6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324941
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

słaby bez sensu żałosne kino dla tępej młodzieży

RobertJova17

potrafisz użyć jakieś inne słowa niż "tępa" albo "słaby"? taaaaaaaa -,-

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
RobertJova17

Witam! Czytając z kolei wasze "wypociny" doszedłem do wniosku iż Wy również nie jesteście obiektywni. Czy ja, czy kolega Robert, czy ktoś inny zostaliśmy "zjechani" na tym forum za własne zdanie. Czy wy nie możecie znieść, że komuś ten film się nie podoba?

Teraz do tych co zaatakowali moją wypowiedź. Nie mam nic do ludzi bogatych - człowiek jak każdy inny - niech się jedynie nie wywyższają!!!!!!!!. Ale jak dziecko, które ma WSZYSTKO (ponieważ rodzice o niego dbają i chcą jemu jak najlepiej-również nie mam nic do tego) mogą wiedzieć o życiu? Z całym szacunkiem dla takich osobach, gdyż ja nie miałem takiego szczęścia, ale w porównaniu do średnich Polskich rodzin dosłownie NIC! NIC! Wiadomo duży może więcej niż ja tzw. ofiara losu, który zapie* w fabryce.

Teraz odniosę się do gejów. Tak dla mnie jest zboczenie! Nie chcę obrażać tych ludzi, ale jak sobie wyobrażę, że jeden drugiego to mi się rzygać chce.

Nie bądźmy drugą Holandią! Tam homo są legalnie i "zioła". Ludzie, przecież to zwariować można! Każdy wierzący katolik (na pewno są tutaj tacy), będzie przeciw legalizacji narkotyków i homo w Polsce! Jesteście wierzący, a jesteście za takimi związkami! Ponadto my cały czas bierzemy wzorce z zachodu - a to tak, a to to. Sami nie umiemy nic zrobić. Podam teraz dość kuriozalny przykład. Manuel Arboleda (kolumbijski piłkarz) chce grać dla Polski. To co, my nie mamy tutaj w Polsce piłkarzy? Spójrzmy jeszcze inaczej. Niby kolegujemy się z tymi wielkimi, a oni widzą nas jak jesteśmy potrzebni, a my im du** liżemy!

Na koniec słówko o naszym kraju! Spójrzcie na tą młodzież! Alkohol, narkotyki, papierosy. Co będzie za kilka lat? Będzie więcej uzależnionych niż zdrowych. Ten kraj schodzi na psy - rządu nawet nie skomentuje. A robić nie ma komu. Nie długo nie będzie miał kto robić na emerytury. A przez takie filmy młodzieży się przewraca w głowie. I ten film ma pokazać życie młodemu człowiekowi? Życie to dżungla, a ten film pokazuje, że wygrywa słabość!

ocenił(a) film na 9
Miljard

a co do kolegi Miljarda-tez jestes ladnie zboczony.skoro chce ci sie rzygac jak sobie wyobrazasz gejow to po co sobie to wyobrazasz?!przyznaj sam ze to nie zbyt normalne...

ocenił(a) film na 7
Miljard

To bardzo łatwo: powiedzieć, że się zostało "zjechanym za własne zdanie" i obnosić się z urażoną dumą. Tyle tylko, że RobertJova17 bynajmniej nie obrywa tu za to, że ma jakieś tam własne zdanie, ale za to, że jest agresywnym idiotą. Zwróć uwagę, że cała ta dyskusja obraca się wokół wysiłków, które niektórzy czynią - z zapałem naprawdę godnym lepszej sprawy - żeby do założyciela wątku cokolwiek dotarło. Kłopot jedynie w tym, że jest to ktoś tak szczelnie zaimpregnowany na jakiekolwiek argumenty, że do niego nie jest w stanie dotrzeć absolutnie nic . Ludzie mówią mu tak: nie twierdzimy, że "Sala samobójców" jest arcydziełem, ale to film ważny, mówi o pewnym problemie, który - niezależnie od tego, czy się emo lubi, czy nie - jest pewnym społecznym faktem, jest nieźle jak na polskie warunki zrobiona itd. Tymczasem dla RobertaJovy17 każdy, kto nie potępia "Sali samobójców" na całej linii, jest kretynem, który kompletnie nic nie wie ani o kinie, ani o życiu i nic, tylko się zachwyca jakimś tam gniotem o małoletnich ciotach. Że już o poziomie kultury i elokwencji założyciela wątku nie wspomnę - nie ma bowiem co wspominać o czymś, co nie istnieje...

Co do Twojego zdania na temat filmu: z pewnymi Twoimi obserwacjami można by się było zgodzić (z ostrożna, ale jednak), tyle tylko, że moim zdaniem popełniasz błąd w samym założeniu: bo z tego, co piszesz, wynika, że reżyser sympatyzuje z opisywanymi w filmie zjawiskami. Naprawdę tak to interpretujesz? Że "Sala samobójców" stawia w pozytywnym świetle narkotyki (które skądinąd w filmie chyba ani razu się nie pojawiają), homoseksualizm (który nie jest tu żadnym homoseksualizmem, a dość dramatycznymi kłopotami z identyfikacją seksualną), poczucie wyższości najbogatszych sfer naszego społeczeństwa (co przecież Komasa pokazuje tak karykaturalnie, że aż niewiarygodnie)? Cóż, ja tak tego nie odbieram... Jak dla mnie, "Sala samobójców" jest przede wszystkim ostrzeżeniem przed narastającym wśród młodych poczuciem wyobcowania i bezsensu - bo nagle ci, którzy mają na pozór wszystko, nie mają tego najważniejszego: czyli jakiegoś samodzielnie wypracowanego sposobu radzenia sobie z własnym życiem. Ale - na litość boską! - jest to właśnie ostrzeżenie, a nie branie takiego stylu bycia w obronę! Ja sam nie tylko, że nie identyfikuję się z Dominikiem, ale wręcz budzi on we mnie irytację - ale przecież nie mogę mu nie współczuć; jeżeli Komasa ma coś pozytywnego do powiedzenia o tej postaci, to chyba tylko to, że jest ona zatrważająco niewinna, nie ponosi ani cienia odpowiedzialności za to, co mu się przydarza. Ale nie jest to bynajmniej promocja (choć słusznie kiedyś zauważył Robert Biedroń, że promować to można kurczaki w hipermarkecie) hedonizmu, ćpania, gejostwa czy czegokolwiek w tym stylu... Tak że Twoje apokaliptyczne wizje Polski w stylu Holandii mają się do filmu Komasy jak zęby do kurzego dzioba...

RobertJova17

haahahha prosze Cie człowieku.. powtarzając się chcesz nam udowodnić, ze film jest słaby? -,-
zauważ, że cały czas piszesz o gejach.. Ty chyba serio nie zrozumiałeś tego filmu i nie chodzi o to zeby Cie obrazić, bo Ty najwidoczniej jak najbardziej chcesz się tu pokłócić z całą resztą, która ma inne zdanie niż Ty.. innym film się podobał i mimo wad, które można zauważyć , sala samobojcow jest dobra. A Ty jakos nie potrafisz uzasadnić swojego zdania, ogarnij się, wielu jest ludzi, którym film się nie spodobał, a potrafia to uzasadnić i można z nimi podyskutować na poziomie, niestety z Tobą się nie da, bo masz takie, a nie inne odzywki. A to, że inni ocenili ten film wyżej niż Ty nie oznacza, że się ośmieszają.. to samo można powiedzieć o Tobie skoro wystawiłeś 1, ale jakoś nikt się nie czepia, a ja generalnie mam gdzieś czy wystawiłeś 1 czy powyżej 1, jeśli uzasadnisz swoje zdanie to będzie ok, tyle :)

ocenił(a) film na 1
niemamczasu

tak potrafie uzywac innych słow ale takie sa proste jak wy i dobrze was komentuja

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

twoja argumentacja tez dobrze cie komentuje:)

ocenił(a) film na 10
RobertJova17

tak , tak , na wszystkim się znasz .

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 9
RobertJova17

Robercik ty sie uspokoj,bo ci zylka peknie:D ludzie wielki znawca sie znalazl polskiego kina,polskiej mlodziezy,polskiej wojny,polskiej komuny...i scenarzysta na dodatek:)tylko szkoda ze jezyka polskiego nie umie:)jak to ktos fajnie napisal"interpunkcja nie boli":)a jak na scenarzyste jestes dosc zmkniety i ograniczony...homofobie!wyzej wymienione filmy (sala... oraz tajemnice ...)nie sa tylko o gejach,pedalach i emo.faktycznie jak to napisales -choc z szydercza ironia-sa o ludziach zagubionych.no ale coz PAN "naj "moze o tym wiedziec.nie zycze takiego zagubienia nikomu(nawet tobie) ale ciekawe co bys zrobil gdyby twoje dziecko mialo podobne problemy....

ocenił(a) film na 1
solaventura

nie jestem homofobem i zeby było jasne nie trzymam z wartosciami chrezscijanskimi tylko ze ten film nazwany przez was arcydziełem nie ma nawet szczypty złota aby ten film nazwac arcydziełem lub swietnym filmem co do gejów nic do nich nie mam pisałem to wczesniej lecz film pokazuje polske i jej problemy niech zrobia jakis dobry horror a nie cały czas komedie i melodramaty bo sie juz zygac chce montaz filmu tez nie powala na kolana zdjecia jakos ujda w tłumie muzyka to clint mansell to to nie jest gra aktorska na poziomie teatru i co zadowoleni z oceny filmu - jakby co to moje dziecko nie miało by problemów bo było by normalnie wychowywane nie przez 2 facetów bo to jest chore ze strony moralnej i społecznej i tyle :) i nie piszcie ze popełniam błedy ortograficzne nie chce mi sie za kadym razem wciskac alt ok:)

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

horror tak?!a o czym ten horror mial by byc???co w tej polsce az tak cie przeraza?!

ocenił(a) film na 1
solaventura

nie chodzi mi o ten zje...y kraj tylko o specyficznosc robienia takich samych filmów stereotypy komedie komedie kazda gorsza od drugiej sluby panienskie wielki hit tttaaaaaaaaaaaaaa dno kompletne tera ss nie maja w co sie bawic zrobili by horror jakis pozadny ale w tym kraju nikt takich filmów robic nie umi wielka szkoda, paradokument slasher lub cos wtym stylu jak krwawe wzgórza i tyle

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

no i wszystko jasne dlaczego tak atakujesz SSty po prostu czlowieku masz inny gust i tyle wiec bez sensu zebys sie wypowiadal na ty forum:)wejdz na forum krwawych wzgorz i tam podyskutuj bedzie ci o wiele przyjemniej zapewnia :)i nam tez

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

A bohaterowie filmow o ktorych mowa tez byli wychwywani w "normalnych"rodzinach nie pzrez 2 facetow!ty naprawde mysliz ze tylko z takich rodzin bierze sie homoseksualizm?!gratuluje:)

ocenił(a) film na 1
solaventura

moja wina kto co ma w głowie np roland emerich jest gejem i robi dobre filmy ten film jest gejowski i jest bardzo słaby

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

czlowieku tem film nie jest gejowski!!!nie zauwazyles ze Dominik nie tylko w tym filmie caluje sie z chlopakiem ale tez z dziewczyna?!ten film jest o mlodziezy o eksperymentowaniu z e soba i innymi o poznawaniu siebie i szukaniu swojego miejsca w zyciu.kazdy nastolatek idzie podobnym schematem.na tym to polega zeby znalesc siebie.jak pojdziesz jedna droga nigdy sie niee dowiesz czy wybrales dobrze bo nie bedziesz mial porownania z niczym,rozmiesz?nie muwie tylko o orientacji seksualnej lecz o calym zyciu i wszystkim co za soba niesie.

ocenił(a) film na 1
solaventura

mnie nie interesuje całowanie z chłopakiem jesli ciebie tak to twoja sprawa ja nie ma ochoty eksperymentowania w ten sposób pozdro ale porusza ta tematyke i nic nie wnosi do kienematografii nowego tylko lekko zminione kino made in usa

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

jak to nic niewnosi?!a szczucie dzieciakow w szkole jednych przez drugich.a wysmiewani(niepotrwierdzonej niczym w filmie)rzekomej orientacji no prosze cie robert!M oze miales/masz fajne zycie w szkole i nie wykluczone ze byles/jestes prowoktorem takich i innych akcji.ale jak bedziesz mial dziecko i kedys ono bedzie wracalo z placzem ze szkoly albo przez niego inne dzieci beda wracac z placzem ze szkloly i nie daj Boze dojdzie do tragedii to zrozumiesz co wnosi ten film

ocenił(a) film na 10
solaventura

Śmieszy mnie takie odbieranie filmu i wielkie oburzenie. Ciekawe ile osób wypowiadających się tutaj miało takie doświadczenia z tą samą płcią albo i lepsze. Mnie to w ogólnie nie zdziwiło, tak jest na imprezach, ludzie eksperymentują, nie tylko w liceum, ale też na studiach...

ocenił(a) film na 9
kasia86_filmweb

ja ten film trakuje dosc osobiscie bo wiele z tego co w nim bylo znam z autopsji.niestety...

ocenił(a) film na 1
solaventura

zycie a film to wielka róznica eksperymenty ta chyba mengele wescie tu nie zartujcie z takimi tekstami ze chłopak z chłopakiem sobie eksperymentuja zeby cos sprawdzic to chyba jest chore to jest społecznosc to chyba jakas nowa rasa ludzi

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

jezeli ty msz palete barw uczuc i emocji tylko z jednym kolorem to ci wspolczuje bo nic nie czujesz nic cie nie rusza nic nie ekscytuje.ogldadales lincz moze???

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

swoimi wypowiedziami pokazujesz jak malo znasz zycie i to pewnie nie tylko moje spostrzezenie,czlowieku wez se trochee otworz i wyluzuj to nie boli.ale oczywiscie nie namawiem:)jestes facetem i to widac odrazu po twojej homofobii,mezczyzmi sa bardziej na to uczyleni i ja to toleruje,ale tobie tez by sie troche tolerancji przydalo.znasz jakiegos geja???

ocenił(a) film na 1
solaventura

niestety nie znam zadnego geja moje uczucia to nie tylko jeden kolor lecz przynajmniej miliard tolerancja innej płci jest niewatpliwie trudna poniewaz to jest troche dziwne
geje sa ludzmi troche chorymi psychicznie bo to jest choroba nie wybór to da sie leczyc maja takie same prawa jak inni ludzie lecz adopcja dziecka np chłopca powinna byc zakazana niech sami sobie zrobia dziecko :)

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

to nie jest choroba i tego sie nie da leczyc!!!moze wyleczymy ciebie z heteroseksualnosci co:)

ocenił(a) film na 1
solaventura

to jednak jest choroba psychiczna nie on poprostu lubi chłopców i to jest jego szczesliwy wybór przestan choroba i tyle wstyd i hanba dla kraju

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

wstyd i hanba dla kraju to jest to cholerne zacofanie i ciemnogrod polski.brak tolerancji totalny.a czemu sie nie wstydzimy ze w co drugim domu ojciec sie zneca nad rodzina a sasiedzi udaja ze nie slysza?!bo krzywdy ludzkie nas malo obchodza,o mamy wlasne problemy.atego ten film do ciebie nie dotarl:)bo niewiesz lub nie chcesz wiedziec ze takie rzeczy maja miejsce.

użytkownik usunięty
RobertJova17

Podobno naukowcy udowodnili że homo jest chorobą w co nie do końca wierzę, ale czy nie lepiej spojrzeć na to z tej strony że kocha się człowieka za to jaki jest a nie za płeć..

ocenił(a) film na 9

brawo czlowieku brawo wielki szacun dla ciebie!nie wazne kogo sie kocha i z jakiego powodu wazne co siue czuje.

ocenił(a) film na 10
RobertJova17

???
Znajdź jakiś polski film obojętnej tematyki w ciągu ostatnich 10 lat który był lepszy od "Sali Samobójców"...
Dotychczas polskie kino opierało się na żenujących komediach romantycznych bądź bajkach dla dzieci, bywały lepsze filmy takie jak "Lejdis" czy "Testosteron" ale "Sala samobójców" przebija wszystkie polskie filmy w ciągu ostatnich 10 lat ^^
Masz własne zdanie spoko ale uważam że być może nie zrozumiałaś tego filmu więc radze obejrzeć ci go jeszcze raz i zastanowić się nad swoją opinią ;)

ocenił(a) film na 1
Natalka_lol

dla was nowoczesny kraj to taki w którym zyja geje to jestescie popier.....i nowoczesny kraj to taki który rozwija sie na rynku elektronicznym lub gospodarczym pozdro dla wszystkich gejów dzieki wam nasz kraj bedzie sie rozwijał ale w kierunku pedofilii to tyle Solaventura

użytkownik usunięty
RobertJova17

Pedofilia i homo to dwa różne pojęcia więc nie wiem czemu uważasz że jedno wynika z drugiego. A to że w naszym czy innym państwie żyją geje nie jest miernikiem nowoczesności kraju, co to za stwierdzenie w ogóle..A no i nikt tu nie jest popierxxxxx, co najwyżej tolerancyjny.

ocenił(a) film na 1

ale wy uwazacie ze jak geje sa przesladowani w naszym kraju to jestesmy zacofani nie tylko mamy swoje stereotypy taki kraj jacy ludzie niedługo geje wejda do zadu i to dopiero bedzie rewolucja robia jakies posrane parady równosci co to ma byc do cholery

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

co z tego ze wejda do rzadu?!moze nawet bedzie lepiej?!czlowiek to czlowiek nie kazdy zyd gej czy murzyn postepuje tak samo!!!sam napisales ze jakis tam rezyser jest gejem i robi swietne filmy wiec dlaczego nie moze pracowac w rzadzie czy w spozywczym na rogu?!jezeli nie musisz z nimi mieszkac czy sypiac daj im spokoj bo to normalni ludzie tak samo jak ty.a to co robia w sypialni to ich prywatna sprawa:)

ocenił(a) film na 1
solaventura

ale adopcja przez nich dzieci to juz nie jest prywatna sprawa

ocenił(a) film na 9

ale jak widac kolege roberta tolerancja przerasta.

ocenił(a) film na 1
Natalka_lol

lista scindlera co produkcja ale to polski film i z oscarami lejdis i testosteron to sa komedie dla idiotów takie filmy nic nie wnosza nie wiem dlaczego cały czas tworzy sie w tym kraju komedie które nawet nie smiesza a robia filmy o gejach emo i ich strasznych problemach ze sa samotni jak ktos sie tak ubiera tnie sie to co tu sie dziwic ze sie nie ma kolegów a co dopiero przyjaciół

ocenił(a) film na 10
RobertJova17

Jeśli odbierasz ten film tylko na poziomie "emo-gej" to nie ma o czym gadać....

kasia86_filmweb

niestety prawie w kazdym jego komentarzu widać, że odbiera ten film TYLKO na poziomie "emo-gej" ehh..

ocenił(a) film na 10
niemamczasu

To po cholerę ciągnąć tą dyskusję. Niech sobie odbiera tak ten film.

ocenił(a) film na 1
kasia86_filmweb

i własnie tak ten film postrzegam jak wiekszosc zacofanych polaków jedyny fajny gej to tyson gay a nie jacys popaprancy w obcisłych spodnia trzymajacy sie za reke powinni ich zamykac bo to jest chore dziecko z czasem zrozumie powage sytuacji bedzie wysmiewane w szkole taka prawda geje to juz inna rasa ale ta gorsza bez przyszłosci

ocenił(a) film na 10
RobertJova17

Geje i lesbijki to normalni ludzie. Sam oceniasz się jako zacofanego. Brawo.

ocenił(a) film na 1
kasia86_filmweb

a adopcja przez nie dzieci to jest chore bo chyba nie zrobia sobie one dziecka

ocenił(a) film na 10
RobertJova17

Gówno Cię to powinno obchodzić co inni robią, jak żyją, kogo kochają.

ocenił(a) film na 9
RobertJova17

robert zrozum ze kazdy ma prawo do milosci,prywatnosci i wlasnego zycia.moze wlasnie w takich rodzinach dzicko bedzie bardziej szczesliwe niz tam gdzie MAMA I TATA tylko pracuja,kluca sie,pija,bija,albo wszystko naraz.nie ma znaczenia jacy jestesmy wazne jast jak postepujemy...

ocenił(a) film na 1
solaventura

nie zawsze tak jest wiem ze patologia istnieje na porządku dziennym ale geje wychowywujący dzieci to tez jest patologia

użytkownik usunięty
RobertJova17

Wystarczyłoby troche tolerancji i szacunku a na pewno wszystkim żyłoby sie lepiej. Ale niestety mentalność Polaka jest taka że lubi kogoś wyśmiać i spotykałam sie z przypadkami, że szła para homo i już jej docinali. A nie można by tak przejść obojętnie jak gdyby nigdy nic? Oczywiste, że ludzie potrzebują akceptacji a te parady są właśnie takim domaganiem..

ocenił(a) film na 1

ja nikogo nie wyzywam jak widze na ulce pary gejów lub lesbijek tylko chodzi oto ze to zle wpływa na otaczajace nas srodowisko społeczne jak chca to niech sie odizoluja np na stepy kazachstanu załoza włase panstwo konstytucje flage hymn o ..... i ok