żeby ciemny motłoch zobaczył jak PiS skrzywdził kraj i społeczeństwo.Zaznaczam że nie jestem za żadna partią i z nikim się nie utożsamiam, śmieszy mnie walka dzikich hien o władzę i manipulacja społeczeństwem za pomocą mediów, podtekstów na bilbordach.Pracuję w marketingu i wiem jak się pierze ludzkie mózgi.Platforma chce m.in. pokazać że podsłuchy i nagrywanie bluzgów jej polityków to jest wina pis, że fachowcy siedzą w mafii.
Szkoda że żaden producent nie zrobi filmu o tym co spółka Tusk-Kopacz zrobili ze służbą zdrowia, każdy się boi bo zostałby wpakowany przez służby w bagno,haki i wyeksportowany do innego kraju.
Niech zrobią film, jak skończyła się komuna i bogacili się prominenci z KC PZPR i Solidarności podzielili się łupami z okradania majątku narodowego.
Tematy owiane tajemnicą....cisza......jakoś nie ma żadnego filmu,brak pomysłów ? nie sądzę.
> Niech zrobią film, jak skończyła się komuna i bogacili się prominenci z KC PZPR i Solidarności
Nie zrobią, gdyż strona patriotyczna nie ma pieniędzy. Mają je za to osoby uwłaszczone w latach 90-tych powiązane ze służbami.
System przez 25 lat się domknął, jak powiedział Kurtyka. Biznes mają ludzie powiązani z PRLowska nomenklaturą, jedynie gazety są niekoncesjonowane. Na TV i radio trzeba mieć już koncesję (a kto udziela? wiadomo... "apolityczna" KRRiT).
Jedyną szansą na zmiany stanu państwa jest zmiana ordynacji wyborczej do Sejmu z proporcjonalnej na większościową - dopiero wtedy wybieralibyśmy naprawdę swoich przedstawicieli. No i koniecznie trzeba pozbyć się koncesji na radio i telewizję, aby powstał prawdziwy pluralizm i wymiana poglądów w mediach, z którymi powszechnie mogą zapoznać się widzowie. Obecnie tego nie ma. Większość niewygodnych faktów, które prowadzą do logicznych ciągów przyczynowo skutkowych w zdarzeniach społecznych i politycznych jest pomijana w mediach typu TVN, Wyborcza, Polityka, Newsweek, TOK FM, Radio PR1 i PR3 pod dyrektoriatem M.Jethon). Nasz kraj to taki medialny matrix, a postrzeganie świata zależy przecież od informacji jakie uzyskujemy.
Idzie w ślady reżysera Piwowskiego (Uprowadzenie Agaty), dzisiaj wybielać WSI, robić z nich patriotów, bohaterów to zwykłe łajdactwo do którego zdolny jest Judasz. A ciemny lud platfusi to kupuje.
Dal tego mam w d... politykę a film potraktuje jak kolejny film sensacyjny nie przykładając wagi do porównań z realnych zdarzeń bo służby specjalne nigdy na pokazanie prawdy nie pozwolą.
G... wie reżyser, g... wiemy my.
hm , ciekawe ,że niby nie jesteś za każdą partia , ale musisz napisać ,że jedna partia ciągle atakuje drugą ( jakby tylko jedna ze stron manipulowała w mediach , a drudzą w ogóle nic się nie wypowiadają na tematy i nie krytykują . No chyba ,że tylko jednym wolno , a drugimjuż nie)
Zabawne jest , to ,że z jednej strony niby się nie mieszasz , ale z drugiej strony i tak staraszs ię pokazać , jacy to dani politycy są źli ( i tylko oni musi być tymi złymi , a drudzą są ttacy skrzywdzeni?/.. proszę cię)
Standardowe postępowanie i metoda manipulacji sfrustrowanych sobą zwolenników PiSu.
Tylko tu chodzi o skłócenie jednej grupy przeciwko drugiej, to celowe działanie jesteśmy nie tylko we własnym kraju, ale globalnie ogłupiani propagandą w mediach trzeba być ślepym by tego nie dostrzegać. Dlatego ja mam głęboko gdzieś takie media.
Politycy nic nie robią by w tym kraju coś zmienić, a ludzie myślą że jak pójdą na wybory to coś zmienią taa jasne zmienią się twarze w sejmie.
Demokracja to slogan marketingowo-propagandowy,wolność,prywatność,suwerenność,autonomia,niezależność. Tu o wszystkim decyduje "elita" wolnorynkowo-liberalna. Ludzie stracili w ogóle orientację,świadomość,jaźń,poczucie czasu i przestrzeni:).Oni myślą,że ktoś o nich dba,troszczy się,o ich bezpieczeństwo/dobro haha.To jest czysta iluzja,fikcja.Przecież pójdziesz do pierwszej placówki medycznej czy ubezpieczalni,to zobaczysz na czym to to stoi.Jedno wielkie oszustwo,wyłudzanie,naciąganie,tylko,że "legalne","koncesjonowane"
hahaha co osoba to punkt widzenia: http://natemat.pl/116193,patryk-vega-nakrecil-dwugodzinny-spot-wyborczy-pis-u-sl uzby-specjalne-to-zbior-wszystkich-teorii-spiskowych-prawicy ;)
no to na czyje zamówienie nakręcił? :D
Joasiu przeczytaj co napisałem tu chodzi o wojenkę jednych przeciw drugim przed kamerami w mediach a gawiedź się śmieje że jeden polityk drugiemu przygadał.
ja odpisywałam na pierwszą wypowiedz w temacie ;) i nawiązywałam do tytułu postu ;)
Wiem o tym pewnie zwolennicy jednej parti będą się przekrzykiwać z drugimi i o to tu chodzi. Skłóconym podzielonym łatwiej jest manipulować a ludzie w to dają się wciągnąć jak dzieci.
Pan Vega jeśli chodzi o kino kryminalne jest po prostu bardzo dobry. Nie widziałem w Pitbullu polityki i w służbach specjalnych też tego nie widzę a film obejrzę z przyjemnością!
Nie widziałaś filmu, a już wiesz najlepiej. Akurat WSI nie była do końca dobrą służbą. Nawet Masa (świadek koronny) mówił, że to była zła służba bo robiła interesy z przestępcami różnego kalibru. Także ten film wcale nie musi i pewnie nie będzie atakiem w strone polityki PiS-u, a być może wręcz przeciwnie. Może decyzja o likwidacji WSI była jednak słuszna bo panowie pozwalali sobie na zbyt dużo i zajmowali się nie tym co trzeba.
A filmy o jakich mówisz być może powstaną prędzej czy później bo rośnie zapotrzebowanie na takie produkcje. Może w Służbach znajdziemy takie sceny, w Drogówce częściowo pokazano jak działają pewne mechanizmy, lobbyści i jak się bawi elita.
jeszcze raz piszę że nie jestem za żadną partią, daleko mi do PiS, do Kościoła nie chodzę, Rydzyka nie popieram i nie jestem za tym że kobieta ma rodzić wszystko nawet jeśli stworek jest zniekształcony, ma oczy na czole i niezdolny do przeżycia.
Nie wiecie na czym zbija się kapitał polityczny.Mianowicie na tym, że dwie partie PODZIELIŁY społeczeństwo i jednych szczują przeciwko drugim.Celowo im o to chodzi, dzięki temu oprócz posiadania zagorzałych przeciwników mają również fanatycznych zwolenników.
Podział jest celowo zrobiony a wy ludzie jesteście robieni w wała.
Nie twierdzę że likwidacja WSI była dobra w 100 % , nic nie jest białe i czarne.Jeśli ktoś był szpiegiem zakonspirowanym w innym kraju to likwidacja ujawnia jego działalność i powoduje, że nie może pracować w poważnej instytucji i z przyjaciela tworzy się wróg.