PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Z pokazów przedpremierowych ukazała się recenzja na portalu imbd

*** This review may contain spoilers ***

Let me first say that the first two Twilight saga was plain rubbish and dull, i didn't understand anything; it hurts. But few days ago, Summit Entertainment gave the cast & crew a PRE- SCREENING of the TWILIGHT SAGA: ECLIPSE. It was probably the best out of the others. The acting was great. They saved the best for this one. In this film, the film changed into a very dark perspective. The Movie starts of with the Riley, transforming him into a Vampire. The darkness of the film just gives me a "WOW". Technically, i didn't like Robert's acting or Kristen. But the visuals makes Robert look so HOT in different ways. The wolf pack had way more screen time. In this one, they had less talk and plan but more ACTION pack.

Overall, I'll give this film a 7.9/10-A Oscar NOMINEE for Best Music

http://www.imdb.com/title/tt1325004/

kubalex

Nooooo,to ja sie ciesze.Faktycznie,na zdjeciach Robert wygladal nieciekawie ,ale w scenkach calkiem dobrze.No i duzo akcji...fajnie fajnie.

Oleska1990

No ja też. I co raz częściej widzę komentarze dotyczące muzyki i bezpośredniej nominacji do Oscara za nią. Robi się ciekawie.

kubalex

Dokladnie.Tego im -i nam -zycze. Ale bylby numer!!!!!!!!

Oleska1990

no i to mi się podoba - jeżeli to oczywiście prawda:)))))) to superka

użytkownik usunięty
Agila34

no i fajnie tylko co na to siurek powie hehehhehe

siurek co powie każdy wie - nic nowego niestety - wypala się nieborak, bo krytyka zjada jego samego od środka. Nie ma nieboże dystansu do samego siebie i to go w końcu zabije.

ocenił(a) film na 9
Agila34

Oby jak najszybciej;)

użytkownik usunięty
dublinek88

nie no poczekajcie niech sie chłopak wyszumi bo jak potem zostanie policjantem to jeszcze z frustraci pobije jakiegos dzieciaka i co bedzie? Bądzmy wspaniałomyślni :))

ocenił(a) film na 9

Nie wiem czy potrafię być, aż tak wspaniałomyślna;)Powoli kończy mi się cierpliwość.

użytkownik usunięty

A w ogóle skąd wiesz, że on zrozumie tekst napisany po angielsku?? xP Chyba że mu jego "Loża do spraw wykluczeń" przetłumaczy:P

użytkownik usunięty

no wiesz nie zakładałam ze siurekk zrozumie liczyłam własnie na ta jego ekipe:)

użytkownik usunięty

a ty co tutaj robisz? tez lubisz Sage? bo wiesz faceci lubiący sage sa przez siurka podwójnie tępieni no bo jak facet moze wogóle lubiec cos takiego??

użytkownik usunięty

Książek nie czytałem, a na Zmierzch (film) wyciągnęła mnie moja dziewczyna xD Lubię dużo filmów, różnych gatunków. Ten nawet mi się podobał (tak samo jak new moon), a na eclipse też pewnie mnie dziewczyna wyciągnie:P Tak więc za super wielkiego fana mnie uznać nie można, ale sagę lubię^^

użytkownik usunięty

no wiesz ja zbzikowana fanka tez nie jestem bardziel lubie ksiązkową wersje a na filmy chodze bo jestem ciekawa jak to zrobią. NM srednio mi sie podobało zobaczymy jak bedzie z Zaćmieniem

użytkownik usunięty

Poza tym chłopak mojej siostry przeczytał wszystkie cztery tomy (pożyczył od niej) i też mu się podobały... W mojej klasie z lo chyba z połowa klasy widziała ten film ( a klasa składała się z6 dziewczyn i 28 chłopaków) - niektórym się podobał, niektórym nie... Więc nie zgodzę się że chłopacy nie mogą lubić filmów/książek... zależy od gustu...

użytkownik usunięty

nie no to ja nie zaprzecza ze facetowi tez sie moze saga podobac poprostu siurek uwaza ze chłopakowi nie przystoi interesowac sie takim "czyms"

użytkownik usunięty

Wiesz, chłopakowi nie przystoi wiele różnych rzeczy np obrażać kobiety (a tym bardziej uderzyć). A o ile się nie mylę to w jednym z topików siurek nazwał dziewczynę "pizdą"...

Cytaty wypowiedzi siurka z "Jacob czy Edward":
"u widze ze tu mamy sabat czarownic, samych zdurnialych dzicinnych slodkich idiotek.
i moje znajome dobre: balbinek 88 i kochana asik 110 pozdrawim dzieci"
i drugi:
"ty idz i sie pobaw pizdo ja bede dyskutowal nadal. hehe"

użytkownik usunięty

tylko wiesz to ze ja napisze ze siurek jest chłopakiem to tylko tak zeby go nie urazic i nie znizac sie do jego poziomu. Bo chłopaczkiem to on moze jest z racji płci ale prawdziwym facetem to juz niestety watpliwe :)

Pozatym gdybym sie przejmowała kazdym takim osobnikiem który nazwałby mnie idiotka nawet nie znając mnie to chyba zaczełabym w to wierzyc i jeszcze zrobiła cos głupiego a tak to olewka :)

użytkownik usunięty

Zgadzam się:) A właściwie to odpowiedz mi szczerze: kto na tym forum bierze jego słowa na serio ( nie licząc samego siurka)?:P

ocenił(a) film na 10

Mógłby ktoś przetłumaczyć tę recenzję? :)

użytkownik usunięty
michalbk

no wiesz ja na serio wziełam te obraźliwe teksty pod adresem wszystkich ale nie zebym sie tym poczuła urażona poporstu wkurza mnie ktoś kto ocenia człowieka nawet go nie znając i to jeszcze w taki sposób filmu nie widział ksiązki nie czytał ale ma tak duzo do powiedzenia na ten temat ze az oczy bola od czytania

użytkownik usunięty

Mnie też denerwują teksty w stylu: Nie widziałem filmu, nie czytałem książki ale wiem, że to jest gniot. Tak samo jak Horry Porrter... No cóż trzeba się pogodzić z tym, że na świecie są takie osoby (np siurek) bo nie jesteśmy w stanie tego zmienić... No cóż, siurek po prostu chce wywołać zamieszanie i zainteresowanie wokół swojej osoby (jak już pisałem pewnie jest egocentrykiem, nie ma znajomych, a internet to dla niego jedyne środowisko w którym może siebie idealizować)

użytkownik usunięty

zgadzam sie z Tobą w 100% -dajmy sie siurkowi wyszalec niech chłopak ma cos z zycia :))

użytkownik usunięty

Ehhh... tylko co to za życie?? :/

użytkownik usunięty

no wiesz na to juz akurat wpływu zadnego nie mamy jesli czytałes wypowiedzi Siurka tylko serio dziwi mnie czemu on jeszcze nie zareagował czyzby naprawde sie mu znudziło i sobie odpuscił?? moze skoczył na inne forum troche sie popanoszyc??? nie nosiurku wróććććććć ....:))

użytkownik usunięty

Coś czuję że to cisza przed burzą:P Choć to, że obecnie panoszy się po innych forach pozostawiając intelektualne spustoszenie też jest prawdopodobne:)

ocenił(a) film na 7
kubalex

mało profesjonalna ale ciekawa recenzja:) ale ilu widzów tyle opinii. Fajnie się ją czyta, bo chyba tego oczekujemy, mamy nadzieję, że ta część będzie znacznie lepsza od poprzedniej. Wierzę po cichu w możliwości Slade'a, choć różnie mu filmy wychodziły.
Trzymam mocno kciuki za Eclipse, wierze, że nie będę tak mocno rozczarowana jak po New Moon.
W sumie zawsze lepiej być mile zaskoczonym niż srogo rozczarowanym

Soulgray

Co prawda to prawda.
Troche sie rozczarowałem opinią o aktorstwie (znowu) bo Kristen ma możliwości, ale z filmu na film (jeśli chodzi o sagę, bo np The Runoways - Boska ) gra coraz dziwniej...

kubalex

No wlasnie jak rozumiec to zdanie o aktorstwie: Robert albo Kristen ?

użytkownik usunięty
Oleska1990

Według mnie autorowi chodziło o to, że "nie lubiłem aktorstwa Roberta czy Kristen".

Znaczy ostatecznie :nie llubilem/nie podobala mi sie gra aktorska Roberta I Kristen ?

Oleska1990

Autor napisał, że gra aktorska zarówna Kristen jak i Roberta nie przypadła mu do gustu.. Czyli mu się nie podobało.

użytkownik usunięty
Oleska1990

Wydaje mi się że tak... choć wtedy musiałoby być "(...)Robert's acting or Kristen's" Całe zdanie ja bym przetłumaczył tak: "Od strony technicznej, nigdy (lub: wcześniej - trudno to oddać po polsku:P) nie lubiłem gry aktorskiej Roberta czy Kristen"

użytkownik usunięty
kubalex

Śmiem twierdzić, iż jest inaczej. W każdej części pokazuje zupełnie wyrównany poziom kompletnego braku umiejętnosci aktorskich.
Jeżeli rzeczywiście w innych filmach gra lepiej, to zakładam, że tylko wersja nieśmiałej, żyjącej we własnym świecie dziewczyny to dla niej otwarta buzia i mina wolnomyśliciela. Może lepiej by było, gdyby nie brała już takich ról.

Nie wiem czy możemy uznać rolę w The Runaways za nieśmiałą... Gra tam ostro i można wręcz uzyskać wrażenie, że bez żadnych granic.
Była naprawdę dobra.
Teraz czekam by obejrzeć jeszcze raz, ale w Polsce.

użytkownik usunięty
kubalex

Miałam na myśli rolę w Zmierzchu. Runaways nie widziałam. Nic z Kristenką oprócz Sagi nie oglądałam, ale nie narzekam.

To polecam inne jej filmy.. Rola w Zmierzchu.. hmm wg mnie można to określić tak..
Twilight : 7-8
New Moon : 5-6
Eclipse ( zwiastuny) : około 4

użytkownik usunięty
kubalex

Dla mnie ogólnie jedynka. Patrząc na nią naprawdę nie wiem co chce przekazać swoją grą, a raczej miną, bo jej "repertuar" zdaje się ograniczać tylko do jednej. Niezależnie od sytuacji wygląda na niezorientowaną w terenie. Wyznaje miłość - "o co chodzi?", ktoś jej wyznaje miłość - "gdzie jestem?", idzie z koleżankami - "mieszkam w Stanach Zjednoczonych?". Rola Belki to kompletny niewypał, choć akurat od swojego partnera filmowego Kristenka tak bardzo poziomem nie odstaje. Dobrana para, można rzec.

w sumie prawdopodobnie masz rację.
obiektywizm w moim przypadku nie jest zbyt wiarygodny (jeśli chodzi o rolę Belli)
Jestem jej fanem (zanim zaczął się ten jobel z Twilight) dlatego nadal oceniam ją przez pryzmat innych filmów.

użytkownik usunięty
kubalex

Subiektywizm w tym wypadku też nie jest dla mnie wiarygodny ;] Spoko, co kto woli. Dziewczyna nawet wygląda na sympatyczną, tyle że grać nie umie (a przynajmniej licealistek zakochanych w świecących "wampirach").

Chociaż widzisz, mogę przyjąć czyjeś krytyczne wypowiedz jeśli ktoś je skleci w normalne zdanie.
Denerwują mnie ludzie, którzy mówią, że ciągle ma otwartą "GĘBĘ" ...
To żenujące wręcz, moim zdaniem i tu mówię czysto obiektywnie, że wygląda całkiem sexi.

użytkownik usunięty
kubalex

Aż mnie korci, by podsunąć tę wypowiedż Legionowi ;] Ale niech ma karę.
Z racji orientacji wypowiadać się na ten temat nie będę, aczkolwiek nogi ma niezłe. ;] Tyle że jeśli jesteś młody, a takich ponoć kręci wszystko o zbliżonych kształtach to nie jesteś już obiektywny ;P

hmm.. jestem w jej wieku. więc to nadal młody ? ;)

użytkownik usunięty
kubalex

Młody, strasznie młody! Ale przynajmniej możesz do niej startować. (powodzenia ;])

no niech będzie ;] 20 lat i młody ;)
ale mimo wszystko, każdego zdanie można brać poważnie i z szacunkiem nie warto go od razu wymyślać od Bóg wie czego..

użytkownik usunięty
kubalex

Myślałam, że ma jakąś osiemnastkę. Ale może to było dwa lata temu ;]
Można, choć na fw to problematyczna kwestia. ;]

kubalex

Wiek to kwestia odniesienia ...na pewno slyszales komentarz " Taki mlody ,65 lat,mogl jeszcze pozyc" Oczywiscie komentuje osoba w podobnym wieku.
Tak naprawde 20 lat to piekny wiek, juz nie dziecko ,jeszcze nie dorosly.Uwierz mi , wiem co mowie. Za ? lat przyznasz mi racje.

Oleska1990

Fw to syf jak ich mało.
A wspominam o tym od tak, jakbym znów miał wątpliwą przyjemność rozmowy z Legionem...

użytkownik usunięty
kubalex

A cóż Ci Legion zrobił? ;] Pijany pewnie był, jak zwykle ;]
A to z "pięknym wiekiem" to do mnie, bo mimo drzewka jestem w lekkiej konsternacji?

No cóż Legion potrafi zirytować człowieka jak mało kto.