PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163577
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

i jestem w szoku, co stało się z Edwardem (Pattinsonem) bardzo "zbrzydniał" :/ po pierwszej części wydawał mi się boski, po drugiej jeszcze calkiem niezły, a po tej no cóż... jestem zawiedziona. Na szczęście był Jacob, który "is hotter then he" :)

TheTusiax

Z tego, co napisałaś, można pomyśleć, że w produkcjach filmowych szukasz tylko i wyłącznie przystojniaków. Wiesz?

ocenił(a) film na 9
Bernee

Nie, ale idąc na taką produkcję, czego innego mogę sie spodziewać? zresztą, tylko stwierdzam fakt. :P

TheTusiax

A do jakiego typu zaliczasz "taką" produkcję?
Owszem, ale ten fakt chyba nie powinien być dominującym kryterium oceniania.

ocenił(a) film na 9
Bernee

Powiedzmy, że... nieambitną :)
Oczywiście, że nie. Powiedziałam to ot tak, przy okazji, a całą sagę bardzo lubię, (mimo wszystko ;])

TheTusiax

Nie "przy okazji". Pisałaś tylko o urodzie. To nie jest zbyt ambitny temat.

ocenił(a) film na 9
Bernee

Cieszy mnie, że lubisz poruszać ambitne tematy:) Pozdro.

TheTusiax

Ja po prostu lubię wielostronne obserwacje i niepojedyncze wnioski.

ocenił(a) film na 9
Bernee

o cóż mogę spytać.... ? więc może odnalazłeś jakieś drugie dno..? czekam na wielostronny i niepojedynczy wniosek.

TheTusiax

Ja założyłam ten temat?

ocenił(a) film na 9
Bernee

ja założyłam, ale skoro wymagasz głębokich i niepojedynczych wniosków, myslę, że najpierw mógłbyś przedstawić swoje. Jeśli nie, to dziękuję dobranoc koniec imprezy:P

TheTusiax

Skoro założyłaś, to do Ciebie należy wyczerpująco wyrazić swoje zdanie. Spójrz tylko na siebie: przychodzisz, mówisz, że Edward był brzydki, więc jest źle, ale za to Jacob nadrobił seksapilem, więc jest ok, a potem dajesz filmowi maksymalną ocenę. I dziwisz się, że ktoś jest niezadowolony.

Po drugie, nie mówiłam o głębokiej tylko chociaż wielostronnej obserwacji. Takie mało istotne kwestie, typu: gra aktorska, sprawność reżyserii, swoboda dialogów, jakość soundtracku. Czy jest gorzej, czy lepiej.

Po trzecie: Nie uważam się wcale za specjalistkę w tej dziedzinie, ale są na tym portalu ludzie naprawdę kochający kino, którzy traktują poważnie ocenianie filmów, i choćby przez szacunek do nich mogłabyś się trochę wysilić. Nie mówię o kompromisach kosztem Twojego indywidualnego odbioru i gustu, ale o jakimś bardziej dojrzałym uzasadnieniu. Gdy już zakładasz temat na forum filmu, który oceniasz na dziesięć.

ocenił(a) film na 9
Bernee

więc, nie wykaże się żadnym szacunkiem i powiem prosto: Jestem SWEET nastolatką, fanką zmierzchu i dałam 10 bo lofffciam ten film:) z całym uznaniem dla miłośników kina. A napisałam jedynie o wyglądzie, bo to jest punkt, który chciałam podkreślić, jedynie subtelna insynuacja. NIestety nie jestem po filmoznawstwie, i nie czuję się specjalistą. Dałam 10/10 choć wiem, że mądrzejsi daliby o wiele mniej, jednak mam to szczęście, że na tym portalu mogę przedstawić swoją subiektywną ocene:)

TheTusiax

W takim razie pozwól, że Ci coś pokażę (mam nadzieję, że pójdzie):
http://www.youtube.com/watch?v=93dsT8a9aAU&feature=playe...

Do takiej właśnie grupy dziewcząt chcesz być zaliczana? Jeśli tak, współczuję. Fascynacja miła rzecz, i zrozumiała, ale prędzej, czy później warto popracować nad swoim rozwojem. Nawet zagorzałe fanki wypowiadają się o sadze w różnych kategoriach.

Powodzenia.

ocenił(a) film na 9
Bernee

śmieszny filmik:)) to wszystko, co mam w odpowiedzi na twoją zaczepną gadkę ;] aaa i zagorzałą fanką nie jestem i owszem, zdarza mi się wypowiadać na temat gry aktorskiej, soundtracku, scenografii, czy scenariusza, co więcej, czasami lubię analizować niektóre postaci i ich zachowania, co nimi kierowało itp. Jednak tutaj tego nie zrobię. Czemu ? Nie, bo nie. Jestem nonkonformistą i bardzo Cię pozdrawiam i szanuję, że bronisz obiektywizmu i wiary w niego na tym portalu:)

TheTusiax

Chyba antykonformistką. Nonkonformista zastanowiłby się nad swoim postępowaniem, a Ty idziesz w zaparte.

ocenił(a) film na 9
Bernee

no cóż... mylisz się, własnie kontempluję, każde Twoje słowo. Myślę, że masz racje. Prezentuje płyciznę intelektualną, która nie wie co to znaczy prawdziwe kino, więc przez wzgląd na to daj mi taryfę ulgową, na moją ograniczoną i nierozgarniętą percepcję.

TheTusiax

Nie wspomniałam ani razu o Twojej płyciźnie intelektualnej. Sugerowałam Ci jedynie skrajne lenistwo i ignorancję.

ocenił(a) film na 9
Bernee

Z tym też trafiłaś w sedno. Jesteś bardzo trafna w swojej opiniotwórczości.

TheTusiax

Wiem. Właśnie po to tu się zalogowałam.

ocenił(a) film na 9
Bernee

Gratuluję, cieszę się, że odnalazłaś tu swoje powołanie.
P.S. oglądałaś Zaćmienie?

TheTusiax

To nie powołanie. Do tego umownie zobowiązują się wszyscy logujący.
Oglądałam.

użytkownik usunięty
Bernee

Wchodzę sobie o 1 w nocy na fw, a tu dostaję w łeb ciężkimi wyrazami. Ludzie śpią :F Bernee, wiesz jesczze, co to sen? :F

ocenił(a) film na 9

Ale widzę, jak sie tutaj pięknie spełniasz. Cóż, niektórzy samorealizują się taki sposób, niektórzy w inny. Milo, że oglądałaś, przynajmniej wiem, że Twoja krytyka(i filmu i mnie ) jest uzasadniona.

TheTusiax

Nie wypowiedziałam tu słowa na temat filmu, bo nie musiałam. W gruncie rzeczy nie film był naszym tematem rozmowy, a Twoje podejście do użytkowania konta tego portalu.

I przypominam Ci, że ludzie po to tutaj są. By robić dobrze to, czego się podejmują. Ach, zapomniałam - aspiracja do bycia inteligentną jest Ci obca...

Zostały mi jakieś mdłe wspomnienia. ;D Gdzie niby masz ciężkie wyrazy, Ann? My się nie wyzywamy. :]

użytkownik usunięty
Bernee

Mam na myśli te składające się z więcej niż jednej sylaby, nie dające się napisać po pijaku i w tym samym stanie oznaczające różne dziwne rzeczy :F

Próbowałam ułożyć zdanie z jednosylabowych słów, ale nie umiem :F

użytkownik usunięty
Bernee

Oż Ty przymusowa inteligentko :F Ciężko Ci z tym musi być :F

To sama spróbuj :F zobaczysz, że jest ciężko :F i nie jestem inteligentką (unikam deklaracji, wiesz) :F

użytkownik usunięty
Bernee

Dlatego jesteś starą panną :F

Napawa mnie to szczęściem. ;]

ocenił(a) film na 9

Jakkolwiek masz na imię, Dobranoc!;] aa i wybacz mój bezpruderyjny sposób bycia, napomknę jedynie małe usprawiedliwienie - mam dopiero 15 lat. Mam nadzieję, że z wiekiem zmądrzeję i dam zmierzchowi 3/10! Dobranoc:)

TheTusiax

No cóż.
Miałam chociaż tę nadzieję, że zrozumiesz, co tak właściwie chciałam Ci przekazać, ale ja zawsze byłam naiwna.
A dobranoc.

użytkownik usunięty
Bernee

Mówiłam Ci, misiu, że życie to pasmo nieporozumień i niepowodzeń. Nie, nie mówiłam Ci. Więc pamiętaj, by nikomu nie ufać, chyba że po winie :F

No bo też właśnie bardziej ufam innym aniżeli sobie... ale skoro tak, nie powinnam im ufać, bo może nie są tacy godni zaufania, jak mi się wydaje... bo nie wiem, czy mi się dobrze wydaje...
I co ja mam teraz zrobić!?

użytkownik usunięty
Bernee

Nie udawaj mnie, nie będziesz nigdy tak fajna :F Pij dużo wina, będziesz usprawiedliwiona ze wszystkiego <no dobra, tylko przed sobą, ale ja wiem, że w głębi duszy jesteś egocentryczką> :F

Fakt :F I próżna jestem też, ale to lubię :F

użytkownik usunięty
Bernee

Moja krew :F

Idę przypomnieć sobie, co to sen. Do-bra-noc!

TheTusiax

No popatrz,takie zdarzenie nie powinno mieć miejsca...w końcu wampiry nie zmieniają wyglądu.Be Edzio,be :P

Limonkaa

W sumie.... W pierwszej części wyglądał dość dobrze... co prawda nie na 17 lat no ale pomińmy ten fakt. W drugiej części już ciut gorzej ale w trzeciej strasznie go ten make-up postarzył... To oczywiście nie ma wpływu na grę aktorską ani na jakość filmu. Rozpaczać nie będę ale mogli sie bardziej postarać ^^

nela_123

Jako wampir wygląda okropnie,mdło i nijako.Jeśli w tej części poszli jeszcze dalej w tą stronę to ja dziękuję :P

użytkownik usunięty
TheTusiax

Takie tematy jak ten są wręcz etykietką wszystkich fanek tego gniota. Za każdym razem komentarze na takim poziomie - "Ajjjć, ojjjć, jaki boski ten Pattinsonek, loffciam goooo...". Koleżanki, w ten sposób niejako same sobie odpowiednią metkę przyklejacie. Nie dziwicie się potem, że spotykają was szykany.

Schowajcie się do mysich dziur z waszymi żenującymi tematami i idźcie się w ciszy onanizować, wyobrażając sobie przy tym utratę dziewictwa ze słitaśnym wapirkiem. A za to nie śmiećcie tutaj...

ocenił(a) film na 9

Co? Jak śmiesz nazywać się Arbitrem Elegancji, używając takich słów. Uwierz, nie jestem podniecona tymi wampirami, a to co napisałam to jedynie moja subiektywna ocena.

użytkownik usunięty
TheTusiax

Śmiałem, ponieważ tak mi się podobało. To forum stanowi moją piaskownicę. Przepraszam, jeśli popsułem Ci babkę z piasku i zaiwaniłem grabki.

ocenił(a) film na 9

Tych grabek nie daruję.

użytkownik usunięty
TheTusiax

Tak na deser - Twoje oceny filmów po prostu niepodzielnie rządzą :-). Na takie noty by nie wpadł nawet Walicavatara albo Neytiri - kurva. Przebiłaś naszych forumowych "kozaków".

ocenił(a) film na 9

hm... nie wiem o co Ci chodzi... Możesz jaśniej ? co Ci się w nich konkretnie nie podoba?

TheTusiax

Uprzedzałam.

użytkownik usunięty
TheTusiax

Wystawiasz crapom bardzo wysokie noty. Niektórym z nich nawet maksymalną.