ale porusza te sprawy no i nie potrzebnie kogo to obchodzi film słaby tak jak cały watek zawarty w nim
przepraszamy panie Romanie ze mamy inny gust i zdanie i sie na niczym nie znamy:)
Ja jestem tolerancyjny. wyborem każdego człowieka jest jego sfera intymna.
A to czym msię brzydze jest religia i pieprzenie o niej bo mam ją gdzieś.
Smieszą mnie katole i inne wypierdki które się zasłaniają wiarą i mają więcej za uszami niżeli reszta społeczeństwa
nie jestem wieżący ale to nie kośćiół rozmawiamy tu o tematach gejów w filmie SS i o społeczeństwie a nie o katolikach
Ale zachowujesz się trochę jak człowiek potępiający gejów, bo kościół tak Ci kazał.
kośćiół mi nic nie kazał niem mam z nimi nic wspłólnego kto w to wierzy o jego sprawa inwidualna lecz wiara narobiła dużo złego a geje jeszcze mogą to zrobić i to w nie dalekiej przyszłośći
Raczej ludzie tacy jak ty, którzy będą chcieli z nimi walczyć, choć nic nie zrobili.
walczą z nimi już od wielu lat i są efekty likwidacja parad ze względów bezpieczeństwa że ucierpią prawdziwi obywatele danego kraju
prawdziwi odywatele?!?!?!to gej jest obywatelem nie dosc ze gorszym to jeszcze nie prawdziwym tak???wyimaginowanym???czy moze wcale obywatelem nie jest???a na dowodzie ma napisane co???rzeczpospolita gejowska???a moze gejom dowodow nie wydaja bo to dosc obrzydliwe nie sadzisz???!!!ale ty bredzisz facet ze masakra poprostu!!!!
o ludzie czlowieku to z toba jest gorzej niz myslalam:(wiara narobila duzo zlego tak...i kosciol tez ci przeszkadza....kwalifikujesz sie na leczenie na odziale zamknietym zeby przypadkiem cie nie dorwal jakis ksiadz albo gej albo 2w1nie daj Boze. Jestes totalnie aspolecznym nietolerancyjnym homofobem "czlowieku"!!!
powiedz mi ze przez wiare nikt nie umarł nie osmieszaj sie inwazja na afganistan 1986 rosja potem aby nie byc gorszym ruszyła ameryka wtc rewanż za wojne bez sensu wszystko to ma podłoze religijne i nie pier..l mi tu takich je...ych kłamstw ze wiara jest nieskazitelna
czlowieku to wlasnie przez osoby twojego pokroju takie rzeczy sie dzieja.o podlozu religijnym ok niech bedzie ake dlaczego???bo sobie jeden z drugim tak jak ty ubzdural ze ten trzeci jest gorszy i trzeba wyrwac chwasta co nieskazitelna ziemie i wszystko co na niej,psuje od srodka.wiec smialo mozesz sie podpisac pod nie jedna wojna mysle:)gratuluje.!
Hmm myślę że kino Polskie to nie jest taki chłam ;) ale cóz mogę sie mylić
Panie Robercie mam podstawowe pytanie, czy nadal jest pan w wieku nastolatkowym czy już po nim?
kurcze czemu nikt nie wpadl na to zeby zadac takie pytanie tydzien temu na poczatku tej dyskusji:)teraz wszystko jasne:)
17 lat to z jednej strony rozumiem, że odbiór filmu tak płytki i stereotypowy, a z drugiej strony to w zasadzie film tego pokolenia, więc Robert powinien tam zobaczyć swoich znajomych, sytuacje, problemy, emocje, widocznie żyje w innym świecie i nie ma pojęcia o takim, jak w filmie. I może dobrze :)
Też mam 17 lat a spojrzałam na ten film zupełnie inaczej niż Robert. Co prawda wiek odbiorców ma jakieś znaczenie ale myśle że główną role odgrywają doświadczenie,emocje..ale może być też tak że ktoś nie dopuszcza do siebie myśli że to co ukazano w tym filmie ma też odzwierciedlenie w rzeczywistości,jest dla nich po prostu zwykłą abstrakcją.
bo Robert na pewno nie ma kolego gejow ani emo a wedlug niego ten film tylko tyle sobs reprezentuje,wiec to czy ma lat 17czy70o niczym nie swiadczy.a z drugiej str dokladnie-doswiadcznie tez ma bardzo duze znaczeniie jesli chodzi o nasz odbior kulturalny.
Dla tępej młodzieży mówisz ? a może to jest właśnie film który nauczy TĘPĄ młodzież żeby nie robic takich rzeczy jak ALEKS, ponieważ może sie to skonczyc tak jak w przypadku Dominika . A co do tego ze polscy reżyserzy nie umieją robic dobrych filmów to też nie prawda, ten film jest przykładem ZDOLNEGO reżysera . który wreszcie wymyślił cos ciekawego wciągającego, ta fabuła jest cudowna, ja mam osobiście dośc tych oklepanych polskich KOMEDI ROMANTYCZNYCH- które są takie same. Pan Jan zrobił film inny niż wszystkie. Nie ma tu księcia który uratuje swą księzniczke, w między czasie przeszkodzi im zła czarownica, ale wszystko będzie okej i będa żyli długo i szcześliwie - WRESZCIE COS INNEGO PODZIWIAM .
Cudowny FILM <3333333333333 POLECAM !
Wstyd za co ? za to że ktoś ma inny gust niż ty ? Może ty nie lubisz takich filmów. Ale ja tak, więc nie podniecaj sie kolejną 10 bo film był zajebisty <33333333333333333
nie był zajebisty. ma dużo wad. na 10 na pewno nie zasługuje obiektywnie rzecz ujmując. ale z 2 strony porażki też przecież nie było :) no i właśnie + ze to nie kolejna komedia romantyczna :D
ale cóż, uczymy się na błędach, więc wybaczam niedopracowanie sali. Pragnę zwrócić uwagę, że był to debiut autora :) W dodatku polskiego. Mogło być dużo dużo gorzej, dobrze, że tego nie schrzanił.
Wg mnie był zajebisty i zasługuje na takie miano. ;) Jan Komasa wprowadził cos nowego do polskiej kinematografii, Jakub zagrał ( wg mnie bardzo profesjonalnie) nie był sztuczny i to było bardzo ważne, pozatym porusza różne tematy dotyczące dzisiejszej młodzieży : nasze problemy . Bardzo wzruszający ..
racja, racja, ale Robert tego nie zrozumie, poniewaz skoro on twierdzi ze film jest zły to inne osoby rowniez musza miec takie zdanie inaczej jestes zerem, tępym czlowiekiem i oczywiscie wielbisz gejów, niestety :)
Geje są ok. Są przynajmniej otwarci i myślący.
Chciałem zwrócić waszą uwagę na inny poważny problem. Jak tylko zaczyna się dyskusja o czymkolwiek, co nie jest zgodne z normą (kontrowersyjne) od razu wkracza kościół. W nawiązaniu do tej całej dyskusji można nakręcić nowy film. Rzeczpospolita Homofobita. Będzie dobry. Na dworze XXI wiek, a do dziś nikt głośno nie powiedział że stosunki pomiędzy przedstawicielami tej samej płci są starsze niż kościół. Tak jest było i będzie. I niema w tym nic złego. Jeśli ktoś nie potrafi tego zaakceptować niech wynosi się na księżyc.
no dokladnie to samo ostatnio pisala,ze to nie jest choroba jak tu niektorzy twierdza,a juz napewno nie choroba XXIwieku czy dzieci Emo!nic z tym nie zrobimy bo ci ludzie zyja obok nas i czesto nawet o tym n ie wiemy.oni w zaden sposob nam nie zagrazaja wiec moze dajmy im juz spokoj:)
bo jest zły tematy w filmie sa troche przekoloryzowane animacje fatalne tak samo jak tekstury dzwiek tez bez rewelacji montaz taki sobie fabuła a raczej jej brak, scenariusz .... jednym słowem film do .... nic nie wniósł i do niczego sie nie przyczynił
Ty się na tym tak dobrze znasz? Czego chciałeś z takim budżetem ? Montaż akurat jeśli wiesz co to jest, jest dobry. Jak nie wyczaiłeś fabuły to nie wiem za przeproszeniem którą dziurą oglądałeś film.
Film ten będzie miał duży wkład w polską kinomatografię. A wiesz czemu? Bo o nim się mówi. Dużo się mówi. Może następny młody reżyser nie będzie się bał podjąć w swojej twórczości odbiegającego od normy tematu?
''Ty się na tym tak dobrze znasz? Czego chciałeś z takim budżetem ?'' a co bedziemy czekac na dobry film 100 lat to pozdro w teledyskach maja wiekszy budzet niz w tym filmie TCM miała budzet 9 mln a zarobiła 120 PA miał budzet i tu was zagne 15 tysiecy dolarów a zarobili ok 150mln dolarów jak chce sie zarobic lub zrobic film za duze pieniadze to sie pokazuje do cholery scenariusz i to producenci w niego inwestuja mogli pokazac scenariusz zagranicznym wykonawcom ale po co
Bo to takie proste. Bierzesz swój cudowny scenariusz w garść i zasuwasz do producenta. Ten podskakuje z radości, krzyczy:"Jaanek Janek - ale czad!!" otwiera szugladę biurka, sięga po parkera i wypisuję czek na 100 milionów.
Prawda jest inna. Chcesz kasę? Musisz mieć nazwisko.
Nie masz nazwiska? Wypracuj go sobie.
Moim zdaniem Komasa wypracował. Powtórze się, film był świetny.
tak proste bo wytwórnie chca tak jak mówicie swietny zajebisty scenariusz na film to dlaczego tego nie zrobili sa wytwórnie zajmójace sie okreslonym gatunkiem
to ty sie osmieszasz swoimi pogladami i "mongolskimi madrosciami"jakie nam tu wszystkim serwujesz
nie potrafisz po prostu zrozumieć ze niektórzy maja inne zdanie na ten temat?! ze innym film sie po prostu podobał? wiesz moze co to jest GUST?! jedni maja taki, drudzy inny, to jest najnormalniejsze w świecie ;dd
sam jestes na to za głupi _niepogodzony_ chyba ze swoją własną twarzą hahahahahahahahahaahahahaha!!!
...albo z takim kretynstwem ktore soba reprezentujesz hahahahahahahahahahahahahah:)
nie mam słow do tego czegoś co się zwie RobertJova17.. skoro uwazasz, ze to gniot to po co siedzisz na forum tego słabego filmu? Napisałeś co wiedziałeś i możesz już stad iść, do widzenia :)
aby uświadomić innym niektórym że ten film to nie jest rewelacja a komu sie podobał to ma mocno w bani po przewracane bo to film o dzisejszej młodziezy hahahaha macie fajne postzreganie dzisiejszego swiata