PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 163217
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

zaczynamy kolejny 1000 :)))))))))))))))))))))))))))))

xbellax

Szkoda, że zaczyna się o 22, a nie np o 20, bo Zaćmienie puszczą ok 2-3 a wtedy najbardziej chce się spać, a ja bym chciała pamiętać cały film. Nie miałam jeszcze okazji obejrzeć Zmierzchu (mojej ulubionej części) na dużym ekranie, chętnie bym poszła, ale nie mam z kim, bo mój narzeczony na 100% nie pójdzie na wszystkie 3 filmy. Chociaż na Zaćmienie obiecał pójść.

GGosiAA

ja także nie byłam na pierwszej części w kinie , a z chęcią bym obejrzała,
ale rodzice nie chcą mnie puścić na maraton bo mówią że już widziałam te filmy tyle razy,
ale na premiere zaćmienia ide ;)
a z maratonem jeszcze zobaczę , [może rodzice się zgodzą]

ZawszeHappy

Maraton podobno ma trwać do ok 6:00 jak nic będę nieprzytomna więc w zasadzie nie wdzę sensu na niego iść. Piasła któraś, że cinema na sadybie rozpoczeli sprzedaż biletów na Zaćmienie ale nie mogę znaleźć takiej informacji na ich stronie - jak możesz to podrzuć link. W multikinie mówili, że zaczną sprzedawać ok 24.06 - trochę późno. Co do zdjęć są super ale dla mnie Emmet to porażka. Jego fryzura jest poprostu okropna.

maciejka26

dam link ale musisz powiedzieć do jakiego kina i gdzie sie wybierasz

ZawszeHappy

Cinema City sadyba Warszawa. Ewentualnie multikino ale o nim napisałam wyżej to co wiem

ocenił(a) film na 10
maciejka26

Dobrze, że ja pracuje na nocne zmiany to już jestem w prawiona w siedzeniu do samego rana :) Tak więc obejrzenie Zaćmienia o 4 rano nie będzie dla mnie wyzwaniem :) :) :) Ja Zmierzchu na dużym ekranie też nie oglądałam więc fajnie będzie go zobaczyć :)

maciejka26

http://www.cinema-city.pl/index.php?module=search&cityid=0&scid=0&gatunek_id=0&d zwiek_typ=0&fid=1757&dd=2010-06-30&Szukaj_x=98&Szukaj_y=17&regionid=17

ZawszeHappy

Dzięki za link, widzę, że na sadybie nie ma. Nie wiem jak jest w Jankach więc może jednak Multikino? Szkoda, że nie można już zarezerwować.

ocenił(a) film na 9
maciejka26

Ale w Arkadii na pewno można rezerwować bo ja zrobiłam to dziś :)

czerto

A nie wiecie czasem czy będzie zaćmienie w Polsce w 3D, bo na trailerach i plakatach pisało "In theaters(chodzi o kina) and Imax too."

krzysieksoko

z tego co wiedzę to chyba nie będzie w Polsce w 3d a szkoda..

ocenił(a) film na 10
czerto

czerto, a na kiedy zarezerwowałaś bilety w Arkadii?? bo ja mam zarezerwowane na 30 czerwca na 12.30 :)

weramg

wiecie też nie oglądałam Zmierzchu w kinie :) Twardo się zastanawiałam nad maratonem, ale siostra stwierdziła, ze lepiej będzie pójść na maraton kiedy będą wszystkie części i się z nią zgadzam ;) Później będzie ciekawiej :D
Mam prośbę do was.. bo pamiętacie scenę ze Zmierzchu kiedy ci faceci otaczają Bellę i pojawia się Edek? No to podobno w kinie widoczne było to, że w momencie 'warczenia' zmienił mu się kolor oczu... I jetem strasznie ciekawa czy to prawda :D Więc jakbyś cie mogły to zwróćcie uwagę na to w kinie czy tak jest ;)
I skoro tak mówicie o tym fragmencie z mtv to nie oglądnę go :D Wolę zobaczyć go w kinie i w kinie jęczeć, że zepsuli ;P I nadal ubolewam nad Emmettem i Jasperem ;/

ocenił(a) film na 10
Patyczax

ja byłam na Zmierzchu z klasą w kinie;) jakoś nie przypominam sobie, żeby mu się zmieniły oczy w tamtym momencie...

ocenił(a) film na 7
weramg

nowe karty z zaćmienia http://www.eclipsemovie.org/eclipse-trading-cards-new-photos/

ocenił(a) film na 7
weramg

nowe karty http://www.eclipsemovie.org/eclipse-trading-cards-new-photos/

ocenił(a) film na 7
weramg

http://www.eclipsemovie.org/eclipse-trading-cards-new-photos/

zajaczekslomka

kurcze na tej karcie z Emmet'em wygląda on jak jakiś elf czy inne cuś;/
najładniej to chyba jednak Alice tu wyszła:)

ocenił(a) film na 8
weramg

łaał ;) sporo tych nowych zdjęć... najbardziej podoba mi się z Edwardem oczywiście i z Alice i Jasperem.
Ja też już mam bilety zarezerwowane w Cinema City w Łodzi na 12:30 ;) Może ktoś też się tam wybiera i to na tą samą godzinę ? :) Cieszę się bardzo, bo Zmierzch i Księżyc w Nowiu oglądałam na małych ekranach, gdyż wcześniej broniłam się przed tą sagą jak mogłam - czego teraz żałuje ;))

gabi92_filmweb

Edward jest cudowny, idealny... Po prostu taki jaki powinien być :) Rose też mi się podoba, Emmet - bez komentarza :P
Kurde a ja liczyłam na to że u nas będzie w IMAXie dlatego jeszcze biletów nie zarezerwowałam...
Zmierzch widziałam na dużym ekranie jak byłam na maratonie Księżyca w nowiu, zmiany soczewek nie zauważyłam, przyjrzę się dokładniej jak będę na DVD oglądać następnym razem ;)

ocenił(a) film na 10
Lulilka

Ja oglądałam Zmierzch tyle razy , ale jakoś na ta zmianę koloru nie zwróciłam uwagi może na dużym ekranie da się ja zobaczyć więc będę się wpatrywać :) Edzio wygląda boosko :*

ocenił(a) film na 10
ollcia020

No w tej części najbardziej mi się podoba ;)) a ja mam zarezerwowane no 30 czerwca na 18.30 ;D więc liczę na opowiedzenie ;]

xbellax

ja idę dopiero na 21 więc tego dnia powstrzymam się od wchodzenia tutaj, aby w kinie móc to zobaczyć i mam nadzieje miło się zaskoczyć.
Ale już tylko 22 dni !!!!!!!!!!!
jak to szybko leci

ocenił(a) film na 10
ZawszeHappy

Ja tak właśnie myślałam, że jak premiera jest 30 a ja idę dopiero 2 na maraton to chyba przez te 2 no prawie 3 dni powstrzymam się od wchodzenia tutaj :( Bo nie chcę się za dużo dowiedzieć....

ocenił(a) film na 10
ollcia020

a no może macie racje ;P bo tak to mnie nic nie zaskoczy ;p

ollcia020

A gdzie Ty idziesz na maraton ? Bo chetnie bym sie przylaczyla....

Oleska1990

Zreszta kobitki propozycja dla Was wszystkich ,najblizej mi do silver screen Targowek, ale moge sie ruszyc i gdzies dalej......Kusi mnie ten maraton.

Oleska1990

http://www.youtube.com/watch?v=VaFe8du9R7E&feature=player_embedded. Przedłuzenie sceny na parkingu. Jeszcze wiecej pokazali:).

Ja ze Śląska :(.

ocenił(a) film na 10
Piper16

Ja jestem ze Szczecina.... A Ty??

ocenił(a) film na 10
ollcia020

Ahh te scenki co one mi robią ja już naprawdę nie mam siły czekać hehe Na szczęście premiera zbliża się dużymi krokami :D :D Edek wygląda zaje.... w końcu :P :P

ollcia020

Ja na premierę dopiero po Openerze, jakos 5 -6 lipca ;( Masakra... 30 już wyjeżdzam więc na forum nawet nie będę mogła wejść ale to dobrze akurat bo sama bym tydzień nie wytrzymała żeby się powstrzymać ;P

Lulilka

Ja z Gdyni, idę do Multikina, ale jeszcze nie znam daty :-P

ocenił(a) film na 10
GGosiAA

Oznajmiam zostało nam 21 dni do premiery !!!! :D :D

ollcia020

Matko ! Matko ! Matko! Chyba nie wytrzymam.

Piper16

http://www.youtube.com/watch?v=qRuY5VlQeFs&feature=player_embedded Zaje.... wyglądają Cullenowie! Noa scena! Ale poprostu rewelacja! Te oczy tylko przywołują ciarki.

ocenił(a) film na 10
Piper16

Jezu!! przez te scenki to niedługo cały film będę wiedzieć ;/ Kurcze czemu ja mam taka słabą siłę woli :(

ollcia020

Ja też, mam i cały scenariusz czytałąm więc wszystko wiem. :D Ale nie ma zle, cxiesze się, że nie pokazali pocałunkow Jacoba z Bellą to byłby dopiero dramat.

użytkownik usunięty
Piper16

a masz ten scenariusz po polsku chętnie bym go przeczytała?? no cóz ja nie moge sie za nic silna wola pochwalic :PP

Proszę tu skrypt scenariusza:)
http://chomikuj.pl/niuniuniek09/Twilight*3bZmierzch+i+ca*c5*82a+saga/Za*c4*87mie nie+(Eclipse)

ocenił(a) film na 9
weramg

weramg ja mam na 20 :) także się nie spotkamy. Też bym chciała na wcześniejszą godzinę, no ale niestety praca :(

ocenił(a) film na 10
czerto

Ja mam scenariusz tylko po angielsku :D Kur... czy Wam też tak zamula i tnie się ten pieprzony filmweb??? ;/ ;/;/ nie wyrobie z nim :(

użytkownik usunięty
ollcia020

ten który podała mamutek_09 jest po polsku ale jakis taki nie składny i jak go czytam to juz mi sie nie podoba wszystko poprzekręcali niby to samo ale pomieszane :((

ocenił(a) film na 10

przeczytalam kawalek tego scenariusza i tez mi sie nie podoba za duzo zmienione niz w ksiazce :/ nie czytam dalej nie chce sie zdenerwowac heh
a co do filmweba tez mi zamula jak diabli... :/

użytkownik usunięty
nessie8702

no ja przeczytałam cały niestety i nie wiem jakos mi si enie widzi ale zobaczymy to jakos tak bardzo powierzchownie jest napisane takze moze w realu bedzie lepiej. A co do filmwebu to faktycznie zmuła nie dośc ze sie zacina to moderator chyba wogóle zgłoszonych spamów nie czyta ;//

No niestety mi tez muli ;/ Olcia wpadła na dobry pomysł ;] Też nie będę wchodzić przez parę dni po premierze, bo po to nie oglądam wszystkich scen ani nic, żeby mieć surprise :D Ehh tak chwalicie się tymi biletami, że sama już chcę mieć moje!! Ale w Heliosie można nie pełne dwa tygodnie przed rezerwować i to też nie zawsze ;/ Kurde czemu w Rzeszowie nie ma lepszego kina ?! ;)

ocenił(a) film na 10

no ja mam nadzieje ze bedzie lepiej bo jak bedzie tak pokazane jak w tym scenariuszu to lipa :/

nessie8702

Ja jestem z Warszawy. Jest tu ktos jeszcze ? Mam chec na ten maraton.....
Scenariusz czytalam po angielsku . pierwsze co pomyslalam : nie jest zle. Chociaz pewien niedosyt mam no ale wiadomo bylo ,ze przerobia, moglo byc gorzej.....

ocenił(a) film na 10
Oleska1990

Ja ogólnie ze zwiastunów jestem hmm chyba zadowolona nie licząc tej scenki z parkingu co Bella odjeżdża z Jacobem ;/ ;/ ;/ Zobaczymy jak w całości to się zaprezentuje :) :)

ollcia020

nom ciekawe jka to bedzie w całosci, może jednak ta scena gdy Bella odjezdza z Jacobem ma jakiś głebszy sens:-) taki urywek pokazali wiec nie wiadomo...podobno jeszce dokrecaja sceny,

ocenił(a) film na 10
sonnenEW

Nie wiem czy to już było bynajmniej nie widziałam... Wywiad MtV z R.Pattisonem :) http://vampiresdaily.com/newsy/?p=4656