6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324870
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

słaby bez sensu żałosne kino dla tępej młodzieży

RobertJova17

argumenty?

niemamczasu

wyładował się i poszedł, może miał gorszy dzień

ocenił(a) film na 1
niemamczasu

słaby moze przecietny takie filmy niczemu nie służą polskie kino upadło i takie filmy nie maja szans na wielkich ekranach dzieci emo w nim graja i co ztego cieszycie sie film jak kazdy inny wydany w polse jest badziewiem polscy filmowcy nie umia krecic dobrych i wciagajacych filmów z interesujaca fabule i to wszystkie argumenty obrony ze ten film jest słaby i nic wiecej na jego temat powiedziec nie można

RobertJova17

"dzieci emo w nim grają" bardzo ciekawy argument.. okeeeeeeeeeeej

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

masa tekstu, a jedyny argument przeciw to ,,nie zrozumiałem przesłania''

ocenił(a) film na 1
lubie_placki_paulina

co ten film to moze nowoczesne polskie kino bez przesady film bez perspektyw jedyne co w tym filmie jest dobre t tytuł i tu plusy sie koncza a zaczynaja minusy...

ocenił(a) film na 10
RobertJova17

Jeśli ktoś patrzy na ten film z perspektywy "emo", "tną się", "Dominik jest gejem" itp to nawet nie ma sensu komentować.

RobertJova17

@RobertJova17 interpunkcja nie boli

ocenił(a) film na 8
RobertJova17

tak od razu , że polski film to do kitu :/
lepiej się już nie wypowiadaj .....

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

Tak, hejter, kolejna osoba która wchodzi tylko zbesztać film. obejrzyj kolejny film akcji wyżyj się na sąsiadach i nie pisz kolejnych takich komentarzy.

RobertJova17

Szybko oceniasz negatywnie ten film a określenie " Dla tęmpej młodzieży" jest po prostu prostackie. Właśnie ten film szkicuje problem samotności, ucieczka w wirtualny świat dzisiejszych nastolatków. Zresztą sam kiedyś oscylowałem w wirtualnym świecie ale na szczęście mam to już za sobą. Dlatego łatwiej jest mi zrozumieć ten film.

ocenił(a) film na 1
Kazo84

w sumie nie obchodza mnie wasze komentarze film jest słaby banalna fabuła cały czas w polsce wychodza komedie to juz sie dawno temu przejadło a teraz dramat ''ludzi zagubionych'' w internecie oni sami wybrali taka droge nikt im nie kazał wybierac jesli chodzi o film jest polskim przecietniakiem w usa powstawały juz takie tematy w filmach zadna nowosc i to na tyle komentujcie dalej:)

ocenił(a) film na 10
Kazo84

Daj spokój, nie tłumacz mu filmu bo to bez sensu.; ) Takie taborety i takie nie zrozumieją. No a ja myślę że jednak Polacy ''umia'' kręcić filmy i to widać na przykładzie SS chociażby.

ocenił(a) film na 1
reliance

jedyna osoba która w tym kraju umie krecic filmy i pisac scenariusze to roman polanski i porównaj sobie jego filmy z dotychczasowymi polskimi produkcjami jak np polskie komedie co chwile powstaja tagie beznadziejne filmy jak ss nasz kraj schodzi na psy jak i cały swiat zatracony w internecie to nie jest złe lecz z umiarem a film jest słaby i nie pieprzcie mi tu pierdoł ze to arcydzieło polskiej kinematografii moze jeszcze zdobedzie oscara ta chyba w kategorii najgorszy polski film o problemach młodziezy i otaczajocego je srodowiska komentujcie z troche wiekszym zrozumieniem

ocenił(a) film na 8
RobertJova17

Dobrze, ale ten film nie jest komedią, więc po co w ogóle go do komedii porównujesz? Sala jest właśnie jednym z ostatnio jedynych dobrych filmów.
Dobrze, nie jest to arcydzieło, co do tego nie mam wątpliwości, ale może bądźmy bardziej tolerancyjni dla polskich filmów.

RobertJova17

Wiesz, reliance ma racje, nie ma co z tobą dyskutować- ty kompletnie nie masz pojęcia o czym jest dyskusja :-))

ocenił(a) film na 1
Kazo84

to ty chyba nie masz pojecia rozmowa dotyczy załosnego polskiego filmu który jest słaby i wasze tępe komentarze ze to arcydzieło najlepszy polski film w historii i na całym siwecie nie osmieszaj sie ten film to jest po prostu do jednorazowego obejzenia i do zapomnienia takie filmy mogą zniszczyc mózg sa słabe i tyle ss potwierdza regułe

RobertJova17

'jedyna osoba która w tym kraju umie krecic filmy i pisac scenariusze to roman polanski'

Roman Polański od dawna nie kręci filmów w Polsce, więc nie można mówić o jego udziale we współczesnej, polskiej kinematografii... Poza tym, na pewno nie jest jedyny. Has, Kieślowski, chociażby?...
"Sala samobójców" Komasy jest bardzo sprawnie zrealizowana, świetnie zagrana. To jeden z lepszych, polskich filmów ostatnich lat (a było ich kilka - np. "Dom Zły", "Wesele"). Nie rozumiem tej nagonki. Facet robi film, przede wszystkim, O młodzieży, a nie DLA młodzieży. Jeśli DLA, to na pewno nie dla tej "tępej" części, o której wspomniałeś na początku. Bo ten film o czymś mówi... nie podoba Ci się forma? Twoja sprawa.

ocenił(a) film na 1
Kaileena_Farah

nie podoba mi sie i zyjemy w takim kraju ze kazdy moze komentowac to co mu sie podoba ja tak zinterpretowałem ten film i tyle widziałem go i tak go oceniam ze np do mnie nie przemówił nic ciekawego nie wniósł '' Facet robi film, przede wszystkim, O młodzieży'' a wiec postrzeganie młodziezy przez tego rezysera jest dziwne nie powiedziec popieprzone a dzisiejsza młodziez to geje i ludzie internetu ? dziwne spostrzezenie ze on robi takie filmy czyli on wie cos czego ja nie wiem ze zyjemy z młodziezą która niby jest nowoczesniejsza od reszty swiata nic z nich nie bedzie internet to niby ich zycie ciekawe jest to przesłanie filmu
i znowu to powiem film jest od... i tyle mozecie wyrazac swoje zdanie ja tez moge a wiec to chyba nie koniec dyskusji :)

ocenił(a) film na 8
RobertJova17

Wiedziałam, po prostu wiedziałam, że wątek gejowski wpłynął na twoją ocenę filmu. Jakie to typowo polskie...pojawiły się dwie homoseksualne sceny i film już jest do bani. Ale właśnie między innymi o to chodzi. Polska jest krajem niemożliwie zacofanym, a ten film jest jednym z pierwszych kroków, by to zmienić.
A jego postrzeganie młodzieży jest jak najbardziej prawidłowe. Znajdź mi nastolatka, który nie korzysta z internetu. Coś czuję, że długo będziesz musiał szukać.

ocenił(a) film na 1
emils

nie oto chodzi ze nie lubie gejów tylko ten kraj przez to schodzi na ... to jest po prostu nie do pomyslenia co dzieje sie z tym krajem cały czas gnebiony i teraz przez ta nie trafiona młodziez film nie ma mocnego przesłania które by trafiło do współczesnej młodziezy

RobertJova17

do Ciebie nie trafia, do innych trafia, więc nie mów, że nie ma przesłania, bo to jak ktoś odbierze ten film to wyłącznie jego sprawa i dla niego ss ma jakieś przesłanie ;)

ocenił(a) film na 1
niemamczasu

Co tak kolegę Roberta atakujecie? Prawda w oczy kole? Czy w tym czy w innym temacie piszecie, że ten film skłania do refleksji nad światem, daje do namysłu? Ma wiele wartości moralnych? A co wy wiecie o życiu. Większość z was się jeszcze uczy, rodzice mają was na utrzymaniu i co wy wiecie o życiu? Idźcie zasuwać do fabryki na 8h na trzy zmiany to wtedy pogadamy o życiu i wówczas przemyślicie, ale najpierw musielibyście znaleźć na to czas! Z tego wyżyw rodzinę (żona+dziecko), bo o rachunkach nie wspomnę i własnych przyjemnościach. Pojawia się wątek gejowski - tak jestem przeciw gejom! Myślicie, że na zachodzie takie rzeczy się praktykuje to w Polsce też. Tak bierzmy dalej przykład z zachodu, z USA to dalej będziemy zacofani, a nikt nie pomyśli, ze w Polsce może być coś lepsze niż tam, np. DOBRZE zrobione filmy, nie tak jak ten, muzykę. Może rozpisałem się nie do końca na temat. Widziałem film i to jest dno! Tak jak wszystkie obecnie produkowane. Ahh suma sumarum najlepsze są Polskie filmy wyprodukowane w czasach komuny, ale są też wyjątki z końcówki XXw. jak np "Chłopaki nie płaczą" czy "To ja, złodziej". Jeszcze raz napisze jak w temacie: "to chłam"! Jak to się teraz mówi? Dla dzieci emo? Pijcie więcej, palcie więcej zioła to za parę lat Polska będzie lepsza i lepsze filmY!

Miljard

Ty i Robert macie pretensje do całego świata:!!? że jest ciężko w tych czasach każdy o tym wie. I po co wstawki o komunie i 2 wojnie!!!?/??
Tamte straszne czasy już nie wrócą. A że czasy się zmieniają i ludzie coraz bardziej odważnie ujawniają swoje opcje seksualne to chyba nic złego. Jestem hetero, zapamietajcie sobie tolerancja i jeszcze raz tolerancja. Dlaczego nie chcecie zrozumieć że jest to film o nastolatkach borykających sie ze swoją samotnoscią i akceptacją ze stronych innych rówieśników i jak niebezpieczna jest asymilacja z internetem. Napisałes że wiekszosc sie jeszcze uczy i nic nie wiedzą o życiu, właśnie ale przychodzi taki czas że trzeba im pomału szkicowac co jest dobre co złe i przedewszystkim starac sie ich zrozumieć. A powiem ci że samą fabryką nie wytłumaczysz im wszystkich aspektów moralnych naszego Swiata. I po to są takie filmy Jak SS żeby uzmysłowić szerszej grupie ludzi że problem jest i prawdopodobnie będzie narastał.

ocenił(a) film na 1
niemamczasu

jakie przesłanie film z serii tajemnica BM załosna strata czasu na opisywanie pozytywnych cech tego gniota film o gejach i internecie czyli jak zniszczyc kraj który walczył w 2 wojnach i teraz w afganistanie co bedzie za 50 lat ten film jego obraz to dopiero początek... Robert W.

RobertJova17

Ty zrozumiałeś w ogóle co napisałam?

ocenił(a) film na 8
niemamczasu

SZLAK MNIE TRAFIA jak czytam niektóre wypowiedzi. Piszmy dalej, że jakiś film jest zły, bo występują w nim geje. Co jest złego w tym, że Polska powoli zaczyna nadążać za filmami na większym poziomie?
Miljard, jak czytałam twoją wypowiedź, to nie wiedziałam, czy śmiać się czy płakać. Chcesz powiedzieć, że im mniej będziemy wzorować się na zachodzie, tym więcej nasz kraj się rozwinie? Ciekawa teoria, nie powiem. Nie wiem tylko, czy nie jest jak najbardziej błędna. Może od razu zamknijmy wszystkie kina, żeby przypadkiem ktoś nie wybrał się na amerykański film, w którym jeszcze, o zgrozo, wystąpi jakiś homoseksualista. Tak swoją drogą....gratuluje tolerancyjności.

ocenił(a) film na 1
emils

jestem po stronie Miljard kazdy moze wyrazac swaja wizje swiata który przez takich ludzi przestanie sie rozwijac w dobrym kierunku wstyd robimy z siebie 2 holandie ten kraj juz duzo wycierpiał i niech geje go zostawia nie bedzie prokreacji i co w tedy in vitro od gejów pozdro a film to dno kompletne porównaj sobie REQUIEM FOR A DREAM a to gówno podobne tematy lecz jak od siebie rózniace sie filmowaniem polska 0:100 usa zal mi was jak mówicie ze to arcydzieło nawet okładka jest do dupy

ocenił(a) film na 8
RobertJova17

Co do Requiem się akurat zgodzę. Requiem to klasyk, jak dla mnie, jeden z najlepszych filmów ostatnich lat. Ale te dwa filmy wcale nie są takie podobne. Owszem, w obu mowa jest o uzależnieniach, jednak to jedyne, co je łączy.
A do Holandii mamy tyle, że naprawdę nawet nie widzę stosownego porównania. W Polsce ludzie na widok dwóch gejów myślą tylko o tym, że Ci ludzie są chorzy i najlepiej ich zabić. W Holandii natomiast rzadko kiedy znajdziesz takiego człowieka.
I nie, ten film nie jest arcydziełem. Ja osobiście nigdy tak nie powiedziałam. Jest masa innych, lepszych, ale on też nie jest zły. A co do okładki, to po niej nie powinno się akurat niczego oceniać.

RobertJova17

co ma okladka do całości filmu.. spoko, film sie nie podoba i okej, ale napieprzanie tu ciągle o gejach jest śmieszne, nie sądzisz? W filmie nie chodziło o to, że jest sobie chłopak, który jest gejem i nagle popełnia samobójstwo, bo tak mu pasowało.
Jak na polski film 'ss' jest naprawdę dobra, a Ty porównujesz go do filmów produkowanych w Ameryce.. no jasne -,-

ocenił(a) film na 1
niemamczasu

''a Ty porównujesz go do filmów produkowanych w Ameryce.. no jasne -,-'' noo jasne a do czego mam go porównywac do filmów z 3 swiata to swiadczy ze robimy słabe filmy jak np ss które jest tylko do obejzenia w polsce bo w usa nie chcieli by go do reki wziasc i tu jest odpowiedz na twoje pytanie takie filmy nigdy nigdy sie nie przebija bo kto chce takie filmy ogladac no jak by moze był po angielsku to był by 1 plus na 100 minusów pozdro

ocenił(a) film na 5
RobertJova17

Koleś, zacznijmy od tego, że ty nawet pisać nie potrafisz :p A co dopiero film oceniać

ocenił(a) film na 1
kitiko

zamknij dupe kitiko i jak nie masz nic sensownego do powiedzenia na temat dzisiejszej młodziezy i tego załosnego filmu to spr zrozumiałe

ocenił(a) film na 8
RobertJova17

Tylko zacznijmy pd tego, że Sala Samobójców BYŁA puszczana w USA. Zresztą, nie tylko tam. I jaki miałby być sens robienia polskiego filmu po angielsku? Bo ja nie widzę żadnego, a oni też mogą sobie trochę napisy poczytać.
Po za tym, popraw swoją ortografię.

ocenił(a) film na 1
emils

jest sens bo nikomu nie chce sie słuchac polskiego bełkotu przy czytaniu napisów twoim zdaniem to dobrze ze polskie kino cofa sie do sredniwiecza to gratuluje film ma 1/Miljard :) słaby gniot i wstyd pokazywania naszego kraju w taki sposób

RobertJova17

skąd Ty wiesz czy się komuś chce słuchać tego bełkotu czy nie?! -.- OGARNIJ SIĘ i naprawdę naucz sie poprawnie pisać.. a to, że ktoś Ci to wypomina nie znaczy, ze musisz od razu mieć chamskie odzywki, pozwolę sobie zacytować: "zamknij dupe kitiko",hmm.. może to Ty zamknij dupę póki się nie skompromitujesz do końca?
troszeczkę się powtarzasz.. film się nie podoba, więc ok -,-

ocenił(a) film na 1
niemamczasu

to ty sie kompromitujesz oceniajac ten chłam na 9 zastanów sie a potem oceniaj '' może to Ty zamknij dupę póki się nie skompromitujesz do końca?
troszeczkę się powtarzasz.'' to teraz mnie psłuchaj ja tu negatywnie oceniam te wypociny i pisze to co mysle na ten temat jak ci sie nie podoba to spr i film mi sie bardzo nie podoba

RobertJova17

Ty mi będziesz mówił jak mam oceniać film?! prooooosze Cie..

RobertJova17

no tak, lepiej dać 1, ponieważ pan RobertJova17 ma inne zdanie na temat tego filmu i przecież trzeba zrobic tak jak on chce inaczej po prostu sie KOMPROMITUJESZ
naprawdę straszna historia

niemamczasu

Hej, R... jest prowokatorem dajcie spokój i olać go :-) on nie rozumie dyskusji. najlepszy spsób na niego to nic nie pisać na jego komentarz szybko sie zamknie. Wyżywa się w internie i tyle:-)))))))

ocenił(a) film na 1
Kazo84

co ty kazo84 sugerujesz ... to ty nie rozumiesz dyskusji która porusza ten załosny pomiot polskiej kinematografii załosny film pod kazdym wzgledem trzeba byc idiotą aby dac od 1 w góre a wiec mówie to nie jest arcydzieło idioci tylko kolejny film który nic nie wniósł ok jak nie chcesz to nie pisz i sie nie osmieszaj durnowatymi komentarzami

RobertJova17

Twoje komentarze są za to mądre..

ocenił(a) film na 8
niemamczasu

Człowieku, nikt nie napisał, że ten film jest arcydziełem. On po prostu jest dobry i nie rozumiem, dlaczego wciąż się o to czepiasz. A 1 to naprawdę nie jest sprawiedliwa ocena. Jest milion filmów, które zasługują na nią dużo bardziej. A Sala ma wiele plusów i nawet, jeżeli film Ci się nie podobał, to powinieneś je uwzględnić.

ocenił(a) film na 1
emils

ten film nie posiada plusów chyba jesli uwzglednimy to ze został nakrecony kamerą a nie kalkulatorem film słaby obraz przekazu do młodziezy tez co z ta polska i polska kinematografia ten film jest odpowiedzia w ostatnich latach polacy nie potrafia nakrecic dobrego filmu na swiatowe salony

RobertJova17

Śmiechu warte co piszesz i jak myślisz:-)))
żal mi ciebie:-)

ocenił(a) film na 10
RobertJova17

jak napiszesz lepszy scenariusz i jak zrobisz jakiś film który się okaże większym hitem niż sala samobójców to wtedy będziesz tak mogła pisać , a na razie jakoś nie pokazujesz nas swoich możliwości literackich , bo takie zdanie jak ty napisałaś dziecko 2 letnie lepiej się wypowiada .

ocenił(a) film na 7
naomi122

on jest chłopakiem

ocenił(a) film na 1
naomi122

na scenariuszach znam sie lepiej od ciebie i na filmach i nie jestem dziewczyna tepa łajzo

ocenił(a) film na 7
RobertJova17

jedyne co powiedzialeś do tej pory to tępy bełkot.
nie potrafisz uzasadnić swojego zdania, wiec nie ma co prowadzic z tobą konstruktywnej dyskusji. zachowujesz się jak niewyżyte dziecko, no sorry, ale tak jest.

ja rowniez nie uwazam, zeby sala byla genialnym filmem, juz wypisywalem kilkukrotnie jego wady typu przekoloryzowane postaci, średnie animacje itp itd ale w odroznieniu od ciebie ja to zdanie uzasadniam. tobie tez polecam.

ocenił(a) film na 1
Astral_the_Shadow_Prayer

srednie animacje wow wiadomo przeciez j.cameron ich chyba nie zrobił a przekolorowanie postaci wywodzi sie ze słabego programu komputerowego gra aktorska nie powala na kolana jak bys przeczytał wczesniej to juz opisałem ta tępą fabułe tego filmu i jego scenariusz który niby powstał na podstawie dzisiejszej młodziezy