PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Boże zrób coś, żeby ta 3 ekranizacja była o wiele lepsza niż Księżyc w nowiu !!

Anka_53

A czy z Flightless Bird nie było tak, że to Kristen zaproponowała Catherine? Bo podobno był wybrany inny, ale FB zdecydowanie przebił.

lilianna009

Kurde, ja np. akuart o tym nic nie słyszałam. Albo uciekło mi z głowy.

Anka_53

Mi też o tym nic nie wiadomo, ale być może;)
Co do behemota to pasowałby heh na scene walki z Victorią albo z nowonarodzonymi:)

keshia21

O tak :D Tak, tak, tak :D
Już sobie to wyobraziłam. :D
Ale chyba ekipa aż taka zdolna nie jest, poza tym czy wiedzą co to jest behemot. :D Może i grają w Stanach, no ale, " zawsze znajdzie się kotś niedoinformowany" :D

Anka_53

a na oswiadczyny? hmmm coś klimatycznego w stylu Likke Li

keshia21

Zgadzam się. Mi by pasowało.
Tylko teraz tak sobie coś przypomniałam. Przecież od tej części pojawia się nowa aktorka, która wciela się w Victorię. Obawiam się, że ta zmiana też nie wyjdzie na korzyść filmu.
Zresztą zobaczymy, ale tej pani chyba nie widziałam w innych produkacjach.

Anka_53

produkcjach**

[podobno za krótki] [ podobno za krótki]

Anka_53

szczerze mówiąc ja tez nie widziałam jej w innych filmach, przynajmniej sobie nie przypominam;)Ale oby wyszło na dobre...na lepsze niż new moon;p

keshia21

Znaczy ja Ci powiem, że Victoria, która gra w Zmierzchu i Księzycu bardzo mi się podobała. Rachelle idealnie się wpasowała w tą postać.
Dla mnie najlepszym momentem w Księżycu był własnie pościg wilkołaków za Victorią. Strasznie mi się to podobało. Dlatego,tak bardzo się zastanawiam, czy dobra była ta zmiana,na inną aktorkę, bo właściwie postać Victorii dopiero od 3 część nabiera większego znaczenia.

ocenił(a) film na 6
Anka_53

ale to ta chyba Rachelle zrezygnowała z tej postaci czy nie ?? bo kiedyś cos tam czytałam ale zapomniałam....xD

aanetaa2012

Ja za to słyszałam, ze reżyser się nie zgodził, zeby wystąpiła bo podobno zataiła jakiś inny kontrakt i jej nie pozwolił pracować na dwa fronty. Ona za to twierdzi, ze praca nad innym filmem, nie kolidowała z Zacmieniem, ale oficjalnie się pożegnała z tą rolą. Ona w wywiadze gdzieś mówiła, że bardzo żaluje, ze nie zagra, ale tak zdecydował reżyser.
Jeden pies, jak to było naprawdę.
Jak dla mnie to wielka szkoda, ze ona własnie w 3 nie będzie Victorią.

Anka_53

Dla mnie Rachel tez idealnie pasowała, ale mimo wszystko mam nadzię,że dzięki lub przez tę zmianę Zaćmienie nabierze nowej świeżości. Dla mnie najlepszym momentem w New moon były oczy Dakoty Fening, swoją drogą genialna aktorka;) Dobrze, że ona zagra aż do przed świtem bo Volturi bez niej i Aro byłoby nędzne ;p

keshia21

Dokładnie !! Mi też strasznie podobali się Volturi, własnie szczególnie Jane i Aro. :D
Zajebiste ma te oczy, nie ? :D Takie czerwone, szalone. :D
Dakotę też lubię, świetnie zagrała w Push. Widziałaś może ten film ? ;>

Anka_53

Niestety nie, ale na pewno zobaczę po powrocie z UK. Widziałam ją goscinnie w różnych serialach ale to nie to samo;)

keshia21

To polecam. Naprawdę doby film. Poza tym ja np. cieszę się, ze Dakota dostała rolę Jane. Świetnie się w nią wpasowała.
Miejmy nadzieje, ze będzie miała jeszcze dużo takich elektryzujących ról.
Wiadomo już, coś na temat pierwszego zwiastunu 3 ?