Słoń

Elephant
2003
6,9 38 tys. ocen
6,9 10 1 37999
7,7 35 krytyków
Słoń
powrót do forum filmu Słoń

Po prostu urzekły mnie te długie spokojne ujęcia gdy kamera podróżowała za bohaterami nieraz nawet i kilka minut. Momentami można było się poczuć jakbyśmy byli tam naprawdę. Idealnym posunięciem było też niezachowanie chronologiczności wydarzeń.

ocenił(a) film na 4
Witcher

Według mnie, właśnie to jest w tym filmie katastrofalne. Na początku filmu Nathan idzie 4 min(!!!) z boiska do dziewczyny. Scena ta nie przedstawia nic, poza jego stylem chodzenia.

Może nie rozumiem istoty tego filmu, ale według mnie jest on 'nieżyciowy'.

saalvador

Scena gdy Nathan idzie 4 minuty przez boisko nie jest katastrofalna tylko genialna. Bo ileż można oglądać filmów kręconych na jedno kopyto? A Słoń na swój sposób jest czymś eksperymentalnym a zarazem fenomenalnym. Ze świecą szukać drugiego takiego filmu. Osobiście zawsze uwielbiałem akcje śledzoną z oczu bohatera i ilekroć w jakimś filmie pojawia się taki motyw dany obraz zyskuje wiele w moich oczach.

ocenił(a) film na 8
Witcher

Również się zgadzam z Twoją wypowiedzią. Dobre były też sceny, gdy bohater szedł korytarzem... Ogólnie film nieprzeciętny i na pewno nie dla każdego. A wyliczanka z wilkiem(dobrze pamiętam?)? Uwielbiam ta scene...

Witcher

Witcher w pełni się z tobą zgadzam. Nic dodać nic ująć.
Pozdrawiam