PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104321}

Shutter - Widmo

Shutter
2004
7,1 61 tys. ocen
7,1 10 1 60985
6,4 9 krytyków
Shutter - Widmo
powrót do forum filmu Shutter - Widmo

Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś dobry horror? Ale oprócz typowych gniotów. Byłabym wdzięczna.

wanessa16325

POOOMOCY!!!!
Ze sto lat temu oglądałem horror o grupie młodzieży, która nocuje gdzieś w górach w lesie (tak mi się wydaje), robią tam bibkę i całą noc jest atakowana przez jakieś stwory. I siedzą zabarykadowani wewnątzr budynku. Nie mogę sobie przypomnieć tytułu tego horroru. Nie wiem nawet czy jest wart powtórnego obejrzenia, ale jakoś utkwił mi w pamięci. Proszę o pomoc w ustaleniu tytułu, a widzę, że część ludzi na forum obejrzała niemal wszystko z tej kategorii.

ocenił(a) film na 6
marianop

polecam amityville, egzorcyzmy emily rose, rec, silent hill, cube.

roots23

a kojarzy ktoś film THE POUGHKEEPSIE TAPES?

roots23

polecam SHELTER (świetna, według mnie, gra Meyers'a), THINNER Stephena Kinga (ciekawy), THE HAUNTING IN CONNECTICUT, CASE 39 (nie najgorszy, ale bez rewelacji), MARTYRS (w ogóle polecam horrory produkcji francuskiej), CREEP (pomimo, że był wspomniany, całkiem niezły), CATACOMBS (dobry klimat), THE HILLS HAVE EYES, THE UNINVITED, THE RUINS, KOSZMAR MINIONEGO LATA (może nie każdemu przypadł do gustu, ale o gustach się nie rozmawia), WILKOŁAK z 2010 (może nie straszny, ale interesujący), HOSTEL 1 i 2 (zależy, kto lubi sieczki), I AM LEGEND (mało w nim horroru, ale niesamowity Will Smith i ciekawy klimat), obowiązkowo KRZYK (chociaż pewnie każdy widział), PHANTOMS (dobry thriller; kto woli - horror sci-fi), LŚNIENIE rzecz jasna, CABIN FEVER (nawet nawet), VALENTINE, MADHOUSE, AN AMERICAN HAUNTING, THE BREED, MY BLOODY VALENTINE,

obowiązkowo 1408 Stephena Kinga (jeden z moich ulubionych tego gatunku) i MIRRORS całkiem niezłe. Osobiście nie przepadam za horrorami azjatyckimi (większość jest do siebie podobnych, ale to moje zdanie ;)). Bardzo też lubię PIŁĘ i TEKSAŃSKĄ MASAKRĘ PIŁĄ MECHANICZNĄ, ale to kwestia gustu. Pozdrawiam maniaków kina grozy ;)

roots23

krew z krwi lub trzynastego piątek jak komus sie sbodoba pisac pełno znam filmów tylko napewno nie takich jak udreczeni itp moja 10 letnia siostra sie śmiała z tego filmu porazka

ocenił(a) film na 10
roots23

Dziecko Rosemary
Wstręt
Omen
Egzorcysta
Shutter Widmo
Koszmar z ulicy Wiązów
Amityville
Teksańska masakra piłą mechaniczną (pierwotna wersja)
Piątek Trzynastego
R-Point
Mary Reilly
Mucha
Deranged
Dracula (Francis Ford Coppola)
Dzieci kukurydzy
Psychoza
Ptaki
Zabobony
Dzieci nocy
Halloween