6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324630
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

TOTALNE DNO! jak każdy polski film przereklamowany! ;/

bighamer

Człowieku ty jesteś niedorozwinięty :D

Mavelius

Nie, nie jestem taki jak ty. Wypowiadając się w ten sposób poniżasz samego siebie.,,ale żeby to widzieć, to trzeba mieć trochę mądrości.

ocenił(a) film na 4
bighamer

Ale Mavelius ma rację, twoje posty są na poziomie niedorozwoja...

ocenił(a) film na 1
cyklonos

'u Pana Boga w ogródku - to jest polski film który chyba jest coś wart. ale nie reszta..'

no to jest akurat BEŁKOT w najczystszej postaci.
nie piję tu do samego filmu, ale do ignorancji jaką wykazujesz się wymieniając jedynie ten film.

ocenił(a) film na 1
elektroneuronowa

kurde człowieku no nie bede wymieniał Ci teraz listy nie wiadomo jakich filmów.. napisałem tytuł ktory akurat miałem na myśli film ktory oglądałem i już.. no nie czepiaj sie byle czego.. wątek tego tamatu jest zupełnie inny

cyklonos

cienki bolek jestes skoro uwazasz ze pl filmy i aktorzy to dno.

ocenił(a) film na 1
aew4334555

bo tak jest :)

ocenił(a) film na 1
cyklonos

że pl filmy to dno

cyklonos

w takim razie cienki bolo z ciebie;)

ocenił(a) film na 1
Sleptik87

hehe ci filmwebowi pseudoznawcy, widza poje*any film ktorego sie nie da zrozumiec i odrazu arcydzielo z glebokim przekazem xD

bobek388

hehehe jeszcze gościu zabawniejsze jest to , że są filmwebowi forumowicze pseudoznawcy, którzy robią z bezmyślności zaletę xD

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
swojek_2

..ale my gościu już od dawna wiemy kim jesteś nemo999/swojek_2 i co najbardziej lubisz robić. Zauważ nemo999, że filmweb nie jest miejscem to opisywania swoich dziwacznych zainteresowań.

ocenił(a) film na 1
Sleptik87

napisałem że każdy bo przeważnie tak jest .. teraz kolejny Polski fim "Wałęsa" no nic tylko sama polityka ... wiadomości: polityka, prasa-polityka, internet-polityka.... no boże...

użytkownik usunięty
cyklonos

Jakie wszystkie polskie.Czy np:film "Przesłuchanie"też jest przereklamowany znawco kina?Bo nie wydaje mi się.

Niestety polskie kino to dno i 3 metry mułu (taka jest prawda i nie ma co polemizować). Jeśli chodzi o "Salę Samobójców" to jest to wyjątek(całe szczęście). a dobre polskie filmy można policzyć na palcach jednej ręki.

użytkownik usunięty
moscu

To jest nonsens i stereotyp.Większość ludzi tak podchodzi do polskich filmów tylko dlatego że są polskie.Ok.Tobie może akurat nie podobają się po prostu,ale nie zmienia to faktu że wielu ludzi ma właśnie takie podejście.Jeśli nie widziałeś "Przesłuchania" to zobacz.Tylko spróbuj to zrobić z innym podejściem(jeśli u ciebie to właśnie kwestia tego),bo z takim nic ci się nie spodoba.Są też inne świetne polskie filmy jak:Pianista,Nóż w wodzie,Kobieta samotna,Dzień świra,Skazany na bluesa,Hi way,Edi,Sprawa Gorgonowej,Seksmisja,Vabank itp.Ale akurat filmów polskiej szkoły filmowej generalnie nie lubię,chodź filmu Popiół i diament jeszcze nie widziałem.

użytkownik usunięty

To jest nonsens i stereotyp.Większość ludzi tak podchodzi do polskich filmów tylko dlatego że są polskie.Ok.Tobie może akurat nie podobają się po prostu,ale nie zmienia to faktu że wielu ludzi ma właśnie takie podejście.Jeśli nie widziałeś "Przesłuchania" to zobacz.Tylko spróbuj to zrobić z innym podejściem(jeśli u ciebie to właśnie kwestia tego),bo z takim nic ci się nie spodoba.Są też inne świetne polskie filmy jak:Pianista,Nóż w wodzie,Kobieta samotna,Dzień świra,Skazany na bluesa,Hi way,Edi,Sprawa Gorgonowej,Seksmisja,Vabank,Wszystko będzie dobrze,Wojna polsko-ruska,Katyń,W ciemności itp.Ale akurat filmów polskiej szkoły filmowej generalnie nie lubię,chodź filmu Popiół i diament jeszcze nie widziałem.

Filmy które wymieniłeś są dobre, ale właśnie pozostałe pozycje to szkoda nawet gadać... Francuzi, Niemcy, nie mówiąc już o kinie hiszpańskim - potrafią zrobić coś świeżego. A My? żyjemy filmami zrobionymi za komuny (w dużej mierze) albo kolejną produkcją historyczną (bo przecież mamy ciekawą historię) od Hoffmana. Już nawet "nie wspominam" o polskich komediach romantycznych (w których się specjalizujemy), przecież wystarczy wziąć Karolaka, Szyca i Adamczyka a lud na to pójdzie--normalnie żal dupę ściska. Do filmów które podałeś dopisze jeszcze "Dług" "Palimpsest" - dobre mocne kino.

ocenił(a) film na 1
moscu

HA HA HA HA HA HA HA AHA H AHA HA AH AHAHAHAHA HA

ocenił(a) film na 1
moscu

popieram popieram. Polskie Kino to masakra, A jego poziom w stosunku do Innych państw świata ma wiele do życzenia .. nawet można powiedzieć nie ma co go wtrącać do rozmowy o jakich kol wiek filmach powstałych poza naszą granicą..

ocenił(a) film na 7
cyklonos

Dno to twoja opinia, ale czemu jej nie uzasadniasz?
czego się spodziewałeś?
wg mnie film jest DOBRY, przydługawy momentami, tak że można zasnąć.
Ale, ten film jest raczej z przesłaniem do DOROSŁYCH RODZICÓW, a nie dla dzieci, młodzieży...
tak z przesłaniem! bo MY nawet jak wiemy o rzeczach oczywistych i tak o nich nie myślimy, nie zastanawiamy się...
wiec takie filmy niech działają jako PRZYPOMINACZ!

ocenił(a) film na 1
lidubabe

każdy ma prawo do własnej oceny.. ja stwierdziłem iż ten film jest DNEM, ponieważ:
-nie jest w moim typie
-jest strasznie nudny
- a przyciągnęła mnie tylko i wyłącznie reklama
- oraz ogólnie (by nie urazić niektórych z Was ) co do Polskich filmów mam totalną niechęć, i jak widzę powstający film to przeważnie jest to biografia albo coś w podobnie (polityczny).
nie mogę tego zdzierżyć, u nas CHYBA nie powstanie obojętnie jaki film akcji z wyrafinowanymi efektami specjalnymi i trzymającą w ciekawości do samego końca fabułą.. (mowa tu o filmach akcji, Science-Fiction, thriller, Horror, itp) nie wiem jakie mam filmy przytaczać bo ktoś napisze że " a dlaczego znowu akurat ten film" więc obojętnie jaki np:ZNAKI- http://www.filmweb.pl/Znaki lub np http://www.filmweb.pl/film/Dystrykt+9-2009-464478 . może i masz racje że ten film jest z przesłaniem dla Rodziców. pozdro

ocenił(a) film na 1
cyklonos

ten film jest chała, szkoda mi czasu teraz rozpisywać się czemu, ale jeżeli jakiś hejter na to odpowie to tak zrobię..

ocenił(a) film na 1
_BadMan_

POPIERAM ŻE TO CHAŁA ! :)

cyklonos

Spójrzmy chłodnym okiem na argumenty:
"-nie jest w moim typie" - na tak , ale to jest twój problem nie filmu
"-jest strasznie nudny" - taka opinia może wynikać z tego, że to ty jestś nudny, ale to jest twój problem
"- a przyciągnęła mnie tylko i wyłącznie reklama" - kierujesz się reklamą, wolno każdemu, ale to twój problem
"- oraz ogólnie [,,,] co do Polskich filmów mam totalną niechęć," - znowu jest jakiś problem z tobą

Tak więc nie mamy tutaj problemu z filmem , tylko coś z widzem jest nie tego.

sory ale musze to napisac:

TOTALNE DNO! Oby mniej takich forumowiczów ;/

ocenił(a) film na 1
nijak

problem to jest z TOBĄ bo sie czepiasz byle czego.

i zapewne bronisz każdego filmu.

jak już się wypowiedziałeś że mam problem z sobą to Tobie już podziękujemy za męczącą wypowiedź. jak widać nie tylko ja twierdzę że ten film to wielkie gówno! a i jak nie rozumiesz tego co przedstawiłem o reklamie to "TWÓJ PROBLEM".
- jak nie pasuje Ci moja opinia to - TWÓJ PROBLEM
- jak jesteś jakimś kolesiem który czuje się niedowartościowany i broni tak każdego filmu- TWÓJ PROBLEM
-jak jesteś głupi- Twój problem

ZDANIA NIE ZMIENIĘ, największy gniot jaki widziałem.. OMG

..."to co jest dobre reklamy nie potrzebuje..."

ocenił(a) film na 1
cyklonos

Film który jest uznany za taki ach ech powinien dawać przyjemność z oglądania jaką dają filmy akcji, dobry humor jak komedie, czegoś uczyć jak dokumentalne itp. straszyć jak horrory a ten nie pasuje do żadnego. Opowiada historie nastolatka który mając wszystko spuścił się na w-f jak ćwiczył z kolegą a zamiast wziąć się w garść pokazuje tylko jaką jest ciotą.

ocenił(a) film na 1
_BadMan_

i jeszcze gdyby tamten jego kumpel się spuścił zrobiłby dokładnie to samo co tamci, więc wcale nie był od nich lepszy.

_BadMan_

TOTALNE DNO! Wypowiedz prymitywna i sięgająca dna. Pewnie taka wypowiedźm jaki forumowicz ;/

ocenił(a) film na 1
_BadMan_

No prawdziwy gejowski film..jeszcze zakład o calowanie sie z facetem nie No ludzie...

ocenił(a) film na 1
cyklonos

Polskie filmy niejednokrotnie plasują się na najwyższym poziomie ocennej skali, ostatnimi czasy jednak, tylko niekiedy. Ten film nie należy do tego, ale do przeciwnego działu. Ani forma wyrazu, ani treść, a tym bardziej gra aktorska czy zdjęcia, muzyka, nic nie pozwala mu wyjść poza marne 1 w 10-gwiazdkowej skali. Emocjonalny bełkot miernoty, której "emocje" znajdują się na prymitywnym, konsumpcyjnym poziomie. Zatem jedynie emocjonalnemu kalectwu, parającemu się mainstreamową, komercyjną, tandetną, plastikową papką, ten film mógłby zaimponować. Gustowa impotencja również musi posiadać swoich bożków. :)

avsky

Witamy znawce kina! czyli festiwal w berlinie, festiwal camerimage, festiwal nowe horyzonty i wiele innych, na ktorych tenfilm zostal nagrodzony jak rowniez pozytywne publiczne wypowiedzi Andrzeja Wajdy i Agnieszki Holland to wszystko razem wziete doprawione 900 tys ludzi w kinach i prawie 200 tys lajkow na fanpage'u to przejaw ' emocjonalnego kalectwa' i gustowej impotencji'?? no no get a life man or take a pill

swojek_2

armir wzywa

cyklonos

"- jak nie pasuje Ci moja opinia to - - TWÓJ PROBLEM"
jasne, że twoja opinia nie jest moim problem, bo to ty masz problem co zostało wcześniej wykazane

"- jak jesteś jakimś kolesiem który czuje się niedowartościowany i broni tak każdego filmu- TWÓJ PROBLEM"
kolejna nietrafiana opina. Tutaj nie chodzi o obronę filmu tylko pokazywanie mechanizmu dlaczego ludzie piszą o sobie , a nie o filmie

"-jak jesteś głupi- Twój problem"
Wiadomo kim są mędrcy dla głupca - ale to nie mój problem.

"ZDANIA NIE ZMIENIĘ,"
Wiadomo, że nie. To jest tylko przywilej mądrych ludzi.

TOTALNE DNO! To co piszesz o filmie wynika wyłacznie z twojej osoby (film jest taki, a taki bo ja jestem takia a taki ;/

ocenił(a) film na 7
nijak

jednak ludzie oceniają wg własnych indywidualnych gustów, jak dla mnie może być dorby, a dla kogoś słaby - i nie wynika to z osobistych problemów, albo ma oznaczać że mam problem - moim zdaniem; jak zauważyłeś cyklonos chciałby obejrzeć polskie filmy akcji z wyrafinowanymi efektami specjalnymi i trzymającą w ciekawości do samego końca fabułą.. (mowa tu o filmach akcji, Science-Fiction, thriller, Horror, itp) - jednak nasze polskie kino na takie atrakcje nie ma pieniędzy! wiec po co wyobrażać sobie nie wiadomo co...
a, że ktoś łyka reklamę ? -> tak ma ona działać. Ale żeby się nie zrażać reklamami, lepiej poczytać; wejść na forum danego filmu, sprawdzić recencje, sparwdzić kto się wypowiada o filmach i czy lubicie to samo, lub chociaż podobnie - w przeciwnym razie rozmowa jest jałowa i bezsensu. Tylko traci się nieefektywnie energie...

PS. NIE UŻYWAMY słowa forumowicz, a FOROWICZ (poprawna forma wg SJP). peace

lidubabe

W tym co piszesz jest dużo racji (może nawet i z tym forowiczem (jednak siła przyzwyczajenia może wziąć u mnie górę)), ale jednak...

Twój cytat:
"jednak ludzie oceniają wg własnych indywidualnych gustów, jak dla mnie może być dorby, a dla kogoś słaby - i nie wynika to z osobistych problemów, albo ma oznaczać że mam problem"

Weźmy pod uwagę dwie wypowiedzi:

Wypowiedź 1:
Nie lubie poezji, bo nie jest dla mnie ciekawa, ani atrakcyjana.

Wypowiedź 2:
sory ale musze to napisac: poezja to TOTALNE DNO! Beznadziejny gatunek literacki.

Czujesz różnicę w ocenie wg własnego gustu? Dodatkowo uzasadnienia jakie daje cyklonos nie odnoszą się do filmu, tylko odnosi się do on własnywch ułomności.

ocenił(a) film na 7
nijak

czuję!
wypowiedź nr 1 nikogo nie urazi, a uzasadni dlaczego się nie podoba
wypowiedź nr 2 świadczy o kulturze
@Cyklonos -widzisz różnicę?
dla mnie DNEM mogą być Pamiętniki z WAKACJI

ocenił(a) film na 7
lidubabe

dopiszę, żeby było jasne: ... kulturze, a raczej jego braku

ocenił(a) film na 10
cyklonos

A ja się nie zgodzę, bo film barrdzo dobry ;)

ocenił(a) film na 8
kowal1528

Ja także uważam, że film jest bardzo dobry. Zwraca uwagę na problem młodych ludzi którzy całe dnie przesiadują przed kompem, zapracowanych rodziców czy niewinnych zakładów które potem mogą znacznie wpłynąć na czyjeś życie (pocałunek dwóch chłopców i to w jaki sposób zachował się kolega Dominika).

kowal1528

Masz całkowitą racje świetny film i na dodatek Polski to ostatnio często się nie zdarza

ocenił(a) film na 6
cyklonos

Sory, ale musze to napisać: W dupie Waść byłes i gówno widziałeś. A na dobrym kinie znasz sie jak Tusk na polityce...

photograph1

Szanuje twoje zdanie ale się z nim nie zgadzam. Owszem większość dzisiejszych polskich filmów to głupia komedia z tą samą obsadą. Ale Sala Samobójców mnie mile zaskoczyła. Film był zupełnie inny niż polskie filmy. ...... ciekawy i wogóle bardzo mi się podobał. A jeśli nastawiałeś się na film który jest oznaczany jako dramat który miał być pełny akcji zadziwiających efektów specjalnych itp. to nie znasz się na filmach pozdrawiam ;)) photograph1 ja podzielam twoje zdanie :D pozdro

ocenił(a) film na 4
dastan3000

dla mnie to lepsze ni.ż komedia :D tak się uśmiałem że masakra xD
takie jaja to tylko polacy umieją zrobić.
chyba najlepsze to jak się wkurzył i darł się by po niego przyjechano albo autobusem wróci xD hehe.