Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179123
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Jestem pod ogromnym wrażeniem! Film przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Cudowna Mieszanka horroru i romansu, jeszcze lepsza niż część pierwsza.
Aktorzy zagrali rewelacyjnie. Kristen Stewart świetnie pokazała swoje niezdecydowanie i rozdarcie między Jacobem a Edwardem, była też niezwykle wiarygodna w scenach cierpienia po rozstaniu z ukochanym. Taylor Lautner - OMG! jakie ciacho! mogłabym go schrupać! Klata super wyrzeźbiona, ech... A jako aktor też świetny - znakomicie pokazał dwoistość swojej natury: raz drapieżny a innym razem opiekuńczy. Pattison, ach, co tu dużo mówić - chłopak na medal. Obserwując jego bohatera, determinację i gotowość poświęcenia w imię miłości, w niejednym momencie uroniłam łezkę. Za Dakotą Fanning nie przepadam ale muszę przyznać że w przekonujący sposób przedstawiła postać Jane.
Pozostałe elementy filmu również genialne. Voulturi i wilkołaki pokazane doskonale - świetne efekty specjalne w kreowaniu postaci tych drugich. Zankomity klimat, piękne zdjęcia, cudowna muzyka. Film idealny - gorąco polecam wszystkim.

Wuterrorysta

Ps. nie pytany milczy nieproszony nie wchodzi . Po hu**a się wpierd*lasz nie do swojej rozmowy ?? taki inteligent z ciebie a nie znasz tej zasady ..

ocenił(a) film na 1
Wuterrorysta

Dobra jej zdanie każdy ma do niego prawo ...;/

użytkownik usunięty
Wuterrorysta

A właśnie, że psycholog ze stażem:D. Dziewczyna opisuje zmierzch, bo się jej podoba. A ty wyjeżdżasz z inteligentnym kinem, no i niby o gusta się nie czepiasz lol

Psycholog 21 wieku . Chce naprawiać innych by w ten sposób leczyć swoje chore kompleksy. chcesz pouczać zacznij od siebie ...
Co 2 na psychologie idzie by naprawiać świat zapominając ze żeby kogoś naprawić pierwsze trzeba naprawić siebie .. powodzenia w zawodzie .. bo jak żyje te 30 lat tak w zżyciu nie spotkałem modrego psychologa… i prosiłem cię już koniec tematu bo nie do ciebie pisałem wielki obrońco pokrzywdzonych . 1 przykład jak to bardzo chcesz pomóc …. MasZ I Pomyśl , a czy weżniesz i pomyślisz ???... I
..........
MOJA WYPOWIEDZ nie była do opisu filmu tylko opisu profilu tej dziewczyny tego nie zauważyłeś/as bo opisu nie czytales/as ??

użytkownik usunięty
Wuterrorysta

Dobrze koniec tematu, bo już mnie nudzi to wylewanie Pana/i uczuć. Poza tym ludzie nierozumiejący sarkazmu też mnie nudzą. Co do psychologów to skoro nie spotkał/a Pan/i mądrego widocznie często korzystał/a Pan/i z podobnych usług:)

Ale ty musisz byc zadufany/a w sobie .

użytkownik usunięty
Wuterrorysta

Przechodzimy do ataku, co?;p

Ja już wyraziłem swoje zdanie na ten temat . i Nie mam zamiaru pisać ani odpowiadać na żaden post....
Jeszcze dla przypomnienia ..
MOJA WYPOWIEDZ nie była do opisu filmu tylko opisu profilu !!..
Przeczytaj go może ;p a później bron dalej ;p Herosie pokrzywdzonych ;p ;) .........

użytkownik usunięty
Wuterrorysta

O tym zakończeniu dyskusji czytam od któregoś postu:D Człowieku ogarnij się;p Do filmu, profilu co za różnica, trochę kultury, w wieku 30 lat by się przydało:)

Aaaa . idz w hu** ...

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

Ojoj:P Cóż zmierzch był świetny, księżyc w nowiu średni, zaćmienie niezły, przed świtem tragiczny. Któryś raz z kolei piszę, że Stewart to drewno aktorskie. Postać Edwarda z filmu na film staje się żałośniejsza. Jako fanka części 1 jestem zawiedziona resztą.

Sweet_Gosia

tłajlajt jest "nawalanka dla najmlodszych widzow" <3

ocenił(a) film na 3
victrish

czy ty masz jakiś problem ze sobą, kompleksy, pieniądze Ci się nie zgadzają? Co chwilę zaśmiecasz wpisy durnowatymi komentarzami bez poziomu. Próbujesz się dowartościować ? Czy nie możesz przeżyć tego że ktoś jest inny. Oświeć mnie z łaski swojej, a po za tym to ,,Zmierzch'' to zwykłe lekkie kino, a ty jak dzika świnia najeżdżasz na niego jak byś miała żal albo ksiądz nie dał Ci rozgrzeszenia.

mf_loves

Wiesz niektórzy ludzie maja żal do producentów że nakręcili ten film

ocenił(a) film na 3
sentia

niekoniecznie, ona zachowuje się tak jakby spieprzyli dzieło jej życia, bo na razie tak to wygląda.

mf_loves

po prostu sobie robi żarty

ocenił(a) film na 3
sentia

bardzo niezrozumiałe co dla niektórych, ja je rozumiem i traktuję je jako obrazę uczuć religijnych, jedni wyznają Edłorda a inni Bellę. Dlatego powinna się zastanowić.

mf_loves

Obraza uczuc religijnych? EEE?
Nie wyolbrzymiajmy

ocenił(a) film na 3
sentia

raczej wyolbrzymiasz przez ta ocenę. dałabym 2 chociaż dobra muzyka.

mf_loves

Zmierzch dostał u mnie 3/10 za muzykę i klimat w miarę

ocenił(a) film na 3
sentia

chodzi mi o księzyc w nowiu, osobiście nie przepadam za new moon i eclipse. ujdzie breaking dawn, ale zmierzch najlepiej wypadł.

mf_loves

I dlatego ma 3/10 każda następna cześć to męka w trakcie której człowiekowi po głowie chodzi tylko jedna myśl. ROZWAL TELEWIZOR NIE MĘCZ SIĘ. i myśl KIEDY TO SIE WRESZCIE SKOŃCZY

ocenił(a) film na 3
sentia

wiadomo jak się wszystko skończy, Edward odszedł bo Bella miała za długie miesiączki. Jak się okazało że ma menopauzę to wrócił. Edzio się oświadcza i funduje Belli tampony. W BD okazuje się że jednak wampir może puścić. Amen... ale kino lekkie i do oglądnięcia NA RAZ !

mf_loves

LEPIEJ ZAJMIJ SIE DIABLICA

ocenił(a) film na 5
victrish

Ja daje 7/10. Możecie mnie uznać za nienormalną, ale ja mam to gdzieś. Możecie se też wchodzić na mój profil. Raczej nic ciekawego tam nie znajdziecie. To tyle w tej sprawie.

ocenił(a) film na 1
victrish

Eee ? Po co do niej piszesz?

ocenił(a) film na 3
victrish

w jakim sensie ?

ocenił(a) film na 4
mf_loves

Popatrz na inteligentne posty Diablicy to się domyślisz.

ocenił(a) film na 3
FightClub_2

inteligencją dziewczyna nie grzeszy,ale cóż, pastwić się nie będę.

ocenił(a) film na 9
mf_loves

ii zatkało go i nie odpisał ^^
kompleksy to mało powiedziane , ten chłopak jest chory psychicznie.

ocenił(a) film na 4
Diablicaaa

Może ten chłopak ma swoje życie i nie oczekuje twoich odpowiedzi całymi dniami.

ocenił(a) film na 9
FightClub_2

wszystko możliwe

ocenił(a) film na 3
Diablicaaa

nie jestem chorA psychicznie, ale przez ciebie będę potrzebowAŁA tego samego psychiatry co ty. A nie odpisywaŁAM bo mam tez życie prywatne mrrr.

ocenił(a) film na 9
mf_loves

chodziło mi o victrish

ocenił(a) film na 4
Diablicaaa

To rób odnośnik do victrish a nie mf_loves.

Diablicaaa

Diablica jestem twoim fanem.

Co parę dni wchodzę na forum zmierzchu i patrzę jakie tym razem pochwały pod adresem napiszesz

ocenił(a) film na 1
victrish

Aha ,,<3" Brawo !

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

Film owszem genialny ale nie biore do serca opinii trolla....

♥ROBERT♥

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

Mnie również film się bardzo podobał nie nudziłam się wcale;-))Super

ocenił(a) film na 1
Sweet_Gosia

Po pierwsze wooow! Komentarze typu: "Taylor Lautner - OMG! jakie ciacho! mogłabym go schrupać! Klata super wyrzeźbiona, ech... " świadczą, że naprawdę znasz się na grze aktorskiej - Al Pacino nie ma super klaty więc pewnie jest aktorem słabym co najwyżej przeciętnym. Po drugie filmy których nie znosisz czyli: "Egzorcysta", "Ojciec Chrzestny", "Mroczny Rycerz", "Lot nad kukułczym gniazdem" - nie są jak mówisz filmami słabymi i nudnymi. O "Egzorcyście" napisałaś: "Nie cierpię horrorów! A tego nie znoszę w szczególności. Powód? Po prostu się boję, ten film jest cholernie przerażający i obrzydliwy, potem spać nie mogę" - Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale taki jest właśnie cel kręcenia horrorów - mają przestraszyć widza! Przy okazji twój ukochany "Zmierzch" też się niestety zalicza do tego gatunku! To jak jest w końcu z tobą kochana Gosiu - nie cierpisz horrorów a Zmierzchowi dajesz 10/10???? Po trzecie piszesz, że "Hejterów mam w d_pie xD" - Kochana Gosiu nie wiem czy wiesz, ale sama jesteś hejterką - wynika z tego że masz siebie w d_pie, a świadczą o tym komentarze typu: "władca pierścieni to g_wno". Jak więc wytłumaczysz fakt, że na IMDb jak i również na Filmwebie mają takie wysokie średnie: "Egzorcysta" - 8,1 i 7,6 "Ojciec Chrzestny" - 9,2 i 8,8 "Mroczny Rycerz" - 9,0 i 8,0 "Lot nad kukułczym gniazdem" - 8,8 i 8,6 "Władca Pierścieni" odpowiednio - 8,8 8,7 8,9 i 8,2 8,4 8,4 a ten twój "Zmierzch" na IMDb od 4,5 do 5,8 a na Filmwebie od 5,7 do 6,6 - nie przyszło ci do głowy, że to może ty się mylisz, może te średnie coś znaczą i ten cały "Zmierzch" nie jest taki super, może drewniana Kristen Stewart i tragiczny Taylor Lautner nie są tak dobrymi aktorami, może słowo "rewelacyjnie" należałoby użyć w stosunku do roli Jacka Nicholsona w filmie "Lot nad kukułczym gniazdem". Ja wiem, że jesteś jeszcze dzieckiem i myślisz, że tylko ty możesz mieć racje, ale dlaczego "Władca Pierścieni: Powrót Króla" dostał 11 "Oscarów" (w tym za najlepszy film) a "Zmierzch" co najwyżej nominacje do "złotych malin" - czy naprawdę Ci ludzie aż tak się mylą???? Mam nadzieję, że moje słowa dadzą ci choć trochę do myślenia.

ocenił(a) film na 2
matysek150

Nie zauważyłeś ,że to prowokacja?

ocenił(a) film na 1
Sweet_Gosia

Typowy pokemon. Twój profil woła o pomstę do nieba.