PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 163229
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

zaczynamy kolejny 1000 :)))))))))))))))))))))))))))))

ocenił(a) film na 10
Mrs_Werewolf

eeej wam tez sie wylaczylo ? :((

xbellax

Tak, koleś dostał bana chyba. http://www.justin.tv/youraudiofixtv To nowy link :)

Mrs_Werewolf

I to padło...

ocenił(a) film na 8
xbellax

mi sie wyłączyło ;((( ale neiwiem czemu

mery2000

Bany na linki...

Agila34

Racja, to że tworzą wokół tego tajemnicę bardziej na nas działa niż jakby wszystkie karty wyłożyli na stół :)
AAAAaaaaa będą za chwilę!! :D
A na dworze jasno już, dziewczęta dotrwałyśmy do rana :D:D :)))))

Lulilka

Tak, ale dla mnie chyba już wystarczy, tym bardziej, że linki padają jak muchy-znak, że pora iść spać. Jasno co prawda i dziwnie, ale co tam... :)

ocenił(a) film na 10
Lulilka

no dotrwałysmy ;P ale i tak połowa z nas nie moze ogladac ;///

ocenił(a) film na 10
xbellax

wezcie jaki zal ;/;/ dlaczego bella pojechala z jackobem ?!!!

ocenił(a) film na 10
xbellax

ja ide spać bo chciałam obejrzec na necie a tu dupa ;/;/;/ obejrze powtorke :] pisac czy ksiezyc w nowi dostal nagrode ;))))

xbellax

Co? Bella pojechała z kim...? Też już idę... Dobranoc albo... Dzień dobry :D

ocenił(a) film na 10
xbellax

Hej ja właśnie wyłączyłam Mtv jestem już taka zajechana ale do zwiastuna musiałam zaczekać... Nie kminie czemu Bells pojechała z Jacobem w ogóle w książce nie ma takiej sceny ;/ ;/ W sumie oprócz tej rozszerzonej sceny z pod szkoły nic nowego nie pokazali :(

ollcia020

Dodam jeszcze ze jesteśmy teraz na 1 miejscu gorących dyskusji na FW :)

Fakt, z tym trochę pojechali...

xbellax

Cholera :(
A widziałyście ten fragment Zaćmienia? W sumie dużo więcej nie pokazali, tylko tę jedną scenę kiedy Jacob przychodzi ostrzec Bellę pod szkołą poszerzyli... Ale dla mnie to i tak dużo bo poza trailerami i teledyskiem Muse nic więcej wcześniej nie widziałam :P
Za chwilę ma być Team Edward vs Team Jacob i nagroda dla najlepszego aktora

Robert wygrał!! :D

ocenił(a) film na 10
Lulilka

Jednak idę oglądać :0

ocenił(a) film na 10
ollcia020

Boże czy was też drażnią te reklamy co 5 minut ;/ ;/ ;/ A co do tego "pocałunku" to faktycznie zagrali jak ostatnio, może nie mieli czasu i koncepcji na coś nowego :) :) Ogólnie muszę powiedzieć, że Kristen bardzo ładnie wyglądała....

ollcia020

Taaa... I te durne filmiki czarno-białe w ogóle nie wiem o co w nich chodzi mają bawić czy co... Beznadzieja ;|
Rzeczywiście ładnie, ostatnio w ogóle nie zalicza "wpadek" jesli chodzi o jej look ;)

ocenił(a) film na 10
Lulilka

Robert najlepszym aktorem!! Team Edward !!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
xbellax

ja tez ide spac ;P dobranoc albo dzień dobry ;P

ocenił(a) film na 8
Lulilka

beznadzieja, że Bella pojechała z Jacobem ;/// ale gdzieś czytałam, że podobnie mieli zaprezentować scenę która nie weszła do filmu... a jeśli weszła, to to będzie najgłupszy moment ;/

i nagroda dla Roba ! ;) coś wspomniał o Kristen, ktoś może zrozumiał, bo ja się nie spodziewałam więc się nie wsłuchiwałam i nie zrozumiałam.

gabi92_filmweb

Z tego co zrozumiałam to na samym końcu jej podziekował, bo bez niej by tego nie było gdyż odgrywa w filmie najbardziej znaczącą rolę w sensie że wszystko wokół niej się kręci, wokół jej postaci. Ale nie jestem pewna czy na pewno o to mu chodziło ;)

ocenił(a) film na 10
Lulilka

Słuchajcie a widziałyście co Kristen o mało co by się nie wywróciła jak szła z Robem odebrać nagrodę za Najlepszy Pocałunek hehe Jeeeeeeee Team Edward... :D Ja zapewne obejrzę sobie jeszcze powtórkę do końca bo teraz już nie mam siły... Wiecie szczerze jestem trochę zawiedziona tym zwiastunem :( :( Dobranoc wam dziewczyny

ocenił(a) film na 10
ollcia020

Lulika za to moim zdaniem Rob ubrany był tragicznie hehe biały podkoszulek jakieś workowate kremowe spodnie i do tego ciemna kurtka wyglądająca jak by była na niego za mała ;/ Ale z buzi i włosów hihio wyglądał fajnie i tyle:P :P

ollcia020

Hehe, jakby wyciągnął pierwsze rzeczy z szafy jakie mu w ręcę wpadły ;) Ale od szyji w górę zawsze nadrabia niedociągnięcia ubioru :D Jeszcze miał takiego słodkiego loczka na środku czoła :))

A będąc przy temacie ubioru to marynarka Jackson'a kolorem mogła oczy wypalić :P Chociaż u niego też gdyby brać pod uwagę twarz i włosy wyglądał super xD

ocenił(a) film na 8
ollcia020

No i New Moon najlepszym filmem ;D
Ekipa sagi zgarneła nagrody we wszystkich katygoriach jakich byli nominowani :D
Brawo ! :D :)

ollcia020

Widziałam to, Robert potem ją przytrzymywał jak wchodzili na scenę :D Team Edward! :):):)

New Moon wygrał w kategorii najlepszy film!!! ;) Chyba wszyscy się tego spodziewaliśmy hehe, wygrał we wszystkich kategoriach w jakich był nominowany :) I po gali... A miała do 6 trwać :P

ocenił(a) film na 10
Lulilka

Ja sobie do końca obejrze na powtórkach, ale z tego co tu czytam New Mon triumfował ! ;]]]

ocenił(a) film na 9
xbellax

A tu TRAILER z MTV Movie Awards (dla tych co nie widziały) :)
http://www.eclipsemovie.org/eclipse-clip-from-the-mtv-movie-awards/

użytkownik usunięty
czerto

ej coś tu jets nie halo przecież Bella nigdzie z nim (znaczy z Jacobem) nie odjechała kiedy przyszedł jej powiedziec o Victorii. Oj juz mi się nie podoba że fakty są przekręcone:((

ocenił(a) film na 8

nie pierwszy i nie ostatni raz (niestety), ale co poradzić jak dla mnie to cała saga jest nakręcona zbyt poważnie w odniesieniu do książek

xbellax

ogladałam na MTV Polska ale strasznie duzo przerw było normalnie szlag by ich wziąła:-) Kristen by sie potkneła cała Bella heh niepocałowali się Rob chyba tylko w usta dał jej buziaka jagby sie naprawde pocałowali było by oczywiste że sa razem kurcze sława sagi nieprzemija nawet Anna dostała nagrode:-)

Lulilka

http://chomikuj.pl/niuniuniek09
tu do pobrania Za DARMO wszystkie klipy i soundtrack z Eclipse!

mamutek_09

Czy mogłabym dostać jakiegoś linka gdzie można obejrzeć powtórkę? :)

karolina20fw

Hej :)
Właśnie obejrzałam ten zwiastun z MTV MA i jeżeli tak mają mieszać w scenariuszu to ja nie wiem... Bella nigdy by nie zrobiła czegoś takiego... koszmar, oby rzeczywiście nie pokazali tego w ten sposób w filmie, bo to zmienia cały sens - przynajmniej moim zdaniem :(

użytkownik usunięty
elmirka27

ja tylko mam nadzieje ze na przeróbce tej jednej sceny sie skonczy, bo jesli nie to juz widze ze ta cześć podzieli los NM. Wszytscy pójdą na nią bo będą ciekawi, tylko ze z kina wyjdą niekoniecznie zadowoleni. Przynajmniej Ci którzy są fanami książki, a nie Roberta czy Taylora.://

ocenił(a) film na 10

Wiem, że nie ma dlatego jak wczoraj oglądałam to się zdziwiłam bo tego w książce nie ma ;/;/ zobaczymy jak to będzie ;/; Ja na nich liczyłam co do nagród i się nie przeliczyłam :)

ollcia020

A ja z jednej strony mam ciarki, że coś nowego i Edward wygląda z daleka ok, ale z drugiej. CO TO MA BYĆ ? Nie wiem, chyba chcieli okazać wzmacniającą się więź Jacoba z Bellą, ale kurcze w jakji sposób!

użytkownik usunięty
Piper16

Może i chcieli ale Bella nigdy nie zostawiłaby tak Edwarda i odjechała z Jacobem na jego oczach o nie co to to nie....pozatym dajmy na to że Edward tak poprostu by ja puścił bez zadnego "gadania". Nie to mi nie gra i zaburza moją wizje całej opowieści jaką wyniosłam z książek ://

A najlepsze, że ona z Jacobem jedzie do LaPush i spotyka się z wilkkołakami, ciekawe czy Edward by w książce tak od tak pozwolił.

Piper16

Kurde nie wiem co z tym pocałunkiem ale zobaczcie na to zdjęcie jest ujęcie z bocznej kamery wygląda jakby się jednak całowali!
http://poszkole.pl/news,Rob_i_Kirsten_caluja_sie_na_scenie,96921,1.html

ocenił(a) film na 10
Lulilka

A mi się zdaje, że się nie całowali jedynie to musnęli się ustami :) To była dosłownie chwilka nic by nie zadziałali w tak krótkim czasie... Oczywiście to tylko moje zdanie :) Kurcze no masakra Rob był ubrany ;/ ;/

użytkownik usunięty
ollcia020

jak dla mnie to tylko gra....nie całowali się, wszytsko dla promocji filmu i niestety ale to działa. Chociaż trzeba przyzanć ze przy pierwszych nagrodach nie byli tak "blisko" tzn nie było widac az takiej więzi miedzy nimi. Moim zdaniem to blef i zamieszanie na potrzeby filmu. No bo przeciez gdyby powiedzieli: było w scenariuszu wiec to zrobilismy to nasza praca!!! to nikt by na to nie poszedł. Już nie raz tak było przy filmach ze główna para miała romans a po premierze było po wszystkim: wielkie rozstanie albo plotka itp.

ocenił(a) film na 10
Lulilka

A mi się zdaje, że się nie całowali jedynie to musnęli się ustami :) To była dosłownie chwilka nic by nie zadziałali w tak krótkim czasie... Oczywiście to tylko moje zdanie :) Kurcze no masakra Rob był ubrany ;/ ;/

ocenił(a) film na 10
ollcia020

Nie no oglądam już któryś raz ten zwiastun i jest Masakra :(:(

użytkownik usunięty
ollcia020

moze nie bedzie tak źle no ale fakt inaczej wyobvrazałam sobie tą scene pod szkoła po pierwszym trailerze a tu taka niemiła niespodzianka

ocenił(a) film na 10
ollcia020

Nie no oglądam już któryś raz ten zwiastun i jest Masakra :(:(

ollcia020

Kurcze ale pozmieniali. Bella nigdy nie zostawiłaby tak Edwarda. Zaczynam mieć mieszane uczucia co do filmu. Za to z domniemanym pocałunkiem ubawić się można było.

ocenił(a) film na 8
maciejka26

hmmm :) co do pocałunku to początek z pewnością jest ukartowany, ale co do zachowania Roba już bym polemizowała, Kristen dziwnie odskoczyła gdy ją przyciągną, wyglądała na zaszokowaną lekko, a Pattinson jakby się zawstydził ;P Ta statuetka nad głową i ten uśmieszek... ;) ale może jestm już nadwrażliwa.

co do rozszerzenia sceny jestem tak samo niezadowolona ;/ mam nadzieję, że więcej takich numerów nie odstawili.

ocenił(a) film na 8
maciejka26

nie zgodzę się z wami że Bella by tak nie zostawiła Edwarda, bo przeciesz nie raz odstawiał ją do La Push i przekazywał Jacobowi, ale wynika z tego że połączyli scenę ze szkoły ze spotkaniem na granicy i to jest straszne!!!!

ocenił(a) film na 8
_monia_

no tak, ale to był inny rodzaj rozstania ;)
a tu z tego co zrozumiałam(bo angielskim niegrzeszę) Bella poprostu strzela przysłowiowego focha na Edwarda, że jej nie powiedział o Victori i w ramach tego odjeżdza z Jacobem.
Kompletnie mi to nie pasuje do książkowej Belli.