Dolacze jeszcze kilka swoich uwag. Nikt jak do tej pory nie zauwazyl ze praca kamery to jest TPP (Third Person Perspective)... czyli znana z gier komputerowych konwencja pokazywania akcji z za plecow bohatera. Sprawia to ze film mozna traktowac jako kolejna gre (shoot up)... dlatego wielu z Was uwaza ze film przedstawiony jest bez emocji, moralizatorstwa, z dystansu... tak jest bo po prostu uczestniczymy w kolejne grze komputerowej (przynajmniej tak moga odczuwac to bohaterowie). Czyzby nowy gatunek filmu... TPP?
Co do muzyki... to tylko czekac az kolejnej czesci Quake'a lub Doom'a bedzie towarzyszyla muzyka... Bethoveen
Jeszcze jedna uwaga, nie wiem czy zauwazyliscie, ale imiona bohaterow byly prawdziwymi imionami aktorow ktorzy ich grali. (Co mialo podkreslic uniwersalizm calej historii)
no to idac za Twoim mysleniem to bedzie FPP (first person perspective)... Sorry ze sie czepiam ;) Trafiona uwaga
Fanatykiem gier FPP czy tez TPP to nie jestem, ale z tego co mi sie wydaje FPP to sa gry typu Quake, Doom, natomiast TPP to jest np Tomb Raider... no i tutaj kamera pracowała jako TPP a nie FTP
JAK NAJBARDZIEJ TRAFNA OPINIA JAKĄ UDAŁO MI SIĘ PRZECZYTAĆ W OSTATNIM TYGODNIU!!!
Dzięki twojej sugestji oglądam ten film na nowo i chociaż zrobił na mnie ogromne wrażenie nie raz gdy zobaczyłem go ponownie ..... brak słów.
Pierwsza scena, jazdy ojca z synem, to nic innego jak DRIVER czy coś w tym stylu czad.