Słoń

Elephant
2003
6,9 38 tys. ocen
6,9 10 1 37996
7,7 35 krytyków
Słoń
powrót do forum filmu Słoń

dziwie sie ludziom

ocenił(a) film na 10

Dziwie sie tym ludziom ktorzy mowia o tym filmie nudny a zarazem ze propaganda zla. Brak efektów specjalnych, mało krwi, nieudany wybuch?? To was boli i nudzi? Film przedewszystkim miał ukazać problemy uczniów i brak pomocy ze strony innych, mówi o tym jak taki osobnik bez zainteresowania osób trzecich może spaczenie spoglądać na świat i jakie ma możliwości by spełnić swoje chore plany. Nie chodzi tylko o dwójkę chłopaków homoseksulaistów (wg mnie to ich wymysł że są homo, że mają tylko siebie itp.) są też dziewczyny bulimiczki czy ruda dziewczyna, która nie ma znajomych i jest odszczepieńcem.

Sceny mimo ze się trochę ciągną to ukazują z pozoru sielskie spokojne życie, które może się zmienić w koszmar. W dodatku są niesamowicie zmontowane, przejście z jednej histori do drugiej poprostu bajka.
Aktorzy mimo, że niedoświadczeni to zagrali bardzo dobrze, no i zostali dobrze dobrani do swych ról.

pzdr.

(to tylko moje spostrzeżenia, które mi sie wydawały oczywiste)

male_IQ

Ja się zgadzam, to nie miał być krwawy horror ani film akcji, trzeba to zrozumieć.

male_IQ

zgadzam się w stu procentach!!! właśnie chciałam napisać coś od siebie o tym filmie ale przeczytałam Twój post i widzę, że napisałeś wszystko co chciałam powiedzieć tak więc mogę się tylko pod tym podpisać ;);)