PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 162931
3,2 32 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

zaczynamy kolejny 1000 :)))))))))))))))))))))))))))))

Tu http://www.megaupload.com/?d=1C4J6VVT jest do ściągnięcia za darmo soundtrack Eclipse

A tutaj http://www.eclipsemovie.org/the-short-second-life-of-bree-tanner-playlist/ piszą, z tego co zrozumiałam, że 7 będzie można przeczytać książkę o Bree za darmo online

ocenił(a) film na 10

ja też tak uważam;) myślę, że David Slade się spisał i był po prostu stworzony do wyreżyserowania tej części;]

weramg

no to pora pójść na kurs czytania ze zrozumieniem ;P no to będę musiała oglądnąć powtórkę za tydzień lub później :D ja tam dalej nie będę oglądać spotów ;P wiecie co rozwaliły mnie te promosy MTV MA :D
http://movies.mtv.pl/wideo/playlista/2010-movie-awards-promos
oglądnijcie sobie je mnie rozwaliły :D

użytkownik usunięty
Patyczax

yyyyyyy........ hahahahahha no cóż idiote tez trzeba umiec zagrac :PP

ocenił(a) film na 10
Patyczax

no, te filmiki są super :)
najbardziej mi się podobają: z Robertem oczywiście;* i ten, w którym aresztują Aziza ;)

ocenił(a) film na 10
Patyczax

ooo wow rzeczywiscie rozwalajace :DD heh

ocenił(a) film na 9
sonnenEW

Kristen wygląda super, ale fakt mogłaby troszkę poprzebywać na słoneczku.Szkoda, że Roba brak;)

ocenił(a) film na 10
dublinek88

no ale ona raczej nie może być opalona - ma to w kontrakcie :)
zresztą mi sie właśnie podoba jej kolor skóry - taki mleczny ;)

weramg

mi tam jej kolor skóry nie przeszkadza a nawet podoba :) Sama jestem jak kość, więc jej mi się podoba :D

Patyczax

SPOILER DOTYCZACY SCENARIUSZA ZAĆMIENIA!

Jeżeli nie chcesz wiedzieć zejdź na dół i nie czytaj mojego postu!Wiecie co mnie wkurzyło? Że w Zaćmieniu wogóle nie będzie jak Bella cierpi po rozstaniu z Jacobem. Na tym momencie w książce wyłam jak głupia, a tu nici. Jake jestg zabandażowany rozmawiają, że Bella go kocha a on chciałby by to wystarczyło itd. A potem już ostatnia scena - łąka. I nie będzie epilogu ;(.

ocenił(a) film na 9
Piper16

Mm nadzieję, że się mylisz i w rzeczywistości film będzie zawierał wszystkie najważniejsze wątki z książki.Jak dla mnie rozstanie Belli i Jacoba do nich należy.Życzę wszystkim miłego dnia;)

Piper16

a ja tam nie rozpaczam że nie będzie tej sceny... w ogóle trochę ten wątek, że ona jacoba kocha etc etc jest strasznie naciągany i szczerze mówiąc wkurzający...
nie moga niestety zmiescic całej książki w 120 minutach, więc czegoś zawsze będzie brakować, a że tej sceny - to jest akurat na plus ;)
wg mnie oczywiscie, każdy ma swoje upodobania :)

ocenił(a) film na 10
Patyczax

Ja nie ma nic do jej koloru skóry bo patrząc na jej buźkę i ręce jest ok tylko te nogi ma strasznie blade :) Filmik jest za mocny "...Może umyję włosy..." haha dobre :D :D

ollcia020

Ups, przepraszam. Jak to dziwnie ułożone.

Piper16

EY!! To cały efekt ich rozstania idzie się rypać!! Przecież reszta jest powiązana z tym ich rozstaniem !! ale kijowo!!

Patyczax

No właśnie, dlatego myślałam, ze się popłacze jak przeczytałam całość. Moim zdaniem to taki ważny moment i rozmowa J i B potem u Belli w sypialni, i epilog. Echh.

Piper16

http://www.eclipsemovie.org/10-second-preview-the-twilight-saga-eclipse-clip-for -the-mtv-movie-awards/ 10s z filmiku z VMA. Ja chyba umre na zawal i nie doczekam do premiery. Z dna na dzień coraz mniej cierpliwości.

Agila34

Jej ciary mi przeszły :D
A tej końcówki szkoda, wielka szkoda!!!!

elmirka27

Mowicie o tym scenariuszu co tu byl na forum ? Tez go czytalam i pocieszam sie ze to moze inna wersja albo cos......W scenie klotni po pocalunku z J.jest inny dialog tzn nie identyczny ze zwiastunem. Zreszta sprawdzcie same ,to 50 scena w scenariuszu.

Oleska1990

Oleska a która to strona bo nie moge znaleźć ?

Piper16

Jechalwm na slepo po lewej stronie byl numer 50

Oleska1990

Też tak jechałam i chodzi o scene po pocałunku ?

Piper16

Tak , przyjechali , Edek za nimi , Bella krzyczy wowowow , wymiana zdan ,ale nie ma tego co Edek mowi w zwiastunie " pozwol ze ci dam rade"

Oleska1990

Potem dochodzi Charlie

Oleska1990

Podobne są, ale natomiast w tej scenie w pokoju Belli na łóżku co leżą jak Bella się pyta czemu nie chce jej przemienić toi teksty są niemalże identyczne.

Piper16

Dalej mam nadzieje ze to inna wersja ,bo ta mnie nie zachwycila tzn czuje niedosyt

Oleska1990

Filmiki fajne, ale żaden nie pobije tego z Robetem ;P
Ja scenariusza nie czytałam, czekam na to co zobaczę w kinie :) :D
Aaaaa i dzięki za linka do soundtracku :))

ocenił(a) film na 10
Lulilka

ten 10-sekundowy filmik jest super!!!!!!!!!!!!! nie mogę się doczekać go w całości!!!! ;] ta scena będzie MEGA!!

ocenił(a) film na 10
Lulilka

No filmiki fajne ;D ale szkoda że tak jak zawsze jakieś części wycinają zamiast całość dać ;P lepiej by było ;D

ocenił(a) film na 10
xbellax

MAM PYTANIE ;D ma ktoś księżyc w nowiu na kompie ? albo na chomiku ? bo ja ściągam a tu mi po hiszpańsku wychodzi ;/ a więc prosze o linka

xbellax

może być RS? Jak wrócę z pracy, to Ci podrzucę linki, bo za dużo kopania teraz...

malademi

A czy gala będzie na mtv Polska ? o 2 ?

Piper16

świetne te promo filmiki oglądałam na MTV już jutro:-) maja puścić wyciete sceny.A co do bladości Kristen to troche mnie to dziwi przecież mieszka ona w tak słonecznym kraju hehe

ocenił(a) film na 10
sonnenEW

Witam i zostało nam 25 dni do Premiery!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja scenariusz mam, ale też go nie czytałam więc nie wiem o co chodzi :) :) Piper taak będzie po polsku znaczy powinna być w każdym razie zawsze jest :) :) Miłego dnia wszystkiem

ocenił(a) film na 10
malademi

Ok ;) dziękuje bardzo ;)

xbellax

xbellax, jeśli chcesz obejrzeć na internecie to na kino pecetowiec jest, oto link:
http://www.kino.pecetowiec.pl/video/5693/Twilight--The-New-Moon-Zmierzch-Ksi%C4% 99%C5%BCyc-w-nowiu
Klikasz czerwone play, potem pojawia sie reklama w innym oknie, następnie klikasz w zielone play i jest ok. Pozostaje jeszcze kwestia limitu, ale sobie poradzisz...

krzysieksoko

hej, jeśli to już było, to przepraszam. scena m.in. z momentem, jak Seth osłania Edwarda przed Rileyem (zmontowana z inną). http://www.youtube.com/watch?v=3JL28E-YNmQ&feature=player_embedded

i jeszcze jedno: w Gorzowie przyjmują już rezerwację na 2 lipca na nockę. Ale hitem jest co innego: 2 czerwca w kinie zjawiła się grupa widzó, która.... pomyliła daty. Domagali się nocki :)

ocenił(a) film na 9
tom81

Dobre.To musieli być rozczarowani, że muszą jeszcze cały miesiąc czekać;)

ocenił(a) film na 10
krzysieksoko

Dziękuje ;) a z limitem sobie poradzę ;D

xbellax

xbellax , podaj mi maila, to wysle Ci linki, bo nie jestem pewna czy mozna tutaj podawac linki na Rapida:) poza tym tu masz adres do Chomisia
http://chomikuj.pl/Twilight_171
Nie sciagalam, wiec nie wiem jak ta kopia wyglada, ale w okienku podglądu nie jest źle;)

ocenił(a) film na 2
malademi

Przecież trailery można załadować YT. Co do rapida - niepewna sprawa, zaraz wszystko wykasują i zostaną martwe linki (chyba że ładujący zmieni nazwę pliku, przechodzi i zostaje długo), chomik jest pewniejszy. Na moim temacie pustki, więc spamuję tutaj. Pardon.

ocenił(a) film na 10
malademi

skusia6@o2.pl proszę i dziękuje bardzo ;)

ocenił(a) film na 2
xbellax

Nie podaje się maili na takim forum. Chcesz mieć skrzynkę załadowaną spamem po brzegi? Trochę pomyślunku nikomu nie zaszkodziło. Od czego jest PW?

Hominus_nocturnus

od tego, że żeby wysłać PW na tym "forum", trzeba nabić sobie 10 punktów:/ Ja niestety niezbyt się do tego nadaję, więc wysyłać PW nie mogę:/ A co do RS, to owszem zdarzają się zdechłe linki, ale wolę to, niż ciągłe odnawianie transferu na chomiku.

ocenił(a) film na 10
Hominus_nocturnus

No właśnie ;D a to nie mój prawdziwy mail ;D tylko właśnie do takiego rzeczy ;DD

xbellax

Wysłane. Na tamtym chomiku też jest New Moon, także wybieraj:)

ocenił(a) film na 10
malademi

Dziękuje jeszcze raz ;)

xbellax

nie ma problemu,polecam się na przyszłość;)

ocenił(a) film na 10
xbellax

A tak z innej beczki, to jest tu ktoś z Sopotu?