6,5 39 tys. ocen
6,5 10 1 38716
5,4 18 krytyków
Savages: Ponad bezprawiem
powrót do forum filmu Savages: Ponad bezprawiem
ocenił(a) film na 8
fightClub

Debile...

ocenił(a) film na 1
fightClub

*mózg roz*ebany*

fightClub

Haha no bez jaj

fightClub

I tak dobrze, że nie "Savages: Kryminalne zagadki Meksyku" ;) Nie można po prostu "Dzikusy" albo coś w ten deseń?

fightClub

nie ma to jak cudowne tłumaczenia tytułów na język poslki.... no Widzisz a nie grzmisz?! WHY?!?!?! Dobrze, że nie dali czegos w stylu Kajko i Kokosz albo Dzikie przygody Bolka i Lolka;)

ocenił(a) film na 4
fightClub

"Dzicy" by było perfekcyjne! Co za kompletne...

fightClub

debile jak zwykle musieli zje*ać tytuł!

ocenił(a) film na 2
fightClub

skoro zostawili "Savages", mogli już nic nie dodawać... polscy dystrybutorzy filmów co chwila mnie zaskakują...

ocenił(a) film na 6
fightClub

Ten podtytuł odsłania nieco fabułę filmu,że dużo bezprawia itd. to przyciągnie ludzi (kretynów-wersja dystrybutora) do kin.
Mam dziwne wrażenie że dystrybutorzy wymyślacze tytułów zawiesili się na filmach akcji z lat 90-tych(np.Rambo-Ostatnia krew XD) i dalej klepią to samo.Jakby byli nieświadomi tego że jest internet, wujek google i nikt ich wesołej twórczości już nie potrzebuje.

ocenił(a) film na 4
fightClub

Kolejny popis polskich tłumaczy :)

carnage_5

Nie tłumaczy a dystrybutorów.

fightClub

Polskie tłumaczenia tytułów filmów... Popisali się znów widzę. (swoją drogą tłumaczenia dialogów też pozostawiają wiele do życzenia, najnowszy przykład, z "Teda": "Nobody gives a shit" przetłumaczone na "I tak cię osrają"... Ręce opadają.)

fightClub

ponad bezprawiem? serio? moze lepiej by bylo juz "ponad prawem", troche bardziej logiczne....

allexax3

To chyba oczywiste, że "Ponad bezprawiem" ma nawiązywać do specyficznego klimatu filmu, "Ponad prawem" byłoby zbyt pospolite i typowe.

fightClub

za to kocham ten kraj :D

fightClub

To w ogóle jest po polsku? :/ Myślałem, że dystrybutorzy niczym mnie już nie zaskoczą, a tu proszę - miła niespodzianka ;)

fightClub

Fakt troszkę dziwny tytuł :D