PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163577
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

tak samo jak poprzednie czesci.

maniekboy

beznadziejny film tak jak poprzednie dwie czesci

mSado

Jak dla mnie to bardziej przereklamowany był Avatar i HP i Książę Półkrwi .... A Zaćmienie wyszło im naprawdę dobrze
O dziwo ... ;D

ocenił(a) film na 1
IMHO

Trzeba miec niezle zryta banie, by Avatara, ktory jest filmem SF i trzyma sie pewnych norm porownywac z tym filmem...
ta cala saga to kicz... zlepek roznych gatunkow. Taki cytat mi sie przypomnial
"to, ze potrafisz zwiazac ze soba świnie, nie czyni Ciebie krolem pastwiska"

użytkownik usunięty
maniekboy

Avatara można porównać do Zmierzchu. Reksia nie można porównywać do Zmierzchu. Ace Venture tez raczej nie mozna porownac do Zmierzchu.

ocenił(a) film na 1

zmierzch bym porownal do czegos typu Love story Drakuli

użytkownik usunięty
maniekboy

to sobie porównuj. boooże ale ty masz problemy. ja myśle jak tu przetrwać do 10 z 4zl na koncie.

A "Fight Club" można porównywać do zmierzchu? Albo "Pulp Fiction"?

użytkownik usunięty
i_was_david_bowman

Każdy film można porównać do Zmierzchu w sumie. To zależy od wielu czynników. Tyle, że Zmierzch w porównaniu z Podziemnym kręgiem... wypadłby baaaardzo kiepsko

Nie wiem. Nie widziałem "Zmierzchu".

ocenił(a) film na 1
i_was_david_bowman

NIE mozna nic porownywac... jak chcesz porownac ten film, to porownuj z czyms w tej tematyce...
czyli z filmami o wampirach...
Przy ktorych ten film wypada bardzo slabo

maniekboy

A "Nieustraszeni pogromcy wampirów"? Który lepszy jest film? "Zmierzch" czy "Nieustraszeni pogromcy wampirów"?

użytkownik usunięty
i_was_david_bowman

nie ogladalam nieustraszonych pogromcow wampirow. wg mnie najlepszym filmem o wampirach to "wywiad z wampirem" potem "od zmierzchu do switu" i jeszcze "krolowa potepionych" za wspanialy soundtrack i elementy egipskie

ocenił(a) film na 3
i_was_david_bowman

Za takie pytania powinno się odcinać ludziom internet. Naturalnie, że "Nieustraszeni...". Nie ma nawet porównania.

użytkownik usunięty
maniekboy

napisze znowu, to zalezy. mozna porownywac przeciez dzwiek, efekty specjalne itd. tak samo mozna porównywać nokię 3310 i se k800i różnią się zajebiście ale to i tak telefony. Film to film.

A "Wilczyca" Piestraka? O ile jest gorsza od "Zmierzchu"? A o ile od "Pogromców..."?

ocenił(a) film na 1
i_was_david_bowman

Porownujesz stary polski film, do filmu, ktory kosztowal miliony dolarow...
mysl zanim cos porownasz

ocenił(a) film na 4
maniekboy

Dzięki temu filmowi dowiedziałem się, że wampiry nie mają w sobie krwi i są zrobieni z porcelany,

Chyba, że to jakaś nowa wersja Terminatora T1000, po zamrożeniu w ciekłym azocie.

Vampire19

Jakie porównania... :D :D

ocenił(a) film na 7
kora_

nIe rozumiem celu zakladania takich tematow , podoba sie - piszmy razem :) nie podoba sie - zachowajcie to chamy dla siebie to jest świńskie co tu sie dzieje ;/;/

ocenił(a) film na 4
domis3

Zgadzam się zupełnie. Jak komuś się nie podoba to niech nie pisze...

ocenił(a) film na 3
corny2

Dlaczego? Sugerujesz, że osoby mające negatywną opinię o filmie nie powinny jej wyrażać, że powinny być tylko zachwyty?

ocenił(a) film na 4
Legion_

Nie, nie. Może źle to wyraziłam :) Osoby mające negatywną opinię jak najbardziej powinny sie nią podzielić. Ja sama mam nienajlepsze zdanie o 'Zaćmieniu" Chodzi mi o to, żeby takie osoby sie nie wykłócały. Nie wyzywały fanów od "bezguści" itd. To bez sensu. Tylko urażają innych, a to nic nie daje. Chyba, że robią to w ludzki, delikatny sposób ;d

ocenił(a) film na 3
corny2

No widzisz, to wiele wyjaśnia. Bo stwierdzenie "Jak komuś się nie podoba to niech nie pisze..." było co najmniej stronnicze.

użytkownik usunięty
Legion_

Taka osoba ma prawo wyrazić swoją opinię. Ale po pierwsze: to nie powód by zakładać kolejny temat o tym samym. po drugie: osoba ta powinna zachować umiar, niech pisze co jej sie nie podobalo ale wypowiedzi typu "ludzie ktorzy lubią ten film są głupi, mają 0 intelektu"itp.itd. są nie do przyjęcia. takie robactwo się tępi, niestety. i mnie to nie interesuje czy to jest na temat zmierzchu czy paris hilton

ocenił(a) film na 3

Tak samo wypowiedzi "Jak komuś się nie podoba to niech nie pisze..." są nie do przyjęcia. Czym innym jest zabieganie o jakiś poziom (jakikolwiek poziom) krytyki, a czym innym jest sugerowanie, że krytyka nie jest mile (tudzież: jakkolwiek) widziana.

użytkownik usunięty
Legion_

dziewczyna wyżej się wytłumaczyła co ma na myśli więc uważam iż nie ma sensu dalej wałkować tego zdania;)

ocenił(a) film na 3

Ale Ty kontynuowałaś pomijając wytłumaczenie. Więc i ja je pominąłem.

użytkownik usunięty
Legion_

No dobra, przepraszam:( :P

ocenił(a) film na 4

Ja też przepraszam za niesprecyzowanie. ;)
Chodzi o to, żeby wypowiadać się na temat filmu, a nie osób oglądających ten film.
Pozdrawiam :)

corny2

Mam wrażenie że niektórzy forumowicze nawet nie oglądali filmu tylko z góry zakładają że jest beznadziejny,i wykorzystują to by wszczynać
kłótnie i obrażać innych ; /

ocenił(a) film na 1
Ulisseska

nie kicia to tylko twoje wrażenie, wcale tak nie jest, nikt sie nie chce kłócić

UPADLY_WIDZ

To dobrze,bo momentami odnoszę zupełnie inne wrażenie (nie mam na myśli Ciebie).

ocenił(a) film na 1
Ulisseska

Ja Ci się moge przyznać, ale tylko Tobie i nie mów tego nikomu, że widziałem tylko 1 częśc, ale też nie zaprzeczysz że wszystkie części są do siebie podobne, a mi strasznie nie podeszła ta saga po 1 części

UPADLY_WIDZ

mam Cię robaczku! "Zmierzch" się oglądało, tak? :D
Ty koneserze kina :P

Looney_Kermit

No wiesz,żeby powiedzieć że jakiś film to dno,najpierw trzeba go obejrzeć ; /

Ulisseska

nie napisałem, że film swoim poziomem szoruje po samej ziemi :P

Looney_Kermit

wysłałam ci zaproszenie wredna ropucho-racz je przyjąć !

ocenił(a) film na 4
Ulisseska

ja oglądałem i max ocena jaką był bym skłonny dać to 5/10 jednakże nie lubię gry aktorskiej Pattisona w tym movie więc 4/10 :P

Pozdro Afrodyto czy jak tam Cię Arbi zwie :P

Boże, jestem maxymalnie zjebany po siłce :P

UPADLY_WIDZ

No są podobne-bo to kontynuacja wątków z 1 i 2 części.
dobra,nie powiem-masz moje słowo.

Ulisseska

oj już. W takie ciemne zakamarki profilu się nie zapuszczam, bo jeszcze się zgubię :P

ocenił(a) film na 10
maniekboy

DO maniekboy,cod masz z głowa bo nie masz gustu:/....xd.Nie znasz sie i tyle a pozatym ''Zmierzch'' i jego sagi to hiciory ktore tylko pokazuja "prawdziwe" arcydzieła filmowego jesli chodzi o thriller czy horror.Wiec pomysl co piszesz.Chyba ty nawet ich nie ogladales,jesli tak zerooooowaaaa wiedza o super premierach w kinach.

ocenił(a) film na 4
ola_97_filmweb

dobre, dobre, !!! Nie myślałaś o karierze kabareciarza, albo komika ??? :P

Vampire19

słyszałem, że ostrzeżenie dostałeś? :D

ocenił(a) film na 4
Looney_Kermit

tylko plotki :P

Vampire19

nie kłam, sam Ci je dałem :P

ocenił(a) film na 1
Looney_Kermit

a mi nie dasz? tak po starej znajomości ;p

UPADLY_WIDZ

na Ciebie szkoda przelogowywać się na drugie konto :P

ocenił(a) film na 1
Looney_Kermit

hehe koneser kina? ;p, na 1 część bratowa mnie i moja kobiete wyciągła, na szczęście nam sie nie spodobało ;p zresztą sam nie wiedziałęm o czym to będzie, było to kilka lat temu, ale uwierz mi że przez cały film miałem kwaśną mine i zadawałem sobie pytanie "o co tutaj chodzi? " ;p

Ja dostaje ciągle ostrzeżenia, każdy mój wpis na forum avat kasują, nawet nie wiem czemu ;/

ocenił(a) film na 4
UPADLY_WIDZ

pewnie Ci zazdroszczą :P

Vampire19

No wiece co,jesteście okropni.On wyznał tą tajemnice tylko MI... :d
Widać że tylko jedna osoba na tym forum jest tego warta,warta prawdy : D