Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179110
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Jestem pod ogromnym wrażeniem! Film przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Cudowna Mieszanka horroru i romansu, jeszcze lepsza niż część pierwsza.
Aktorzy zagrali rewelacyjnie. Kristen Stewart świetnie pokazała swoje niezdecydowanie i rozdarcie między Jacobem a Edwardem, była też niezwykle wiarygodna w scenach cierpienia po rozstaniu z ukochanym. Taylor Lautner - OMG! jakie ciacho! mogłabym go schrupać! Klata super wyrzeźbiona, ech... A jako aktor też świetny - znakomicie pokazał dwoistość swojej natury: raz drapieżny a innym razem opiekuńczy. Pattison, ach, co tu dużo mówić - chłopak na medal. Obserwując jego bohatera, determinację i gotowość poświęcenia w imię miłości, w niejednym momencie uroniłam łezkę. Za Dakotą Fanning nie przepadam ale muszę przyznać że w przekonujący sposób przedstawiła postać Jane.
Pozostałe elementy filmu również genialne. Voulturi i wilkołaki pokazane doskonale - świetne efekty specjalne w kreowaniu postaci tych drugich. Zankomity klimat, piękne zdjęcia, cudowna muzyka. Film idealny - gorąco polecam wszystkim.

Sweet_Gosia

E tam... "Bekarty Wojny" sa 100 razy lepsze...

ocenił(a) film na 5
Youjusz

2 różne kategorie filmowe...

nikike

Wiem. Ale i tak sa lepsze, nie? A jesli chodzi o kategorie filmowa z wampirami do kochanej Sweet Gosi polecam "Od Zmierzchu do Switu"... hehe. Zobaczymy czy sie jej spodoba...

ocenił(a) film na 1
Youjusz

To jest troll, to nawet nie jest gosia, tylko jakiś masturbant z trollowatym kontem. Zobaczcie jakie głupie komentarze poumieszczał. Radzę wam czytać profile zanim się wypowiecie.

skt84

Te twoje "Wilkołaki " to czysta kpina.Wilkołaki tak nie wyglądają.Ci z filmu przypominają bardziej modeli niż potwory.

ocenił(a) film na 4
Sweet_Gosia

Wyrażam obawę, że ośmielę się nie zgodzić....Chociaż cieszę się, że film się pani podoba bo to tylko umocniło moje przekonanie odnośnie pani ocen, że są doskonałym barometrem i wskaźnikiem odnośnie filmów, których powinienem unikać jak ognia i tych, które mógłbym obejrzeć (jeśli już tego nie zrobiłem). Rozbieżne oceny jakiegoś filmu nie są niczym wyjątkowym. Natomiast zaskoczyło mnie coś, co wskazuje na wrażliwość oceniającego i jego/jej poczucie estetyki (różnie jednak w filmach serwowanej). Pozwoliłem sobie spojrzeć na pani oceny innych filmów i horda jedynek przy filmach, gdzie zdaniem wielu powinno się jeszcze do owych jedynek dopisać zero uświadomiło mi, że ominie mnie dzięki pani wątpliwa przyjemność obejrzenia wielu filmów (w dużej mierze o tematyce romantycznej), dla których jest pani niezmiernie łaskawa sypiąc dziesiątkami jak z rękawa. Doprawdy zaskakujące oceny, do których ma pani święte prawo a dzięki którym niejeden konsument zachowa cenne godziny życia na leżenie na trawie dla przykładu i patrzenie w niebo (czemu dałbym z 6 gwiazdek)... Pierwszą część Sagi jednak sobie daruję... Dziękuję i pozdrawiam. P.S. Byłbym zapomniał, jak by nie patrzeć pan Youjusz ma rację...

ocenił(a) film na 2
Qxaniec

Chyba jesteś za ostry Qxaniec. Dziewczyna ma dopiero 13 lat. Pozwól jej trochę dojrzeć. Jak miałam 13 lat to najlepszym filmem w moim życiu był Titanic a Twoim pewnie Waleczne kaczory (chociaż Waleczne kaczory też uwielbiałam) czy coś podobnego.Gust z wiekiem się zmienia.

ocenił(a) film na 4
CapricaSix

Moim "Stawiam na Tolka Banana"... :) Oczywiście żartuję... A młoda dama niech ogląda i ocenia wedle swojego uznania. Nawet nalegam na szczerą krytykę filmową, bo to bardzo obiecująca sytuacja kiedy mamy do dyspozycji wgląd w opinie kogoś o identycznych lud skrajnie odmiennych gustach. Cofam te haniebne kalumnie i niech mi w gardle staną kołkiem jeśli ktokolwiek mógł się poczuć urażony! :))) Ale niech już nie kręcą sagi... Nawet "Akademia policyjna" się kiedyś skończyła... :)

CapricaSix

hej! ja też mam 13 lat.. ;P

ocenił(a) film na 2
Sweet_Gosia

W tej części nie występowała Dakota Fanning tak mi się wydaje ale staram się wymazać film z pamięci więc mogę się mylić. Zgodzę się tylko z tym, że Jacob ma niezłą klatę. Większość filmu przysypiałam (nie pamiętam nawet czy do końca obejrzałam) tylko w momentach gdy Jacob niespodziewania i zupełnie bez powodu zdejmował koszulkę otwierałam szerzej oczy :) Tylko dlatego dałam ocenę 2/10

ocenił(a) film na 6
CapricaSix

Owszem, w tej części wystąpiła Dakota, jako Jane :)

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

Sweet Małgosiu... Proszę Cię, powiedz, że to tylko głupi żarcik albo prowokacja :-).

Jak ja mialem 13 lat to mialem te same ulubione filmy co teraz, a niecaly rok pozniej doszly "Bekarty Wojny".

użytkownik usunięty
Youjusz

Ona nie ma wcale trzynastu lat :-). Znam dobrze tą "Sweet Gosię" i z tego, co ustaliliśmy z innymi userami, to jest dorosła osoba, która założyła to konto w celach czysto rozrywkowych i prowokacyjnych :-).

Zajrzyj tutaj, jak jesteś ciekawy, i przeczytaj topik w całości. Tam znajdziesz wyjaśnienie:

http://www.filmweb.pl/film/B%C4%99karty+wojny-2009-137747/discussion/O+rany%2C+a le+si%C4%99+wynudzi%C5%82am%21,1374920

Sweet Gosia to najprawdopodobniej facet w wieku około 30 lat :-).

BTW, polecam lekturę "jej" bloga :-D.

ocenił(a) film na 4

Nawet pies po przeczytaniu wypowiedzi tej "pani" węszył by prowokację... Natomiast dopóki nie jest to pewnikiem, wolę odnosić się do rozmówcy jak do bytu deklarowanego w profilu. Zawsze jest ten promil prawdopodobieństwa, że coś jest na rzeczy a w postach pomaga np. dziadek Władek lub babcia Scholastyka... Dlatego nie zagłębiałem się w dyskusję i namiętną wymianę argumentów, tylko wyraziłem ubolewanie i radość zarazem, że nasze gusta się tak różnią. Teraz nawet oka nie zawieszę na wypowiedziach wyżej wspomnianej bo ilość gwiazdek przy ocenie filmu będzie dla mnie najlepszym cenzorem :)

Qxaniec

klasyki kina: 1/10 ; zmierzch: 10/10 śmierdzi trollem na kilometr. to najzwyklejsza mistyfikacja ;)

Sweet_Gosia

Ten film to wielkie gówno. Moja ocena 1/10.

ocenił(a) film na 2
maxior

zgadzam się w 100 %
film dla dzieci
od 12 do 15 lat
Mdły,aż do bólu

ocenił(a) film na 8
maxior

To nie wiesz co jest dobre.Ja jestem starszą osobą a książki i filmy przeczytałam i oglądałam z zapartym tchem.

ocenił(a) film na 1
lucyna63

aż trzeba cie było reanimować

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Aż tak żle to nie było.Reanimować,ani karetki nie trzeba było wzywać.

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 6
lucyna63

No cóż, dzieci też muszą coś oglądać :P a niby dlaczego powstają wszelkie inne bajki? Jeśli ktoś nie lubi tego gatunku, to niech nie ogląda. Nie twierdzę, że każdy film, który mnie się podoba, inni też muszą obsypywać pochwałami, ale bez przesady, aż tak źle nie było. Ja może i mam ledwie 14 lat, ale nie sądzę, bym była szczególnie dziecinna. Historia jest fajna, ale nie aż tak zapierająca dech w piersiach. Druga część jest zdecydowanie lepsza niż pierwsza, gdzie wprost nie mogłam patrzeć na to, jak Kristen niszczy Bellę, ale tu poszło jej nieco lepiej. Książka była dobra, ale jak już znam na pamięć wszystkie kwestie i przebieg wątku miłosnego, to zaczynam zwracać uwagę także na inne rzeczy, co sprawiło, że S. M. jest dla mnie nieco słabą pisarką. Znam lepsze książki, jak i lepsze filmy, ale jak dla mnie Księżyc w nowiu jest OK. Nie zgadzam się z opinią, że powinni przestać kręcić sagę- jak zaczęli, to niech skończą. Jestem ciekawa, jak zobrazują kolejne części. A jeśli komuś nie przypadła do gustu, to niech nie chodzi do kina i nie patrzy, chyba że rzeczywiście lubi wymiotować. Na koniec dodam jeszcze, że film można oceniać wedle woli, ale może nie atakujmy wszystkich fanów, co? A może coś, co dla was jest arcydziełem, innym się nie spodoba? Chcielibyście, żeby z was się ktoś naśmiewał? Pewnie zaraz zobaczę, jaka to jestem naiwna oraz że filmy, które państwo oglądacie są tysiąc razy lepsze, ale gusta są różne, i trzeba to uszanować.

ocenił(a) film na 8
oliviakot1

Przeciesz ja się z nikogo nie śmieję, bo mi się też bardzo podoba.

ocenił(a) film na 1
maxior

a moja to -10/10

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

Nie przerazaj mnie. Okej,film nie jest zly,ale boski.... O________o tak,porownajmy go od razu do Titanica.

ocenił(a) film na 1

nie da się porównywać reklamy do arcydzieła

Sweet_Gosia

Ten film to SER.

ocenił(a) film na 1
Wojtek_Jerzy

szwajcarski wali od niego na km

ocenił(a) film na 2
Sweet_Gosia

Typowa reakcja po LSD- Zmierzch jest boski

użytkownik usunięty
Van_Dort

Bo jest !!!
Świetna historia,miłość,przekleństwo wampiryzmu.Przejmująca i piękna historia

ocenił(a) film na 1

i przekleństwwwo nudy

ocenił(a) film na 1
Van_Dort

oO odezwał się pis

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

Cholercia, miałam takie same skojarzenia.Ta gra i przygoda była zachwycająca.

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 1
Marcinekk

"Świetna historia,miłość,przekleństwo wampiryzmu.Przejmująca i piękna historia" - poległem.

ocenił(a) film na 1
Nen89

Świetna historia ludzi którzy u ciekli z psychiatryka mi mają przekleństwo sraki

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Ale film jest naprawdę dobry nie wiem czemu go tak ostro oceniasz..To jest naprawę dobry film.

ocenił(a) film na 1
lucyna63

Espania czy ta inna Pożegnanie z afryką 1/10 a Zmierzch 10/10 a to nie był dobry film ciekawy fajny ale na pewno nie był dobry (moim zdaniem) Sweet _Gosia Brudny Harry 1/10 idealny facet 10 czy tam 9 /10

ocenił(a) film na 8
Kileeer

A ja jednak obstaję przy swoim.

ocenił(a) film na 1
lucyna63

tak tylko , że dobre filmy to np Brudny Harry i trudno wymienić dalej

ocenił(a) film na 2
Sweet_Gosia

Ale ty serio mówisz?

Sweet_Gosia

Meh... typowa fanka Zmierzchu pewnie także Justin Bieber jest dla niej objawieniem na miarę Jezusa. Przejdzie jej nie bójcie się a jeśli nie....to trzeba zajebać siekierą dla dobra ludzkości.

ocenił(a) film na 5
crazy_race

nie jestem namiętną fanką Zmierzchu, ale ogólnie ta część sagi była ciekawa .. każdy ma tu prawo wyraić swoją opinie ;) nie ma co się spinać :)

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

Zobaczcie na oceny tego usera i nie komentujcie. Pier&@!@ny troll.

http://www.filmweb.pl/user/Sweet_Gosia/films

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

Zdecydowanie najgorsza część .

ocenił(a) film na 8

Moim zdaniem jest dobra.

Sweet_Gosia

Tak tak . Lubisz inteligentne filmy i nie banalnych aktorów ... Oceniłaś - Skazani na Shawshank , Pasja , na Ocenę 1. a BloodRayne , Zmierzch Na 10 .
Nie lubię czepiać siec o gusta . Ale nie pisz nic o inteligentnym kinie ... W sumie już wiem czemu takie gówniane filmy mają oceny po 8+ . Bo 13 latki wiedza co to inteligentny film . Justin Biber tez słuchasz ? i on tez gra inteligentna muzykę ….

użytkownik usunięty
Wuterrorysta

nie mogę czytać tego typu postów, bo mam odruch wymiotny. Krytykujesz kogoś, oczywiście uważasz, że będzie ci się chwalić zamiłowanie do inteligentnych filmów (czytaj nudnych i poważnych, o wojnie, na podstawie lektur itp). Dla niej zmierzch jest ciekawszym filmem i nic ci do tego. Ta 13 jest inteligentniejsza niż ty, bo nie ocenia niczyjego gustu. Pierwsza zasada kontaktu z innymi w psychologii-nie oceniaj. Chyba wpadka:P

Srata tata .. Psycholog sie znalaz przeczytaj jeszczae raz post i zastanow sie co napisales ? .. konie tematu