Nie muszę chyba dalej pisać, zastąpię ten film wyrazem klasyk. Wszystko jest idealnie
dopracowane, ten film zasługuję na takie słowo.
Diablicaaa gdzieś się nam podziałaaa ???
rodzice dali ci szlaban na komputer? no wcale bym się nie zdziwiła skoro robisz z siebie takie głupiutkie durniątko
Y, y. Codziennie jest online, wczoraj udzielała się na forum "Plotkary". Obraziła się na nas lub czuje się za bardzo przytłoczona sławą, jaką uzyskała na tym forum. :>
DIABLICAAA WRÓCIŁAAA!
http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22%3A+Przed+%C5%9Bwitem.+Cz%C4%99%C5 %9B%C4%87+2-2012-580710/discussion/Dla+fan%C3%B3w.+TYLKO+!,1924173?page=3
Myslę, że jako kultowa w światowym kinie zapisała sie scena kiedy Bella goli nogi.
No, pewnie. :) Przecież ta scena jest kwintesencją prawdziwej Sztuki. Golarka - ten symbol kobiecości, przemiany Belli z Brzydkiego Kaczątka w pięknego Łabędzia. Alegoria zmysłowości i chęci zaimponowania ukochanemu mężczyźnie. Metafizyka w pełnym wymiarze, jakiej nie powstydziłby się sam Terrence Mallick. Tylko nieliczni są w stanie dostrzec ukryte w tym epizodzie przesłanie. Przesłanie mówiące o tym, że piękno zależy od drobnych, czasem niepozornych gestów. Że prawdziwa miłość nie potrzebuje spektakularnych wyczynów.
To tylko jedna z wielu interpretacji. Bo prawdziwe dzieło sztuki nigdy nie zostanie odczytane do końca. I właśnie w tej tajemnicy tkwi jego artyzm. To niesamowite mistrzostwo w tak prozaicznej, jakby się zdawało, scenie zawrzeć przesłanie, które wpłynie na życie przyszłych pokoleń. Zestarzejemy się i umrzemy, ale sława artysty nie przeminie. Będzie trwała, coraz potężniejsza, odkrywana przez nasze dzieci i wnuki. Ta scena na stałe wejdzie do kanonu dzieł, które winien znać każdy wykształcony człowiek. Bo bez tego sens jego życia nigdy nie zostanie odkryty.
Twórczość tego reżysera powinna być pisana przez duże TFU. Wtedy dopiero oddamy należną mu cześć. To niepojęte, stworzyć dzieło, które wywołuje tyle różnych emocji, a wszystkie tak samo silne.
Równać się z nim może tylko ten, co pisze komunikaty o błędach w Windowsie.
http://dowcipy-komputerowe.humoris.pl/dowcip/5956/byl-sobie-kiedys-czlowiek-ktor y-juz-w-bardzo-wczesnej-mlodosci-marzyl-by
sand_witch hahaha... wiesz, że Twoja odpowiedź jest genialna ;)? Twój tekst powinien być dodawany do kazdego pudełka z filmem Zmierzch !
Diss na Zmierzch, diss na Diablic-tfu-cę :D
Ależ ludziska przecież to jest klasyk xD
Klasyk w dziedzinie kiczu. Wątpię by ktokolwiek powtórzył tak oszałamiająco męczące, nudne i dobijające dzieło jak to! Zobaczycie za dobrych parę lat na ceremonii złotych malin powinno się mawiać "nagroda za najgorszy film roku, ale i tak nie udało Ci się prześcignąć klasyki tego gatunku jakim jest Saga Zmierzch" - mówię wam klasyk xD
Ps. A scena golenia nóg normalnie zajmie miejsce słynnego pocałunku Scarlet O'Hary xP
Na „Zmierzch” zaciągnęli mnie znajomi – komuś udało się załatwić darmowe wejścia ;)
Z mojego punktu widzenia była to bardziej komedia, nieźle się uśmiałam podczas scen z wilkołakami ;)
W ostatni weekend oglądaliśmy ponownie ze znajomymi na VOD na ence – nie możemy się doczekać 2. części!!!
Ja w wakacje z siostrami włączyłyśmy sobie Zmierzch bez głosu i robiłyśmy za dubbing - płakałyśmy ze śmiechu z własnych pomysłów ;)
Uważasz ten film za klasyk? Dziecko ile ty masz lat?Jak można oceniać to coś jako arcydzieło? Ja uważam, że zmierzch to film dla głupiutkich nastolatek (takich jak ty), które marzą, że pewnego dnia pojawi się "ich Edward", przemieni ich w wampira i będą żyli długo i szczęśliwe. hahahhahhahahhaha nie wytrzymam.
Ja tylko wyrażam swoją opinię, i dziwię się że można mieć gust na tak niskim poziomie i uważać to coś z arcydzieło.
@ Uważasz ten film za klasyk? Dziecko ile ty masz lat?Jak można oceniać to coś jako arcydzieło? Ja uważam, że zmierzch to film dla głupiutkich nastolatek (takich jak ty), które marzą, że pewnego dnia pojawi się "ich Edward"
i ty nie dyskutujesz o gustach?
przeczytaj parę razy swoje posty za nim klikniesz " wyślij " ..
Pokaż mi gdzie ja tu napisałam, że nie dyskutuję o gustach.Napisałam, że wyrażam swoją opinię. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
bożee ... bachorze to jest dyskusja na temat gustu, ślepy albo niedorozwinięta? " Jak można oceniać to coś jako arcydzieło? Ja uważam, że zmierzch to film dla głupiutkich nastolatek "
Musisz mieć bardzo płytki charakter skoro nie potrafisz przyznać ...
Mam nadzieję że coś wywnioskowałaś z tej " dyskusji " , skoro mam cię tego nie nauczyła.
hahahahahahah nie no teraz to naprawdę mnie rozśmieszyłaś. Może najpierw skończ gimnazjum a potem zacznij mnie pouczać. Wiesz co wywnioskowałam z tej dyskusji, że nie ma co się kłócić z dziećmi na poziomie intelektualnym szkoły podstawowej.
Izabela nie ma co się męczyć ten troll już tak ma :P Obraziłaś jej życiodajny zmierzch to teraz będzie cię atakować.
Po prostu napisałam swoją opinię, nie rozumiem dlaczego ona nie może zrozumieć że nie wszystkim się podoba ten głupi film. Ale atakami dziecka z podstawówki to ja się akurat nie przejmuje :)
Tak już po prostu jest. Mnie tam od zawsze bawiły takie głupiutkie komentarze zawziętych fanek :D
Zgadzam się z tobą. Moim zdaniem mało jest tak dobrych filmów jak zmierzch.Mam nadzieję, że niektóre dzieci przestaną się w końcu go czepiać i może w końcu go zrozumieją.
A napewno te twoje nadęte filmy zasługują na miamo klasyku.hahahah nie dorastają zmierzchowi do pięt.
Widzisz nawet nie umiesz podać. Twoje zachowanie tylko potwierdza moje przekonanie, że zmierzch oglądają tylko głupiutkie nastolatki.
Po prostu żadna dojrzała osoba nie napisała by takich głupot. Może się najpierw dziecko naucz co to klasyk a później coś komentuj.
Hahahaha super! jesteś tu jeden dzień i juz podskakujesz:P Nie wróżę ci łatwego życia na tym portalu.
no po pierwsze obraziła mój ulubiony film po drugie obraziła osoby oglądające zmierzch po trzecie powiedziała że nie mam gustu