PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163577
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Cóż nie będę ściemniać i przyznaję się bez bicia, że jestem fanka sagi szczególnie jeśli chodzi o książki . Filmy zawsze trochę mnie zawodzą ponieważ głównym bohaterom brakuje emocji. W tej części zabrakło ich przede wszystkim postaci Belli. Kristen nie uroniła ani jednej łzy przez cały film nawet w najbardziej wzruszających i powiedzmy kluczowych scenach, tego mi zabrakło dlatego minus ode mnie po za tym naprawdę ok i oglądało sie całkiem fajnie pozdrawiam fanów sagi :) ahoj

norcia5

może masz racje ;) ale gdyby nie to, że Bella wybrała Edwarda Jacob nigdy by nie poznał Reneesme, która moim zdaniem była jego drugą połówką...

użytkownik usunięty
martaa24

Moja ulubiona czesc sagi. ;] Pewnie przez Renesmee,ktora uwielbiam. ;]

Ta część trzymała najbardziej w napięciu... jeśli schrzanią film to ich pogryzę ;P

użytkownik usunięty
martaa24

dokladnie. ;P ja tez. I jak wezma jakiegos przecietniaka na Nessie ;P.

pożyjemy zobaczymy... strasznie będzie mi się dłużyć za tą częścią :( już bym chciała zobaczyć ekranizację ;)

użytkownik usunięty
martaa24

No ;P.

Dla mnie nie było za mało emocji. Było idelanie! Płakałam, śmiałam się i byłam wzruszona :)

użytkownik usunięty
Piper16

tak i walka trzymala mnie w napieciu ;D

użytkownik usunięty

ale przez ile przez 30 sek wybacz ale napięcie 3o sekundowe w filmie który ma 120 min to chyba troche za mało

Piper16

czułam to samo... :)

użytkownik usunięty
martaa24

ja wam mówie zrobią to tak ze bedzie herbatka z Volturii na polku :)) i jeszcze w szachy sobie zagrają i to bedzie na niby bitwa, do której wkoncu nie doszło :)porodu wogóle nie pokazą a tyle krwi o której mówi scenarzystka tak naprawde w 4 cz wcale tak duzo jej nie ma pomijając KRWAWY PORÓD to występuje ona wyłączni ew kubku z którego Bella pije wiec skąd niby ma być tyleeeeee tej krwi hmmm co innego sex. Zobaczymy jak sie tutaj popisza bo i noc poslubna i cały pobyt na wyspie to jedno a przeciez po przemianie no cóż tu duzo mówic Bella miała inne pragnienie na myśli niz to podstwowe które odczuwali nowonarodzeni:PPP

Scen seksu jak i porodu wcale nie pokażą... ;) gdzieś już coś o tym czytałam ;) Belle od początku była inna pragnęła tego czego nie powinna ;)

użytkownik usunięty
martaa24

no dokłądnie tylko powiedz mi co im w takim razie zostanie porodu nie bedzie moim zdaniem to przeciez kluczowa scena, nocy poślubnmej nie bedzie a przeciez to zapoczątkowało wszystko sceny walk tez nie bo za drastycznie no to jak przytulanki wampirków z wilkami???? przez całe 2 cz. po 120 min?? ja sie na cos takiego nie pisze

Może nie będzie tak źle noc poślubna będzie pewnie tylko mini mini, a z porodu jak pokażą coś to w bardziej delikatny sposób... ze względu na młodszych widzów ;)

użytkownik usunięty
martaa24

no tak dzieciaczki górą ;////

mogli by zrobić od 18 lat ale tak zbiją większą kasę bo 14stki szaleją za Jackiem i Edwardem :)

ocenił(a) film na 7
martaa24

mam nadzieję, że 4 części nie schrzanią i emocji nie zabraknie. Fajnie by było żeby wstęp był od 16 lat bo inaczej scenariusz złagodnieje do granic możliwośći i znowu będzie niedosyt. Chciała bym zobaczyć dużo krwi, namiętności i uczuć ,mam nadzieję że nie są to zbyt wygórowane życzenia.

użytkownik usunięty
madziamisio3

nie ma szans. Zrobia tak jak zrobili z Zaćmieniem ;//// moge sie załozyc normalnie jaką poczułam irytacje kiedy siedze w kinie a tutaj przychodzi mamusi ze swoją córunią której bym dała nie wiecej niz 11 lat. Normalnie sie poczułam jakbym na Shreka przyszła. Lubie kreskówki i chodze na nie często:) troche głupio wsród dzieciarni siedziec ale cóż. Jednak tutaj kiedy chce obejrzec fajną historie z romansem,namiętnościa i wyprówaniem "flaków" to własnie tego oczekuje a nie bajeczki na dobranoc dla nastek-z tego to ja juz niestety wyrosłam :( No ludzie przeciez nawet ograniczenie wiekowe na Poterra dali ://// A jesli jakis maluch ma wejsc to i tak wejdzie. Taka prawda

zgadzam się z Tobą.... też bym taki scenariusz chciała... ale wiadomo... pomarzyć można...

ocenił(a) film na 5

Choćby pierwszy tom Pottera miał mroczniejszy klimat niż wszystkie tomy przygód Cullenów razem wzięte. Taka prawda;)

ocenił(a) film na 5
WhiteDemon

A zakwalifikowali go jako powieść dla dzieci, phi. Z kolei słodziaszny "Zmierzch" jako horror, ha. Boki zrywać.
Choć gdzieś mi się obiło o uszy, że w pewnych miejscach na świecie rytualnie palono na stosach to i to;) Hahaha. Jaja jak berety;)

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

No fakt mnie też rozbroiło jak zakwalifikowali ten film jako horror ,według mnie powinni napisać fantasy i romans ale horror to normalnie jest śmiech na sali:)

madziamisio3

Zgodzę się co do łez, czekałam na scenę po wizycie u Jacoba gdy całą noc Bella przepłakała, ale co do emocji jest ich sporo w filmie, widzimy ich sporo na twarzach postaci, czułam te same emocje co przy czytaniu książki i ta część udało się reżyserowi naprawdę dobrze odzwierciedlić. Ale o gustach możemy tylko podyskutować, każdy z nas ma swoje patrzenie na świat i inaczej odbiera film, myślę że dla mnie to najlepiej zekranizowana część sagi, no nie wiem jakie będą dwie następne :)