Dlaczego odizolować? Krzywdzą Cie? Źle wpływają na otaczające Cie środowisko,na Ciebie? Są takimi samymi ludźmi jak my i mają prawo żyć tak samo jak my.
tak juz został zaprojektowany ten swiat i nic tego nie powinno zmieniac zrozumiałe a nie jakas banda odmienców bedzie domagała sie stłka w zadzie lub w parlamencie hanba
Został zaprojektowany tak że i swoje miejsce w nim mają homo. Ot tyle w temacie. I tak nie dojdziemy do konsensusu. Mimo wszystko polecam być nieco bardziej tolerancyjnym.
Kiinia- też chciałabym wiedzieć, ale czasem po prostu trzeba zejść na inny tor kiedy ciężko przejść obojętnie wobec pogłębienia jakiegoś tematu xp
O, właśnie. Pooglądaj sobie choćby no nie wiem...Aleksandra. Ile lat temu działa się akcja tego filmu? Sporo. A homoseksualizm był i nawet nikt się z tym nie krył.
Jeżeli uważasz, że to jest chore, to sam jesteś człowieku chory. Jesteś chory na homofobizm i nietolerancję, co jest jednak dość powszechną chorobą w naszym kraju.
a poza tym geje istnieja od zarania dziejow.kiedy to bylo na pozadku dziennym ze krol mial...kochanka:)troche historii,religii,zagleb sie w temat robert.oni ci naprawde nie zagrazaja.predzej zrobi ci krzywde sasiad hetero niz homo na ulicy:)relax:):):)
ten film to nie jest zadne arcydzieło zgodze sie z jednym ze film ma nowatorski pomysł i to wszystko arcydzieła requiem for a dream pianista egzorcysta przyczajony tygrys ukryty smok to sa filmy na 10 a nie ten film ten kto daje 10 to nie zna sie chyba na rzeczy
i tu nawrucenie do chorej subkultury Ludzie emo są postrzegani jako melodramatyczni, "tnący się" nastolatkowie, którzy przelewają swoje starania pisząc depresyjną poezję. Współcześnie emo zostało nazwane "smutną karykaturą" tego, czym było kiedyś[9]. Niektórzy oskarżają emo o świętowanie samookaleczeń i samobójstw, wybieranych przez tych, którzy traktują je jako "pomoc w pokonaniu bólu"[11]. Jednakże powodowanie fizycznej traumy skutkuje produkcją beta-endorfin, które podnoszą relaksację i redukują fizyczny ból. Niektórzy twierdzą, że w pewnych kręgach emo udaje się osobowości o skłonnościach samobójczych czy samookaleczających by w ten sposób poszukiwać akceptacji i zwracać uwagę otoczenia sa poprost chorymi dziecmi w głupim wieku nic z nich nie bedzie pozdro Robert .W.
No spoko... naprawdę, podziwiam Was - że też Wam się chce tak zaciekle dyskutować z idiotą, który ma się za obrońcę Polski (a już w szczególności polskiego kina) od wszelkiego złego, a jednego poprawnego zdania w tej naszej słowiczej mowie sklecić nie potrafi (na to trzeba jednak mieć ciut bogatszy zasób słownictwa). Przedziwne: zamiast z sensem porozmawiać o filmie - a jest o czym, niezależnie od tego, czy się komuś "Sala samobójców" podobała, czy nie - usiłujecie przekonać imbecyla, że obraz Komasy nie jest taki znowu zły, że dotyka jakiegoś istotnego problemu (który być może w przyszłości stanie się jeszcze istotniejszy), że nie taki gej zboczony, jak go malują... Ba, doszło już do tego, że przez ileś tam odpowiedzi usiłujecie chłopakowi wyłuszczyć, że nie powiedzieliście tego, co on Wam w usta wkłada. Naprawdę nie widzicie, że dostarczacie wyłącznie uciechy frustratowi, który używa netu po to tylko, żeby móc bez konsekwencji obrzucić Was gównem, za co w realu albo zostałby wyśmiany (wersja light), albo oberwałby po ryju (wersja hard)? Do upamiętania wzywam - po jaką cholerę karmić trollactwo? Nie będzie miało co żreć - zdechnie i z jednym przynajmniej przygłupem będzie święty spokój.
sam jestes idiota ch... napisałem bekarcie ze jestem obronca tego załosnego kraju nie no własnie to nie pisz ciulu takich pierdół mis 10/10 ty to masz nasrane w głowie tak jak ty '', że dostarczacie wyłącznie uciechy frustratowi'' nie dostarczacie mi uciechy tylko dyskutujemy na temat gejów w naszym społeczenstwie idioto jak nie masz nic madrego na ten temat do powiedzenia to ic sie umyc
watpie czy mnie by wysmiali a tym bardziej ze bym po ryju dostał wolny kraj wolnosc słowa sam jestes przygłupem cwaniaku taki obronca gejów sie znalazł to ze ich popierasz to twoja sprawa i wiecej nie pisz bo sie zygac chce jak sie takie pierdoły czyta od człowieka niezrównowazonego psychicznie
to nie jest dyskusja na temat gejow ty ich jedziesz a my ich bronimy to nie jest dyskusja,dyskusja to sa przedstawiane argumenty a ty ich nie przedstawiasz.o poza tym skad wniosek ze RAS DEMOCRITUS jest niezrownowazony psychicznie?!ty naprawde szukasz zaczepki.ale szkoda z toba gadac bo nie masz nic ciekawego do powiedzenia
"skad wniosek ze RAS DEMOCRITUS jest niezrownowazony psychicznie?!"
Pozwolisz, że wytłumaczę. Otóż RobertJova17 ma jakieś tam swoje zdanie - i w porządku, jego prawo. Co robi średnio pełnosprawny intelektualnie człowiek, który spotyka się ze sprzeciwem wobec swojego zdania? Broni go, posiłkując się - o ile możności i kultury starcza - argumentami merytorycznymi. Ale RobertJova17 pełnosprawny intelektualnie nie jest: więc szuka sposobu, żeby udowodnić, że jego zdanie jest jedynie słuszne i jako takie nie znosi jakiejkolwiek polemiki. Jak to zrobić? Bardzo prosto: uznać, że jest się jedynym normalnym między wariatami - tylko taki kontekst zapewnia komfort posiadania monopolu na rację, wariat racji mieć nie może, jako że jest wariatem. Jakie są tego tu efekty - cóż, widać gołym okiem... Ale dla RobertaJovy17, którego IQ jest mniejsze niż numer jego butów, jest to jedyna droga do intelektualnego samozaspokojenia.
robert ja mam pomysl-rzuc tytul jakiegos innego filmu ktory twoim zdaniem jest dobry i chetnie porozmawiamy o ile na jego temat wysuniesz jakies konkretne argumenty:)
Wolność słowa, mówisz? Dlaczego w takim razie każdego, komu film się podobał, od razu obrażasz i po nim jedziesz? Z tego wynika, że wolność słowa masz tylko ty! Żebyś chociaż miał jakieś rozsądne argumenty, ale cały czas powtarzasz to samo!
no wlasnie wolnosc slowa-a co z rownouprawnieniem i tolerancja-wszyscy ludzie naja rowne prawa bez wzgledu na pochodzenie,wyznania religijne,polityczne,kolor skory czy orientacje seksualna???!!!
Szczekaj sobie, gnojku, szczekaj ile pary w pysku... Tylko, widzisz, niezależnie od tego, jakich jeszcze wyzwisk byś nie użył, to wyżej dupy nie podskoczysz: rozumiem, że miałeś zamiar mnie obrazić, ale nie jesteś w stanie - nie ten poziom, smarku. Z Twoich prób urażenia mnie mogę się wyłącznie śmiać: gdybyś złapał mnie na mówieniu niedorzeczności, mógłbym się nawet zawstydzić - ale najpierw musiałbyś zrozumieć, co piszę, a to niestety dla Ciebie nieogarnialne. To samo tyczy się zresztą wypowiedzi większości podejmujących tu dyskusję z Tobą (na co zresztą nie zasługujesz): masz tak elementarne kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, że aż strach. Mielisz ozorem w kółko to samo, masz zero pojęcia, co ludzie do Ciebie mówią, a powagi usiłujesz dodać sobie wylewaniem na innych szamba, za co w normalnych warunkach dostałbyś w dziób. Jesteś jak ropucha dmuchana w tyłek: jak bardzo byś jej nie nadął, mózgu jej nie powiększysz. Tak że życzę wszystkiego dobrego w dalszych próbach poirytowania mnie: będziesz się musiał naprawdę postarać.
nie próbuje ciebie zirytowac co ty do mnie masz myslisz ze jestes tu najmadrzejszy mylisz sie takis cwany wielki znawco kina
jestes załosny tak jak twoje ciekawe wypowiedzi nie osmieszaj sie dalej ja nie umiem niby czytac wez sie zastanów idioto i jak chcesz z siebie robic wielkiego doktora dp do nfz idz i nauczaj
Na pewno jest mądrzejszy od Ciebie. Zresztą, to ty ciągle powtarzasz, że my się nie znamy i tylko ty jesteś na tyle mądry, by zrozumieć, że ten film jest głupi i nie ma sensu, więc dlaczego atakujesz kogoś innego?
I nie masz racji, ponieważ jedyna tutaj żałosna osoba, to ty. Jak czytam te twoje wypowiedzi, które są wypełnione słowem "idiota", to już na prawdę nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać.
mozesz płakac lub smiac sie wdrozyłem watek gejów i patrzcie jak wszyscy zaczeli ich bronic nowosc
wszyscy przeciwko jednemu bo mi sie nie spodobał film i juz piepszony watek gejowski nie potraficie akceptowac bolesnej prawdy
Nie, ty nie potrafisz zaakceptować tego, że ktoś może mieć inne zdanie, niż ty. A wątkiem głównym filmu nie było "Dominik jest gejem".
a co jestem samotny moze potne sobie rece nozem albo pójde na miasto w tch smiesznych ciuchach
Błagam Cię, naucz się pisać. Zrób to dla siebie i dla innych. Gdy przeczytałam twoją wypowiedź, to najpierw musiałam chwilę się zastanowić nad tym, o co w niej chodziło. Wiesz, co to znaki interpunkcyjne? Podejrzewam, że nie...Wolę już osoby, jak ty to nazywasz, tnące się i chodzące w śmiesznych ciuchach.
Ojojoj, cieniuśko coś, szczylu... W poprzednim poście nazwałeś mnie "idiotą" (dwukrotnie), "ch...em", "bękartem", "ciulem", "przygłupem", "cwaniakiem" (chyba o niczym nie zapomniałem), a tu tylko "idiota"? I to jednokrotnie zaledwie? Rozczarowałeś mnie. No dalej, Robercik, dajesz, daajeesz!... Bo osunę się w rozpacz i sam będę musiał się pociąć.
no dyskusja to to niestety nie jest, bo jak mu się coś napisze to on wyzywa, nie potrafi uzasadnic swojego zdania, a szkoda :)
ROBERTJOVA ogarnij swoje błędy ort!
Krwawe wzgórza niby sredni horror klasy C amerykanski ale bije na glowe SS, inny gatunek ale film 100 razy lepszy od tego czegos.
ale no prosze cie nie horror.przeciez to sie wogole ma nijak.mowisz ze SS nic nie wnisi a co wnosza horrory?!to zwykly odprezacz ktory w mniejszy lub wiekszy sposob odsuwa nas od rzeczywistosci.
nie kazde horrory sa z serii sf TCM czy Egzorcyzmy Anneliese Michel sa to filmy na faktach autentycznych a tak do rzeczywistosci to czasami dobrze sie na chwile wyłaczyc i nie ogladac filmu który nas dołuje innymi sprawami niekoniecznie waznymi
ok ale nie podawaj takich skrajnych tytulow bo one sa nie porownalne.to tak jak bys chcial porownac KATYN z LEJDIS o czym my rozmawiamy?!
to nie sa skrajne ty tuły tylko dobre filmy a co do EAM to polski dokument zrobiony na dobrym poziomie
Kasia86filmweb oceniła na 10/10 zarty chyba sobie robisz takie noty to avatar titanic Requiem for a Dream lub pianista
"Requiem for a dream" mój ulubiony i dostał też 10/10. Akurat Tobie nie muszę się tłumaczyć dlaczego SS ma 10 ;)
Jezu, no nie mogę! Co Cię obchodzi, na ile kto ocenił Salę Samobójców? Znajdziesz wszystkich, którzy dali mu 10 i wymordujesz? Bo na prawdę takie można odnieść wrażenie. Tobie się film nie podobał, ok, ale uszanuj to, że dla innych nie jest on taki zły.
bo sie nie znacie na filmach takiej kanciastej grafiki to na komodorze nie ma w tylko oceniacie to co wam sie podoba w tym filmie nie podchodzicie do niego jak profesjonalisci nie wykosztowali sie przy efektach komputerowych bo to przeciez polska a nie usa czy japonia ale kiedy jak nie teraz nigdy nie przegonimy tych panstw w robieniu filmów nawet sie z nimi nie zrównamy ten film jest przykładem jak jeszcze do nich nam brakuje zadowoleni oceniłem ten film z czysto technicznej strony zrobiłem juz to wczesniej ale jakos wam to umkneło
taaaaaaaaaaaaaaaaaaak tylko ze w polsce grafika komputerowa jest na bardzo niskim poziomie i tak juz zostanie a on tak mówił aby ukryc to ze nia ma sprzetu i ludzi od tego ze tak ma byc ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahaha!!!
oczywiscie to lepiej nic nie robic,nie podejmowac zadnych prob,wogole sie nie rozwijac wtedy bedzie lepiej:)czlowieku od czegos trzeba zaczac tak?!nie mamy poziomu amerykanskiego czy jakiegos innego ale sie staramy i rozwijamy i ztego powinienes sie cieszyc jako patryjota ktory tak bardzo wstydzi sie za swoj kraj pod TYLOMA WZGLEDAMI!!!!!!!!!!!
kolego, daj sobie spokój z obrażaniem. Wyraziłeś swoje zdanie i ok. W Polsce graficy (najlepsi z nich) są na bardzo dobrym poziomie wystarczy zobaczyć co wyprawiają magicy z firmy Platige Image - daję link: http://www.platige.com/ Przy 'Sali...' pracowali najlepsi - grafika miała być trochę z gry, na pewno nie jak z 'Avatara' (kilka lat pracy, kilkadziesiąt osóbł i 100 mln dolców czyli 300 mln złotych!). 'Sala...' to dramat psychologiczny - taki gatunek, w którym nie chodzi raczej o efekty specjalne lecz o psychologię. gdyby to był film akcji, to można się czepiać animacji i efektów- ale w filmie w ogóle nie oto chodziło (poza tym uważam, że animacje są naprawdę bardzo fajne w 'Sali samobójców' - z pomysłem i dopracowane - mogliby w sumie kiedyś zrobic Polacy takiego Shreka czy coś w tym stylu).
poza tym przyrównujesz horror do 'Sali...' - po prostu może nie lubisz filmów w takim gatunku, człowieku! są tacy którzy nienawidzą horrorów (np moja dziewczyna) i tacy którzy nie znoszą polskich komedii (np ja, chyba że starych typu 'brunet wieczorową porą'). Nie dogadamy się!
przestan przeciez pan alfa&omega,rezyser,aktor,grafik,scenarzysta,krytyk filmowy,Bog i stworca nie przyjmuje kompletnie nic do siebi.:)zaniechajmy-a poza tym ROBERT widzialam ze na forum KRWAWYCH WZGORZ nikt nie chcial z toba dyskutowac na temat filmu.ciekawe dlaczego...bo napewno nie dlatego ze to same kmioty nie znajace sie na dobrym kinie.
james avatara tworzył 30 lat od podstaw bo nie było w tym czasie technologii my w tych czasach nie potrafimy nic.