Słoń

Elephant
2003
6,9 38 tys. ocen
6,9 10 1 37996
7,7 35 krytyków
Słoń
powrót do forum filmu Słoń

Chyba za 'spokojny' styl filmu.
Ode mnie 3/10. Nie umywa się do klass.
Co z tego ze jest nam ukazany ten tragiczny dzień z perspektywy różnych uczniow, skoro ta perspektywa jest sztuczna. Az bije od niej ta sztuczność, nie ma mozliwosci poznania bohaterów. Pozatym film nie trzyma się faktów. A ponoć jest oparty na tragedii z 1999r. mającej miejsce w Columbine High School.

ocenił(a) film na 4
piernikzmarmolada

zgodzę się, że nie ma możliwości poznania bohaterów (w sensie zabójców). Za płytki rys psychologiczny postaci jak na mój gust. Nie było źle, ale można to było zrobic lepiej. 5/10

ocenił(a) film na 7
Alucjush

mam inne zdanie...
film specyficzny jak i jego rezyser, ukazanie calej sytuacji przedstawionej w filmie z roznych perspektyw jest swietnym rozwiazaniem... piszecie, ze nie ma mozliwosci poznania bohaterow, dziwne, ja ich poznalem bardzo dobrze, wlasnie dzieki tym roznym perspektywom... w filmie zostali ukazani uczniowie, z ktorych kazdy jest inny i widz ogladajac film moze w pewien sposob utorzsamic sie z ktoryms z nich...
a ze za plytki rys psychologiczny zabojcow? uwazam, ze wystraczy tyle ile jest ukazane w filmie, poniewaz to nie jest obraz stricte o 2 takich co wybili pol szkoly, tylko o 1 z dni zycia tej skzoly i tragedii jaka w niej sie przydazyla...