Jestem pod ogromnym wrażeniem! Film przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Cudowna Mieszanka horroru i romansu, jeszcze lepsza niż część pierwsza.
Aktorzy zagrali rewelacyjnie. Kristen Stewart świetnie pokazała swoje niezdecydowanie i rozdarcie między Jacobem a Edwardem, była też niezwykle wiarygodna w scenach cierpienia po rozstaniu z ukochanym. Taylor Lautner - OMG! jakie ciacho! mogłabym go schrupać! Klata super wyrzeźbiona, ech... A jako aktor też świetny - znakomicie pokazał dwoistość swojej natury: raz drapieżny a innym razem opiekuńczy. Pattison, ach, co tu dużo mówić - chłopak na medal. Obserwując jego bohatera, determinację i gotowość poświęcenia w imię miłości, w niejednym momencie uroniłam łezkę. Za Dakotą Fanning nie przepadam ale muszę przyznać że w przekonujący sposób przedstawiła postać Jane.
Pozostałe elementy filmu również genialne. Voulturi i wilkołaki pokazane doskonale - świetne efekty specjalne w kreowaniu postaci tych drugich. Zankomity klimat, piękne zdjęcia, cudowna muzyka. Film idealny - gorąco polecam wszystkim.
Ps. nie pytany milczy nieproszony nie wchodzi . Po hu**a się wpierd*lasz nie do swojej rozmowy ?? taki inteligent z ciebie a nie znasz tej zasady ..
A właśnie, że psycholog ze stażem:D. Dziewczyna opisuje zmierzch, bo się jej podoba. A ty wyjeżdżasz z inteligentnym kinem, no i niby o gusta się nie czepiasz lol
Psycholog 21 wieku . Chce naprawiać innych by w ten sposób leczyć swoje chore kompleksy. chcesz pouczać zacznij od siebie ...
Co 2 na psychologie idzie by naprawiać świat zapominając ze żeby kogoś naprawić pierwsze trzeba naprawić siebie .. powodzenia w zawodzie .. bo jak żyje te 30 lat tak w zżyciu nie spotkałem modrego psychologa… i prosiłem cię już koniec tematu bo nie do ciebie pisałem wielki obrońco pokrzywdzonych . 1 przykład jak to bardzo chcesz pomóc …. MasZ I Pomyśl , a czy weżniesz i pomyślisz ???... I
..........
MOJA WYPOWIEDZ nie była do opisu filmu tylko opisu profilu tej dziewczyny tego nie zauważyłeś/as bo opisu nie czytales/as ??
Dobrze koniec tematu, bo już mnie nudzi to wylewanie Pana/i uczuć. Poza tym ludzie nierozumiejący sarkazmu też mnie nudzą. Co do psychologów to skoro nie spotkał/a Pan/i mądrego widocznie często korzystał/a Pan/i z podobnych usług:)
Ja już wyraziłem swoje zdanie na ten temat . i Nie mam zamiaru pisać ani odpowiadać na żaden post....
Jeszcze dla przypomnienia ..
MOJA WYPOWIEDZ nie była do opisu filmu tylko opisu profilu !!..
Przeczytaj go może ;p a później bron dalej ;p Herosie pokrzywdzonych ;p ;) .........
O tym zakończeniu dyskusji czytam od któregoś postu:D Człowieku ogarnij się;p Do filmu, profilu co za różnica, trochę kultury, w wieku 30 lat by się przydało:)
Ojoj:P Cóż zmierzch był świetny, księżyc w nowiu średni, zaćmienie niezły, przed świtem tragiczny. Któryś raz z kolei piszę, że Stewart to drewno aktorskie. Postać Edwarda z filmu na film staje się żałośniejsza. Jako fanka części 1 jestem zawiedziona resztą.
czy ty masz jakiś problem ze sobą, kompleksy, pieniądze Ci się nie zgadzają? Co chwilę zaśmiecasz wpisy durnowatymi komentarzami bez poziomu. Próbujesz się dowartościować ? Czy nie możesz przeżyć tego że ktoś jest inny. Oświeć mnie z łaski swojej, a po za tym to ,,Zmierzch'' to zwykłe lekkie kino, a ty jak dzika świnia najeżdżasz na niego jak byś miała żal albo ksiądz nie dał Ci rozgrzeszenia.
niekoniecznie, ona zachowuje się tak jakby spieprzyli dzieło jej życia, bo na razie tak to wygląda.
bardzo niezrozumiałe co dla niektórych, ja je rozumiem i traktuję je jako obrazę uczuć religijnych, jedni wyznają Edłorda a inni Bellę. Dlatego powinna się zastanowić.
chodzi mi o księzyc w nowiu, osobiście nie przepadam za new moon i eclipse. ujdzie breaking dawn, ale zmierzch najlepiej wypadł.
I dlatego ma 3/10 każda następna cześć to męka w trakcie której człowiekowi po głowie chodzi tylko jedna myśl. ROZWAL TELEWIZOR NIE MĘCZ SIĘ. i myśl KIEDY TO SIE WRESZCIE SKOŃCZY
wiadomo jak się wszystko skończy, Edward odszedł bo Bella miała za długie miesiączki. Jak się okazało że ma menopauzę to wrócił. Edzio się oświadcza i funduje Belli tampony. W BD okazuje się że jednak wampir może puścić. Amen... ale kino lekkie i do oglądnięcia NA RAZ !
Ja daje 7/10. Możecie mnie uznać za nienormalną, ale ja mam to gdzieś. Możecie se też wchodzić na mój profil. Raczej nic ciekawego tam nie znajdziecie. To tyle w tej sprawie.
ii zatkało go i nie odpisał ^^
kompleksy to mało powiedziane , ten chłopak jest chory psychicznie.
nie jestem chorA psychicznie, ale przez ciebie będę potrzebowAŁA tego samego psychiatry co ty. A nie odpisywaŁAM bo mam tez życie prywatne mrrr.
Diablica jestem twoim fanem.
Co parę dni wchodzę na forum zmierzchu i patrzę jakie tym razem pochwały pod adresem napiszesz
Po pierwsze wooow! Komentarze typu: "Taylor Lautner - OMG! jakie ciacho! mogłabym go schrupać! Klata super wyrzeźbiona, ech... " świadczą, że naprawdę znasz się na grze aktorskiej - Al Pacino nie ma super klaty więc pewnie jest aktorem słabym co najwyżej przeciętnym. Po drugie filmy których nie znosisz czyli: "Egzorcysta", "Ojciec Chrzestny", "Mroczny Rycerz", "Lot nad kukułczym gniazdem" - nie są jak mówisz filmami słabymi i nudnymi. O "Egzorcyście" napisałaś: "Nie cierpię horrorów! A tego nie znoszę w szczególności. Powód? Po prostu się boję, ten film jest cholernie przerażający i obrzydliwy, potem spać nie mogę" - Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale taki jest właśnie cel kręcenia horrorów - mają przestraszyć widza! Przy okazji twój ukochany "Zmierzch" też się niestety zalicza do tego gatunku! To jak jest w końcu z tobą kochana Gosiu - nie cierpisz horrorów a Zmierzchowi dajesz 10/10???? Po trzecie piszesz, że "Hejterów mam w d_pie xD" - Kochana Gosiu nie wiem czy wiesz, ale sama jesteś hejterką - wynika z tego że masz siebie w d_pie, a świadczą o tym komentarze typu: "władca pierścieni to g_wno". Jak więc wytłumaczysz fakt, że na IMDb jak i również na Filmwebie mają takie wysokie średnie: "Egzorcysta" - 8,1 i 7,6 "Ojciec Chrzestny" - 9,2 i 8,8 "Mroczny Rycerz" - 9,0 i 8,0 "Lot nad kukułczym gniazdem" - 8,8 i 8,6 "Władca Pierścieni" odpowiednio - 8,8 8,7 8,9 i 8,2 8,4 8,4 a ten twój "Zmierzch" na IMDb od 4,5 do 5,8 a na Filmwebie od 5,7 do 6,6 - nie przyszło ci do głowy, że to może ty się mylisz, może te średnie coś znaczą i ten cały "Zmierzch" nie jest taki super, może drewniana Kristen Stewart i tragiczny Taylor Lautner nie są tak dobrymi aktorami, może słowo "rewelacyjnie" należałoby użyć w stosunku do roli Jacka Nicholsona w filmie "Lot nad kukułczym gniazdem". Ja wiem, że jesteś jeszcze dzieckiem i myślisz, że tylko ty możesz mieć racje, ale dlaczego "Władca Pierścieni: Powrót Króla" dostał 11 "Oscarów" (w tym za najlepszy film) a "Zmierzch" co najwyżej nominacje do "złotych malin" - czy naprawdę Ci ludzie aż tak się mylą???? Mam nadzieję, że moje słowa dadzą ci choć trochę do myślenia.