Słoń

Elephant
2003
6,9 38 tys. ocen
6,9 10 1 37996
7,7 35 krytyków
Słoń
powrót do forum filmu Słoń

Już od dłuższego czasu zastanawiam się,czy obejrzeć film "Słoń". Czytałam sporo negatywnych komentarzy na ten temat i ciekawi mnie, czy to rzeczywiście tak płytki film. Oglądałam "Naszą klasę" i " Pif Paf. Jesteś trup" Te dwa filmy bardzo mi się podobały, a przecież dotyczą podobnej tematyki, jak "Słoń". Radzicie mi obejrzeć?

Aneta_

Polecam, musisz to obejrzeć :D Mnie się podobał, chętnie do niego wracam.

ocenił(a) film na 3
Aneta_

osobiscie zdecydowanie wieksze wrazenie wywarla na mnie estonska produkcja ,,nasza klasa,, - ,, klass,,

tomekguru

widziałam film "nasza klasa". Jest jednym z moich ulubionych:)

użytkownik usunięty
Aneta_

Więc jeśli widziałaś "Naszą klasę" to ten nie wywrze na tobie takiego wrażenia - przynajmniej tak mi się wydaje. Dla porównania - "Naszą Klasę" oceniłem na 10, "Słonia" na 3. W Estońskiej produkcji problem jest wyraźniej zaznaczony, bohaterowie mieli powód żeby zrobić to co zrobili, w "Słoniu" akcja była powolna, zero emocji, a to że kolesie, którzy zaczęli zabijać, byli prześladowani prawie w ogóle nie jest zaznaczone, a poza tym zabijali przypadkowe osoby. Przy "Naszej klasie" ten film to ubogi krewny. Jeśli chcesz to obejrzyj, ale nic nie stracisz nie oglądając. Nie rozumiem tak wysokiej oceny dla tego filmu.

ocenił(a) film na 7

Strzelająca młodzież do młodzieży(głównie)-amerykańska tragedia!A Van Sant pokazał to bez filmowania dzielnych policjantów,strażaków czy historyków z IPN-u.
Myślę,że mu się udało.Atmosfera przygnębienia dominuje.Nie stawia pośpiesznie zmontowanych diagnoz(na szczęście).7/10 .Ukłony.