Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147669
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Klasyk

ocenił(a) film na 10

Nie muszę chyba dalej pisać, zastąpię ten film wyrazem klasyk. Wszystko jest idealnie
dopracowane, ten film zasługuję na takie słowo.

Diablicaaa

Diablicaaa gdzieś się nam podziałaaa ???

rodzice dali ci szlaban na komputer? no wcale bym się nie zdziwiła skoro robisz z siebie takie głupiutkie durniątko

victrish

Y, y. Codziennie jest online, wczoraj udzielała się na forum "Plotkary". Obraziła się na nas lub czuje się za bardzo przytłoczona sławą, jaką uzyskała na tym forum. :>

ocenił(a) film na 2
sand_witch101

Albo się nas boi ^^

FightClub_2

DIABLICAAA WRÓCIŁAAA!
http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22%3A+Przed+%C5%9Bwitem.+Cz%C4%99%C5 %9B%C4%87+2-2012-580710/discussion/Dla+fan%C3%B3w.+TYLKO+!,1924173?page=3

ocenił(a) film na 2
sand_witch101

Oooo <3

ocenił(a) film na 2
Diablicaaa

Myslę, że jako kultowa w światowym kinie zapisała sie scena kiedy Bella goli nogi.

ocenił(a) film na 10
sinusitis

dokładnie ^^

ocenił(a) film na 2
sinusitis

haha xD

sinusitis

No, pewnie. :) Przecież ta scena jest kwintesencją prawdziwej Sztuki. Golarka - ten symbol kobiecości, przemiany Belli z Brzydkiego Kaczątka w pięknego Łabędzia. Alegoria zmysłowości i chęci zaimponowania ukochanemu mężczyźnie. Metafizyka w pełnym wymiarze, jakiej nie powstydziłby się sam Terrence Mallick. Tylko nieliczni są w stanie dostrzec ukryte w tym epizodzie przesłanie. Przesłanie mówiące o tym, że piękno zależy od drobnych, czasem niepozornych gestów. Że prawdziwa miłość nie potrzebuje spektakularnych wyczynów.

To tylko jedna z wielu interpretacji. Bo prawdziwe dzieło sztuki nigdy nie zostanie odczytane do końca. I właśnie w tej tajemnicy tkwi jego artyzm. To niesamowite mistrzostwo w tak prozaicznej, jakby się zdawało, scenie zawrzeć przesłanie, które wpłynie na życie przyszłych pokoleń. Zestarzejemy się i umrzemy, ale sława artysty nie przeminie. Będzie trwała, coraz potężniejsza, odkrywana przez nasze dzieci i wnuki. Ta scena na stałe wejdzie do kanonu dzieł, które winien znać każdy wykształcony człowiek. Bo bez tego sens jego życia nigdy nie zostanie odkryty.

Twórczość tego reżysera powinna być pisana przez duże TFU. Wtedy dopiero oddamy należną mu cześć. To niepojęte, stworzyć dzieło, które wywołuje tyle różnych emocji, a wszystkie tak samo silne.
Równać się z nim może tylko ten, co pisze komunikaty o błędach w Windowsie.
http://dowcipy-komputerowe.humoris.pl/dowcip/5956/byl-sobie-kiedys-czlowiek-ktor y-juz-w-bardzo-wczesnej-mlodosci-marzyl-by

sand_witch101

sand_witch hahaha... wiesz, że Twoja odpowiedź jest genialna ;)? Twój tekst powinien być dodawany do kazdego pudełka z filmem Zmierzch !
Diss na Zmierzch, diss na Diablic-tfu-cę :D

sinusitis

hahhaah scena kultowa w światowym kinie hahaha

użytkownik usunięty
Diablicaaa

Ależ ludziska przecież to jest klasyk xD
Klasyk w dziedzinie kiczu. Wątpię by ktokolwiek powtórzył tak oszałamiająco męczące, nudne i dobijające dzieło jak to! Zobaczycie za dobrych parę lat na ceremonii złotych malin powinno się mawiać "nagroda za najgorszy film roku, ale i tak nie udało Ci się prześcignąć klasyki tego gatunku jakim jest Saga Zmierzch" - mówię wam klasyk xD

Ps. A scena golenia nóg normalnie zajmie miejsce słynnego pocałunku Scarlet O'Hary xP

Na „Zmierzch” zaciągnęli mnie znajomi – komuś udało się załatwić darmowe wejścia ;)
Z mojego punktu widzenia była to bardziej komedia, nieźle się uśmiałam podczas scen z wilkołakami ;)
W ostatni weekend oglądaliśmy ponownie ze znajomymi na VOD na ence – nie możemy się doczekać 2. części!!!

użytkownik usunięty
waclawa150

Ja w wakacje z siostrami włączyłyśmy sobie Zmierzch bez głosu i robiłyśmy za dubbing - płakałyśmy ze śmiechu z własnych pomysłów ;)

ocenił(a) film na 2

Muszę ten pomysł wykorzystać :D

użytkownik usunięty
FightClub_2

Polecam! Zabójcze xD

Diablicaaa

hahahahahahahaha więcej nie muszę dodawać.

Diablicaaa

hahahahaahahhaha you've made my day hahahaahh

Diablicaaa

Uważasz ten film za klasyk? Dziecko ile ty masz lat?Jak można oceniać to coś jako arcydzieło? Ja uważam, że zmierzch to film dla głupiutkich nastolatek (takich jak ty), które marzą, że pewnego dnia pojawi się "ich Edward", przemieni ich w wampira i będą żyli długo i szczęśliwe. hahahhahhahahhaha nie wytrzymam.

ocenił(a) film na 10
Izabella225

o gustach się nie dyskutuje " dziecko "

Diablicaaa

Ja tylko wyrażam swoją opinię, i dziwię się że można mieć gust na tak niskim poziomie i uważać to coś z arcydzieło.

ocenił(a) film na 10
Izabella225

@ Uważasz ten film za klasyk? Dziecko ile ty masz lat?Jak można oceniać to coś jako arcydzieło? Ja uważam, że zmierzch to film dla głupiutkich nastolatek (takich jak ty), które marzą, że pewnego dnia pojawi się "ich Edward"

i ty nie dyskutujesz o gustach?
przeczytaj parę razy swoje posty za nim klikniesz " wyślij " ..

Diablicaaa

Pokaż mi gdzie ja tu napisałam, że nie dyskutuję o gustach.Napisałam, że wyrażam swoją opinię. Naucz się czytać ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 10
Izabella225

bożee ... bachorze to jest dyskusja na temat gustu, ślepy albo niedorozwinięta? " Jak można oceniać to coś jako arcydzieło? Ja uważam, że zmierzch to film dla głupiutkich nastolatek "
Musisz mieć bardzo płytki charakter skoro nie potrafisz przyznać ...

Mam nadzieję że coś wywnioskowałaś z tej " dyskusji " , skoro mam cię tego nie nauczyła.

Diablicaaa

hahahahahahah nie no teraz to naprawdę mnie rozśmieszyłaś. Może najpierw skończ gimnazjum a potem zacznij mnie pouczać. Wiesz co wywnioskowałam z tej dyskusji, że nie ma co się kłócić z dziećmi na poziomie intelektualnym szkoły podstawowej.

Izabella225

i powtarzam naucz się czytać ze zrozumieniem

ocenił(a) film na 2
Izabella225

Izabela nie ma co się męczyć ten troll już tak ma :P Obraziłaś jej życiodajny zmierzch to teraz będzie cię atakować.

FightClub_2

Po prostu napisałam swoją opinię, nie rozumiem dlaczego ona nie może zrozumieć że nie wszystkim się podoba ten głupi film. Ale atakami dziecka z podstawówki to ja się akurat nie przejmuje :)

ocenił(a) film na 2
Izabella225

Tak już po prostu jest. Mnie tam od zawsze bawiły takie głupiutkie komentarze zawziętych fanek :D

Diablicaaa

Zgadzam się z tobą. Moim zdaniem mało jest tak dobrych filmów jak zmierzch.Mam nadzieję, że niektóre dzieci przestaną się w końcu go czepiać i może w końcu go zrozumieją.

julia___4

to jest prawdziwy klasyk w historii kina

julia___4

hahah widać, że mało filmów dziecko oglądałaś.

Izabella225

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

julia___4

Bo tym swoim komentarzem obrażasz filmy, które naprawdę zasługują na miano klasyku.

Izabella225

A napewno te twoje nadęte filmy zasługują na miamo klasyku.hahahah nie dorastają zmierzchowi do pięt.

julia___4

Mogłabyś podać przykłady tych filmów

Izabella225

Powinnaś sama to widzieć.
Ja ci nie będę dziecko mówić.

julia___4

Widzisz nawet nie umiesz podać. Twoje zachowanie tylko potwierdza moje przekonanie, że zmierzch oglądają tylko głupiutkie nastolatki.

julia___4

Żałosny jesteś bachorku potworku.

sentia

ciekawe na jakiej podstawie oceniasz mój wiek

julia___4

Po prostu żadna dojrzała osoba nie napisała by takich głupot. Może się najpierw dziecko naucz co to klasyk a później coś komentuj.

Izabella225

Ty już weź się nawet nie odzywaj -.- bo nie masz za grosz gustu filmowego.

julia___4

zresztą jak wy wszyscy krytykujecie coś czego nie rozumiecie.

julia___4

Hahahaha super! jesteś tu jeden dzień i juz podskakujesz:P Nie wróżę ci łatwego życia na tym portalu.

sentia

Ja tylko wyrażam swoją opinię

ocenił(a) film na 2
julia___4

Obrażając innych ;)

FightClub_2

sorry ale wy też mnie obrażacie a szcegółnie ta idiotka bez gustu.

julia___4

Przepraszam a niby czym ona cię obraziła?

sentia

no po pierwsze obraziła mój ulubiony film po drugie obraziła osoby oglądające zmierzch po trzecie powiedziała że nie mam gustu

julia___4

Hahahahah.... i ma racje Zmierzch to denna bajeczka dla nastolatek. Aktorzy wykazują całkowity brak talentu aktorskiego. Ino muzyka jest znośna.
Nie obraziła tych osób! I Stwierdziła tylko fakt iż nie masz gustu.
Proste i logiczne