrót do forum filmu Rzeka tajemnic

Clint w końcu ruszył d... i nakręcił według jego opini film który można sobie usiąść z petem w ręku i z browarem w dłoni obejrzeć Seana Peanna wraz z kevinem Baconem w porządnym obrazie gdzie można dać do myślenia. Ale co chciał powiedzieć Kevin Bacon wskazując w Seana Peanna broń w ostatniej scenie filmu - czy było to odpuszczenie winy czy też zapowiedz zemsty.Mam kolege który ma łeb pełen filmów i sprzeczamy się o tą scene.czekamy na opinie

ocenił(a) film na 9
jaroslawmolnar

Właśnie mnie też ciekawi co znaczyły ostatnie sceny, ta z palcem i ogólnie parada , następnie pokazany chodnik z nazwiskami i rzeka. No i jaki płynie morał z tego filmu wg. was.

Może ktoś analizował ten film albo co :] Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami

jaroslawmolnar

Ja przeczytałem książkę przed obejrzeniem filmu i wydaje mi się, że gest Bacona w ostatniej scenie filmu mówi "Pilnuj sie gościu, wiem, że zabiłeś, jak tylko znajdę na Ciebie haka, bedziesz siedział" Taka jest moja interpretacja.

ocenił(a) film na 10
jaroslawmolnar

Jak dla mnie najlepszy jest Robbins ale...
Co do winy, to postac grana przez Bacona raczej machnela na to reka tak jak reszta... i na tym polegal caly dramat. Przyjaciel zabil przyjaciela a drugi mu to darowal. Smutny film ale świetny!