PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109028
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

Spartaczony

ocenił(a) film na 5

przede wszystkim przez tragiczne aktorstwo drugo oraz trzecioplanowe, którego właściwie brak - totalna amatorszczyzna. Nawet jedna z ról pierwszoplanowych źle zagrana. Dialogi jakby recytowane z kartki na bezdechu (a udźwiękowienie woła o pomstę). Co chwila wstawki pisemne objaśniające filmowy slang - raz, że trudno to wszytko zczytać a dwa, że nie pozwala to nadać filmowi jakiegoś niespokojnego klimatu, jakiejś energii... Upchnięto w filmie jakby za dużo i odnosi się wrażenie jakby pędził coraz szybciej byle tylko zdążyć w założonym przez producenta czasie etc. etc. Fabuła zatem leży niemiłosiernie, właściwie jej brak. I możnaby tak bez końca.

ocenił(a) film na 6
manuka

Zgadzam się z przedmówcą... interpunkcja w dialogach nie istnieje, przez co odnosi się wrażenie "czytania z kartki", a te wstawki raczej tylko przeszkadzają w oglądaniu filmu. Fabuła się nie klei, film jest w zasadzie o niczym. Choć obejrzałam go... to tak naprawdę nie wiem o czym jest...

ocenił(a) film na 8
_AGENT_NSA_

Jak byś się interesowała choć trochę polityką, to byś wiedziała o czym jest film. Fabuła się klei i jest bardzo dobra tylko trzeba powiązać prawdziwe wydarzenia...

ocenił(a) film na 9
dmcmaniak1

Dokładnie, myślący ludzie i znający historię Polski po 1990r nie mają problemu z odbiorem filmu :)

ocenił(a) film na 8
manuka

Czułam się jakbym oglądała film w obcym języku i było to nieprzyjemne. Czy zrobienie przyzwoitego dźwięku wymaga jakichś zaawansowanych technologii, które nadal są finansowo poza zasięgiem polskiej kinematografii?

ocenił(a) film na 8
JestemNumerem1

Natomiast, gwoli sprawiedliwości, scenariusz, dialogi, zdjęcia, muzykę, montaż uważam za BARDZO DOBRE.

ocenił(a) film na 3
manuka

Zgadzam się z Twoją oceną. Szkoda, że nie przeczytałem tego komentarza przez obejrzeniem filmu. Miałbym 2 godziny do przodu

ocenił(a) film na 9
manuka

hm... uważasz, że Chabior źle zagrał?

ocenił(a) film na 9
manuka

proponuję pozostac na poziomie M jak Miłość i faktów tvn bo cos więcej może cię zabić

ocenił(a) film na 5
esoxlucius

to, iż film porusza, i tego absolutnie nie neguję, niezwykle ciekawą tematykę i prawdziwe wątki otwierające oczy na kulisy, nie znaczy, że od razu jest na poziomie oceny 8-9; jest spartaczony realizacyjnie i fabularnie i tyle

ocenił(a) film na 7
manuka

Zaczynam się zastanawiać, czy znasz znaczenie słowa "FABUŁA", albo czy oglądaliśmy ten sam film?!
Rozumiem, że mogłeś nie zrozumieć kilku dialogów bądź nie skojarzyć faktów politycznych...

Jeżeli masz problem, żeby przeczytać zdanie lub dwa wyjaśnienia w czasie oglądania, to pozostają Ci tylko tasiemce w TV. (oglądałeś kiedyś film z napisami???).

Film więcej niż dobry.
Ciekawe powiązanie niektórych wydarzeń z ostatnich lat.

ocenił(a) film na 5
mc2000

czuję się zmieszany z błotem porcją solidnego sarkazmu;-)